Delen vinden we super lief

Maandag kregen we het nieuws, en het zat er al aan te komen natuurlijk, weer een lockdown. 2020 was al geen gemakkelijk jaar en we sluiten het nog even af met een extra domper. Een lockdown tot en met 19 januari waarin zelfs de scholen dicht zijn. Het vergt weer veel van ons aanpassingsvermogen. Als reislustig gezin met familie in het buitenland is 2020 zowiezo een jaar geweest van aanpassen en is de staycation de norm. We konden in de zomer niet het geplande familiebezoek aan Canada maken. Niemand wist toen nog hoe lang die verrekte Corona ons in de greep zou houden, dus we dachten dat we dan met Kerst dan wel die kant op zouden kunnen. Little did we know.

Wintersport met kinderen versus de staycation anno 2020

Emst op de Veluwe of de Rocky Mountains

In de zomer werd het dus noodgedwongen kamperen op de Veluwe in plaats van de Cabin in Gull lake Canada. Eerlijk is eerlijk, het is ons super goed bevallen! Geen lange vliegreis met een kindje en geen jet lag. We zochten een super kindvriendelijke camping uit, Camping de Zandhegge in Emst om precies te zijn, en mochten de caravan van mijn ouders lenen. Mijn Canadese man had zo zijn bedenkingen, een Hollandse camping is toch wat anders dan een campeerplekje aan een meer in de Rocky Mountains.

Volledig opvouwbaar, compact en bovendien eenvoudig te gebruiken fietsendrager voor op de trekhaak.

Maar vol goede moed en met wat fietsen achter op onze trekhaak fietsenrek gingen we in een van de mooiste weken van het jaar die kant op. Het was een positieve verrassing en we kijken nu heel anders naar de staycation trend.

Het buitenleven op een camping is echt wat anders dan wanneer je in een huisje zit, het contact met je tijdelijke buren is veel sneller gelegd en er was kidsentertainment wat ervoor zorgde dat we eindelijk eens met onze benen omhoog een boekje konden lezen. Aan het eind van de vakantie waren we zo op de Camping ingeburgerd dat mijn Canadees meedeed aan het plaatselijke Dart tournooi, terwijl mijn dochter de kinderbingo deed en ik dus met de camping buuf aan de rosé kon. Het was een zeer geslaagd alternatief waarvan ik het vermoeden heb dat we zeker nog een keer gaan kamperen.

Bij een Staycation in eigen land, zullen we hoogstwaarschijnlijk niet deze
hoeveelheden sneeuw aantreffen.

Dan maar naar de Ardennen

Maar goed, toen dachten we dus nog dat we dan wel Kerst konden vieren in de sneeuw in Canada. De Corona Goden waren echter nog niet klaar met ons, en dus moesten we uiteindelijk toch tot de conclusie komen dat reizen naar het buitenland er dit jaar niet in zit. Al snel bedachten we een alternatief.

Photocredits Thule.com #bringyourlife

Met een bevriend stel huurden we een groot huis in de Belgische Ardennen. Idyllische dromen van kinderen die elkaar vermaakten, goede gesprekken voor de openhaard met een glaasje Baileys in de hand (heb je de Baileys Salted Carameloverigens al geprobeerd… J.U.M.M.Y!) en kinderen die door (natuurlijk door een laagje sneeuw bedekte) bossen heen rennen. We zouden bergen spelletjes meenemen, onze fietsen met het Yepp fietszitje, elke dag een flesje wijn open trekken voor de grote mensen en het leven zou goed zijn. We zagen het helemaal voor ons, met die Kerstvakantie kwam wel goed.

Lockdown; staycation it is…

Na een paar maanden struisvogel gespeeld te hebben, kwam de dag dichterbij dat de Belgische regering bekend zou maken of de grenzen open gingen. Maar helaas lopen de gevallen op in plaats van af. Toen kwam de gevreesde toespraak vanuit het torentje: we gaan in lockdown! En daarmee was alle hoop op een vakantietripje in één slag vervlogen. Het werd een staycation in Diemen Zuid in plaats van pakken poedersneeuw in Canada of idyllische boswandelingen in de Ardennen.

We zijn officieel nog niet eens begonnen, al is het de tweede dag dat de school gesloten is dus voelt het wel al als vakantie. Nu alles dicht is, wordt het best weer een uitdaging om de kids te vermaken en straks weer online school te volgen.

Staycation

We houden de moed erin. Dan maar knutselen kan ook met wc rollen en eier dozen in plaats van glitterspul van de Intertoys want die is helaas dicht. We zullen het moeten doen met buiten spelen met de buurkinderen in plaats van naar de bioscoop of de binnenspeeltuin. Het bos is niet gesloten dus lekker wandelen met de hond kan gewoon.

Bring your bike

En als het slecht weer is dan zetten we gewoon voor de 36e keer de Grinch of The Christmas Chronicles op. We maken er wat van met elkaar: we zijn gezond, samen en verzinnen wel weer iets om onszelf of elkaar mee te entertainen. Staycation here we come!

Liefs Mariken 

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief