Delen vinden we super lief

Een lange vliegreis met een kind is niet makkelijk. Ik zeg eerlijk, als we geen directe familie in Canada hadden dan zou ik het zeker niet elk jaar doen. 9 uur in het vliegtuig (en daarvoor 2 uur op het vliegveld doorbrengen en daarna nog 2 uur in de auto) en alsof dat nog niet genoeg is, moeten we dan ook nog een jet lag van 8 uur tijdsverschil beslechten. Het is best wel een opgave, maar we hebben weinig keuze. Het is de prijs die ik betaal voor 10 jaar geleden een geweldige man uit Canada ‘importeren’.

Super stickerpret eenhoorns: 9789044758702 | NUR 023 | €10,95 | 56 blz pap| 28 x 21,7 cm | volledig in kleur 9789044758719 | NUR 023 | €10,95 | 56 blz pap|

De eerste keer dat we naar Canada gingen, was Olivia 3 maanden oud. Sindsdien zijn we denk ik een keer of 9 geweest in de afgelopen 7 jaar. Een van de dingen waar ik als nieuwbakken ouder heel erg onzeker van werd, was het verre reizen. Urenlang heb ik het internet en mama groepen op facebook afgestruind om tips te vinden over hoe we de reis en de jet lag het beste door konden komen. Elke leeftijd heeft zijn eigen uitdagingen en geloof mij, die eerste keer was misschien wel de makkelijkste van allemaal.

Tip 1 van dé expert in lange vliegreizen met kind

In de loop der jaren en trips heb ik wel het een en ander geleerd. Ten eerste neem ALTIJD schone kleding mee, zowel voor jezelf (minimaal een schoon shirt) als voor je kind. Ik ben door schade en schande wijs geworden, aangezien Olivia de eerste drie jaar ongeveer elke trip heeft overgegeven. De belangrijkste tip die je online veel ziet is altijd: neem een nachtvlucht. Dat is natuurlijk een goede tip, als het kan. Maar met onze bestemming waar maar 1 keer per dag op wordt gevlogen geen optie. Dus mijn belangrijkste tip is: entertainment. Zorg dat je kind wat te doen heeft! En dus ben ik de afgelopen jaren een expert geworden in vliegtuig cadeautjes.

Tip 2: Neem een dienblad mee

Olivia houdt heel erg van fantasiespel dus ze krijgt elke trip aan het begin een ‘groter’ cadeau. En met groter bedoel ik dan iets wat vaak wat prijziger is, maar haar goed bezighoudt. Het moet natuurlijk wel in de tas en op het tafeltje passen. Omdat ze van dingen als Sylvanian Family, L.O.L Surprise dols en Polly Pocket houdt, nemen we ook een klein dienblad met hoge rand mee. Dat zetten we op haar tafeltje en dan kunnen de kleine dingen er niet afvallen. Echt, het is het meezeulen in je handbagage meer dan waard. Ten tweede nemen we altijd iets te kleuren mee met, nog zo’n top tip, viltstiften van stabilo aan een koordje. Nooit meer onder de stoel verdwenen doppen of verdwenen stiften!

Tip 3: Een prachtig stickerboek, perfect voor lange reizen

Natuurlijk is een tablet, of telefoon met spelletjes, filmpjes en een goede draadloze koptelefoon onontbeerlijk. Tot slot zijn stickers geweldig. Ik neem vaak stickers mee die ze op stoelen en ramen kan plakken (let op dat je dan wel van die stickers koopt die je er ook weer af kan halen voordat je het vliegtuig verlaat). Maar wat ook super goed werkt zijn kleurrijke stickerboeken. We hebben bijvoorbeeld een unicorn stickerboek gekregen dat top is! Bladzijden met kleine verhaaltjes waar je zelf stickers op een tekening kan plakken. Het prikkelt de fantasie en, heeft prachtige kleuren en tekeningen en ik weet zeker dat het perfect was geweest voor in het vliegtuig. Miss O vond het boek zo mooi, en we weten natuurlijk niet wanneer we weer kunnen vliegen, dus ik kon het boek niet langer verbergen!

Inpakken voor de grote reis

Tip 4: Whatever it takes om de vlucht door te komen

De laatste tip is snacks. Het vliegtuig eten is niet om over naar huis te schrijven, en ik werk bij KLM dus mijn collega’s zullen wellicht niet zo blij met mij zijn. Maar het is gewoon zo. Onze moeilijke eter eet dan ook zo ongeveer niks wat er in het vliegtuig aangeboden wordt. We hebben een traditie dat we na het inchecken nog even bij Mac Donalds gaan eten op de luchthaven. Zo heeft ze in ieder geval wat in haar maag. Verder neem ik altijd van alles mee. Van lolly’s waar je bij stijgen en landen op kan zuigen zodat de oren geen pijn gaan doen, tot rozijntjes, bifi worstjes en snoep. Ik heb jarenlang ook allerlei gezonde dingen meegezeuld, maar die werden niet gegeten dus ook dat heb ik overboord gegooid.

Tip 5: Geen speelgoed met geluid en rekening houden met je mede passagiers

Uiteraard zijn er ook een paar no go’s. Ook hier ben ik weer door schade en schande wijs geworden. Slijm…. NIET DOEN! En speelgoed met geluid (thanks Aunty Kathy) is ook niet bevorderlijk voor de relatie met de mensen die om je heen zitten. Met kleine kinderen ben je vaak al degene waarvan je medepassagiers in de wachtruimte van hopen dat ze niet naast je zitten. Wij doen er dan ook alles aan om zo min mogelijk overlast te geven.


.• Kleurrijke platen in diverse thema’s met bijpassende, herbruikbare stickers • Voor kinderen vanaf 4 jaar • Urenlang plakplezier verzekerd

Ik vind het echt niet nodig om cadeautjes of oordoppen uit te delen, maar bij voorbaat je even verontschuldigen voor het potentiële volume wat er uitkomt en zo veel mogelijk doen om je spruit rustig te houden, is wat mij betreft wel het minste wat je kan doen. Wij hebben dus 1 regel in het vliegtuig: whatever gets us through. Dus als Miss O 4 uur lang tablet wil kijken en daarmee rustig is, prima! We kunnen niet wachten tot we weer in het vliegtuig zitten

Van auto’s in de file tot magische eenhoorns in het Betoverde Woud en van kakelende kippen tot wollige schapen in de wei… In de stickerboeken vind je mooie, grote platen in verschillende thema’s met bijbehorende stickers. Lees de opdracht bij elke plaat en plak de juiste stickers erbij

Top 6: voorbereiding is het halve werk

Elke keer als we gaan, bereid ik mij super goed voor, en elke keer zie ik er als een berg tegenop. Als we er eenmaal zijn met onze geweldige familie, de prachtige Canadese natuur en onze lieve vrienden daar, is het geweldig. En als we halverwege de terugreis zijn, vervloeken we de reis en elkaar.

Maar nu Corona de wereld overgaat en we al bijna een jaar niet geweest zijn, en ook het bezoek van onze vrienden en lievelings Oom en Tante aan Nederland niet zijn doorgegaan, smachten we weer naar de Canadese landschapen en omhelzingen van onze dierbaren. En ja… dan nemen we de lange vliegreis en de jet lag maar weer op de koop toe. We kunnen niet wachten tot we weer in het vliegtuig stappen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief