Delen vinden we super lief

Met de eerste warme dagen achter ons beginnen wij al langzaam vakantieplannen te maken. Mijn man is op de valreep nog even skiën met zijn werk. Daarna is het tijd om een nieuwe vakantie te plannen. Weer iets leuks om naar uit te kijken. Met onze kleine uk, die van de zomer een paar maanden oud is gaan we waarschijnlijk vliegen. Lekker makkelijk en zonder vertraging ook nog eens heel snel.

Op vakantie met de kids

In ons kinderloze tijdperk gingen wij meestal richting de bergen. Grote tent achterin de auto, racefietsen op het dak en in één ruk richting de bergen. Heerlijk overdag een mooie berg op fietsen, in een rap tempo er weer af. Op de camping een lekker koud biertje en wat lekkers op de BBQ. Met de komst van onze kleine meid kwam er een abrupt einde aan deze vorm van vakantie vieren. De kleine familiecamping maakte plaats voor een camping met speeltuin. De racefietsen blijven thuis in plaats daarvan wordt er een klein fietsje meegenomen. Met een baby gaan we nog niet kamperen, dat lijkt me nog geen feest. Al is het alleen al voor de nachtrust voor de rest van de campinggasten. Dit jaar gaan we vliegen! Uiteraard wel gevaccineerd en al!

Rijden, varen of toch vliegen?

Toen de kinderen klein waren, hebben we heel wat vervoersmiddelen uitgeprobeerd. Met de trein op en neer tussen Nederland en Engeland ging eigenlijk best goed met een kleine meid. De auto was een minder groot succes. Onze eerste autoreis met kind resulteerde in een lange huilbui van vier uur. Huilen van deur tot deur. Niet echt voor herhaling vatbaar. De boot daarentegen was wel een groot succes. We hebben heerlijk geslapen in onze eigen hut. Toch gaan we dit keer voor het vliegtuig. We willen na de zomer op vakantie en met het vliegtuig komen we dan best snel iets dichter bij de zon.

Hoe leuk is vliegen met de kids?

Vliegen met kinderen kan hartstikke leuk zijn! Ten eerste is het dè manier om binnen een relatief korte tijd in een andere wereld te zijn. Je stapt in met je jas aan op Schiphol en stapt uit in de Griekse zon! Of Spanje, of waar dan ook! Ten tweede vinden kinderen vliegtuigen vaak leuk. Op Schiphol kunnen de kids helemaal los gaan in een echt vliegtuig speeltoestel. Maar ook kijken naar wegvliegende toestellen is natuurlijk een hele ervaring. Amelie heeft een paar keer in het vliegtuig gezeten en dat ging prima. Buggy, babyvoeding en extra bagage mocht mee en onze kleine meid vond het allemaal prachtig.

Waarom niet?

Een baby mag nog gratis mee op reis. Vanaf twee jaar moet je toch ook voor je kleine uk betalen voor zijn of haar vliegticket. Dus met een groot gezin kan een vliegvakantie aardig in de papieren lopen. Je kunt de kosten natuurlijk drukken door voor een low budget maatschappij te gaan zoals Vueling Airlines.

De grootste angst van ouders is urenlang een blèrend kind op schoot. Gelukkig hebben wij dat nog nooit meegemaakt. Niemand zit te wachten op een flinke vertraging maar peuters, kleuters en oudere kinds vinden dat al helemaal niks. Je loopt het risico dat er elke drie minuten wordt gevraagd hoe lang het nog duurt.

Goede voorbereiding

Voor een relaxte vlucht met kids is niks beter dan een goede voorbereiding. Geen extra kleertjes in je handbagage als de poep tot aan baby’s nek loopt is geen feest. Zorg voor voldoende luiers en reserve kleertjes. Probeer pijnlijke oortjes te voorkomen door de kids te laten eten en drinken tijdens het stijgen en landen. Vaak kan je voor baby’s een babybedje aanvragen die aan een wand voor je stoel wordt bevestigd.

Voor onze kleine meid heb ik gezorgd voor voldoende Netflix filmpjes op mijn telefoon. Eerst even downloaden en natuurlijk zorgen voor een opgeladen telefoon. Ook leuk is een cadeautje voor onderweg.

Verdorie vertraging!

Soms heb je het niet in de hand. Een flinke vertraging of nog erger een overboeking of een vliegtuig dat helemaal niet meer gaat. Gelukkig gaat het meestal goed. Mocht je nou toch pech hebben dan kan je gelukkig geld terugvragen bijvoorbeeld via Airhelp.com. Ik vond het best spannend de laatste keer vliegen met onze kleine meid. Dus toen we in het vliegtuig hoorde dat we nog een uur moesten wachten hielp dat niet echt mee. Zelf vond ze het helemaal niet erg en heeft lekker een uur langer filmpjes gekeken.

Kom maar op met die zomervakantie! Wij kunnen niet wachten om met z’n vieren er op uit te gaan. Lekker richting de Spaanse zon als het hier alweer wat begint af te koelen. We kunnen nu nog buiten de schoolvakanties dus daar maken we nog even gebruik van.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief