Delen vinden we super lief

Wat kunnen we met die warmte toch lang genieten van de lange, zwoele zomeravonden vol zonnestralen! En als er een stortbui komt, schieten we niet in paniek, aangezien we kunnen schuilen onder de veranda. In ons vakantiehuisje hebben we een groot overdekt terras waar we zelfs in de wintermaanden buiten zitten.

De rotan stoel komt echt tot zijn recht!

Ik verheug me nu al op vele winter BBQ’s onder de overkapping. Eigenlijk best gek dat we op vakantie zo relaxt en zen leven en als je thuis bent het dagelijkse leven doordendert. Een veranda is echt een uitkomst!

Veranda make-over

Om er een knusse plek van te maken, ben ik gaan struinen naar tips en inspiratie om de veranda om te toveren tot een plek waar we samen tot in de late uurtjes willen blijven zitten. We hebben de zithoek overgenomen van de vorige eigenaren die we stapje voor stapje restylen tot een hele fijne loungeplek.

Een rieten loungestoel is perfect om even heerlijk in tot rust te komen en een boek te lezen. Dit is wat we missen onder de veranda!

Voordelen veranda

Een veranda is een sfeervolle toevoeging aan ons vakantiehuisje, of eigenlijk is chalet een betere benaming. Dit zouden we ook bij ons thuis moeten creëren. Wanneer het weer minder is, kunnen we zelfs buiten zitten als het afkoelt. Het is zo gezellig om met aangestoken kaarsjes onder een dekentje te kruipen en wachten tot de zonne-energie lampen aanschieten. Buiten eten terwijl je de regen hoort tikken onder de veranda is romantisch. Geen TV, enkel tijd voor elkaar.

In de wintermaanden zetten we de stoel binnen

En overdag kunnen we onder de overkapping om op het heetst van de dag de zon te mijden. Uiteraard willen we er wel een knus en sfeervolle plek van maken. We gaven de veranda een metamorfose om er extra van te kunnen genieten.

veranda, glazen schuifwanden, uitbouw, interieur, make-over, huisje

Metamorfose

De veranda werd aangekleed met de tuinspullen die we al hadden. Beetje bij beetje wordt het ons eigen plekje met fijne producten uit diverse interieur webshops. Met producten en items die betekenis hebben, met kwaliteit items en prachtige artikelen als eyecatcher.

Aan de balken hangt een hangstoel, de tuinset is merkloos en de kussens heb ik van thuis meegenomen. Wel heb ik al nieuwe tuinkussens gespot bij Sweetlivingshop die op de wishlist komen te staan. Met waxinelichtjes van Return to Sender, ronde cirkels met Nederlandse meesterwerken en solarlampen van de Ikea creëren we sfeer. Dit hadden we allemaal nog, de rotan stoel is echt besteld!

 veranda, lezen, voorlezen, camile de kat, deltas

Knus lees hoekje

Met de rotan stoel krijgt de zithoek een knus hoekje. Met de kussens en een plaid wordt het een fijne plek waarin mijn zoontje zijn leesboek pakt en hopelijk veel gaat lezen. Deze rieten loungestoel is onderdeel van de Sweet Living collectie en vind ik echt een plaatje.

Het is gemaakt van een hoge kwaliteit rotan en heeft een perfect zitcomfort. Daarnaast is deze rotan tuinstoel ook perfect voor buiten gebruik. Onder de veranda heeft het een veilige plek en hoeft de stoel niet in weer en wind buiten te staan.

En als het echt kouder gaat worden, slepen we de stoel naar binnen en kruipen we in de stoel met extra kussens en knuffeldekens. Onze zithoek is nog niet optimaal ingericht, maar beetje bij beetje komen we er! ’S morgens zit ik hier met een kop koffie om rustig wakker te worden. Net even iets vroeger dan mijn bandito’s, lang leve mijn Miracle Morning! Die houden we er in! 

veranda, life savers, miracle morning, hal elrod, doelen, methode, vroeg opstaan, ochtend routine

Tips inrichting

Voor de inrichting van de veranda had ik veel keuzes te maken. Het was wel budget afhankelijk, aangezien een eigen huisje best prijzig is. Ik kan verklappen dat onze gehele buffer er in is geïnvesteerd.

We willen er een gezellig, rustig, maar bovendien een knusse family plek van maken. En in mijn struintocht werd me wel het één en ander duidelijk:

 • Koop mooie, grote planten. Planten zorgen voor veel sfeer. Mijn voorkeur gaat uit naar Kokodama planten voor het raam. Voor in ons vakantiehuisje zijn echte planten een no-go en koos daarom voor nep planten en droogbloemen. Net echt en echte sfeermakers.
 • Met een rotan stoel of een rieten tafel krijg je een natuurlijke uitstraling. Online vond ik een zeer uitgebreide rotan tuinstoelen collectie met unieke items..
 • Een vloerkleed maakt het huiselijker. Schoenen uit en chillen maar! Er zijn vele toffe buitenkleden verkrijgbaar.
 • Een pizza-oven, of buitenkeuken is een echte must-have. We hebben momenteel een kleine Weber grill BBQ. Handzaam, makkelijk schoon te maken en snel ingezet. Onze droom is een buitenkeuken, maar stapje voor stapje wordt het ons plekje. ‘Geldboom, waar ben je ….’
 • Een ideale lounge set is een must have. De tuinset die we overgenomen hebben is voor nu o.k. De kussen kunnen opgeborgen worden en we kunnen veel gasten ontvangen, een pré! Toch missen we een chill bank, of een lekkere hangstoel. De rotan stoel is in ieder geval al een enorme aanwinst!
 • Een spiegel is een must-have. Om jezelf in bewonderen, ‘hoe mooi je bent hé!’ en om de ruimte groter te doen lijken. Een chalet heeft een klein oppervlak, maar met spiegels creëer je ruimte!
 • Schilderijen geven een ruimte een ziel. De schilderijen die er echt toe doen zijn die van mijn oma. Zo blijft ze dicht bij ons!
 • Foto’s maken een ruimte liefdevol en toont je rijkdom. Aangezien we ons huisje willen verhuren op den duur ben ik rustiger met persoonlijke items. Maar thuis prijkt mijn rijkdom aan de muur!
 • Plaids, dekens of vachtjes voor in de winter zijn een msuthave onder je veranda! De buitenbak ligt vol dekens om je warm bij te houden.
 • Een tuinhaard of heater is een sfeervolle toevoeging onder de veranda! Op de camping een energievreter, maar wellicht ooit het overwegen waard.
 • Verlichting geeft sfeer. Ook onder de veranda kun je een lichtpunt aanbrengen, of een sliert met kleine lampjes. de rotan kap vind ik persoonlijk heel mooi!

Stapje voor stapje wordt het een veranda om blij van te worden!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief