Delen vinden we super lief

Graag vertel ik je over een boek dat het kerstverhaal heel mooi vertelt en dat je echt het kerstgevoel geeft! Iedere ouder wil hun kinderen heel graag het verhaal meegeven zonder er al te zwaar aan te tillen. In dit boek wordt het klassieke kerstverhaal, poëtisch verteld en sfeervol geschilderd voor kleuters! En rondom kerst voor mij als ouder ideaal om de kersttraditie voort te zetten en het kerstverhaal weer uit te leggen aan de kindjes.

“Heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, woonden eens twee mensen die veel van elkaar hielden. Ze heetten Jozef en Maria. Jozef en Maria waren erg gelukkig met elkaar. En ze werden nog gelukkiger toen ze merkten dat ze een kindje zouden krijgen. Ze wisten dat het een heel bijzonder kind zou zijn,. Een kind dat vrede zou gaan brengen voor alle mensen”

Hedendaagse taal in het kerstverhaal

Het klassieke Bijbelse verhaal wordt op eenvoudige wijze en niet geheel onbelangrijk, in hedendaagse taal, naverteld voor kleuters. Wat me vooral aanspreekt, is dat elke pagina tekst op de andere zijde wordt vergezeld van een geschilderde voorstelling. Dit brengt het verhaal voor de kindjes tot leven waardoor het op de voet wordt gevolgd terwijl ik aan het voorlezen ben. Ze weten nu bijvoorbeeld precies wie de drie koningen zijn.

En als je goed kijkt, zie je dat de afbeeldingen met zwarte lijnen zijn aangezet. Dit geeft een vriendelijke indruk en geeft het bijzondere van het onderwerp weer. Het is een smaakvol en verzorgd uitziend boekje om voor te lezen aan de kleintjes. Daarnaast zijn het geen ellenlange verhalen, waar ik als ouder weer dol op ben!

Tot slot

We zijn van mening dat het kerstverhaal echt een aanwinst is. of je nu juf bent in de bovenbouw, als ouder, of als je je kleinkinderen wil voorlezen. Vooral rond kerst is het ideaal om voor te lezen. De kinderen hebben hun kerstdiner, op school wordt het verhaal van Jezus en Maria vertelt en ze hebben een eind kerstvoorstelling. En nu kunnen we ook s’avonds tijdens het bedritueel het kerstverhaal een extra dimensie geven. Wij zijn fan!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief