Delen vinden we super lief

Wat een fijne ontdekking waren de Kokodama bolletjes. Dit is een hangende bal bekleed met mos waarin een plantje zit. Van oorsprong is de Kokodama afkomstig uit Japan, dat ‘mosbal’ betekent. Een trend die al even op de markt aanwezig is, maar die deze spuit elf nu pas echt ontdekt heeft. De Kokodama is een botanische schoonheid die een schaal heeft van kokosvezel. Hiermee creëren we een gezellig en duurzaam huis voor trendy en ongewone planten. Hangend aan het plafond, zittend op een tafel of staand op de vloer, de Kokodama heeft een fijn plekje bij ons thuis en in ons vakantiehuisje gekregen.

Groen in huis

Nu we thuis aan het klussen zijn, begeven we ons heel veel in de tuincentra en kijk ik vaak verlekkert naar al het groen dat zich er bevindt. Mijn zusje woonde in Woubrugge nabij heel veel kassen en ook daar zag ik de Kokodama staan. Het is echter nog wel even wachten tot de verbouwing af is voordat ik los kon gaan met deze hippe plantjes. Dat is immers de finishing touch van een make-over.

Maar laat ik nu een prachtig vakantiehuisje in het groen vechtdal hebben gekocht waar we ook dolgraag groen in aan brengen. Mijn insteek was Dutch Design en daar hoort veel groen bij. Kokodama is alles behalve Dutch design, maar heeft een bijzondere plek gekregen. We vertellen je graag meer over dit bijzondere en bovendien mooie product.

Kokodama

Bij de grote keuze van soorten, grootten en verschillende plantjes wordt je echt blij en voornamelijk hebberig. Als ik niet werd tegengehouden door manlief zou de hele woonkamer ermee volgehangen worden. Naast dat ze beeldschoon zijn, vind ik het verhaal erachter ook echt heel fijn.

De producten zijn duurzaam, biologisch afbreekbaar en hebben een bijzondere oorsprong. Het is ook een fijne gedachten dat de Kokodamas worden gemaakt door locals in Sri Lanka. Met je aankoop wordt er bovendien geïnvesteerd in scholing. De natuur is gevuld met botanische schatten en de kokospalm is daar een van. Heel tof om dat in onze woonkamer neer te zetten.

De Kokodama is geboren uit de oerkracht verborgen in de ‘Tree of Life’. 99% natuurlijk, 100% biologisch afbreekbaar, gevuld met fascinerende groenten. Een natuurlijk alternatief voor de standaard plastic plantenpot en met heel veel zorg handgemaakt in Sri Lanka.

kokodama, planten, groen

Herkomst

De Kokedama is een originele cultivatiemethode die rond 1600 in Japan is ontstaan en zich kenmerkt met de afwezigheid van een pot. De kunst van de Japanse tuin heeft een lange geschiedenis en is diepgeworteld in de cultuur van de Japanner. Ze verzorgen graag planten en hebben veel kennis over allerlei tuintechnieken. Dat bevalt me wel en neem hun voorliefde voor planten graag in mij op.

De naam komt van het Japanse “koke” = mos en “kama” = ba. In de naam zie je al dat het een bal is van modder en mos. Je kunt hierin verschillende struiken enten en ook bomen, bloemen, of planten. De modder die voor kokedama wordt gebruikt, heet ketotsuchi en is donker, zuur, met een moerassig uiterlijk.

Tot slot

Het staat heel tof en zorgt voor cachet en vooral groen in onze woonkamer. Je kunt het zowel aan de muur hangen of op de grond neerzetten. Ook is het beeldschoon op een bijzettafel. Last but not least is het echt een ideale kamerplant en bovendien heel mooi! De kokodama is te koop bij tuincentra, Hornbach en online.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief