Delen vinden we super lief

Verhuizen met kinderen betekent dat er veel veranderingen op hun pad komen. Het wennen aan een nieuw huis, wisseling van basisschool, een nieuwe omgeving… het zijn grote veranderingen voor hen (en ons). We hebben ze, met wortel en al, uit de grond getrokken om hier in Apeldoorn verder te ‘aarden‘. Het gaat gepaard met veel emoties dat we met beleid doorstaan. Om een zachte landing te verwezenlijken, hebben we ze opgegeven voor een eerste hockeyles bij AMHC, een sport waar ze blij van worden. De jongste (5) mag nog wel eerst zwemles doorlopen om vervolgens ook een sport naar zijn gerief uit te zoeken.

Keuzestress

We twijfelden tussen hockey, tennis of voetbal waarbij het logistiek technisch handig is dat de drie kids op 1 sportclub zitten. Zowel tennis als hockey was in Diemen een groot succes en ook in Apeldoorn een populaire sport onder de buurtgenootjes. Dit zagen we al snel aan de groen-witte AMHC hockey outfits van AMHC en de tennis rackets. De keuze werd gemaakt en bij de hockeyclub werd een proefles aangevraagd! Het is een fijn team sport waarbij er snel leuke contacten worden gelegd. En niet geheel onbelangrijk, ook mezelf zie ik hier langs de kant van het veld staan.

Hobby’s, sportclubjes en activiteiten voor kinderen…wist jij gelijk welke sport ideaal voor ze is en waar ze blij van worden?

Keuze stress, welke Hockey club kiezen we?!

Apeldoorn kent twee hockeyclubs waarbij manlief een voorkeur had voor Ares, zijn jeugdclub. Hier heeft hij fijne jeugdherinneringen liggen en kent er nog veel oud spelers. Zelf is hij geen hockeyer meer en dan kijk ik als betrokken moeder waar klasgenootjes en buurtgenootje naartoe gaan. Je kunt je kind lastig naar de rood-witte outfits sturen, terwijl de hele buurt in groene pakjes loopt. Ik heb de pleister er voor mijn echtgenoot afgetrokken en heb ze voor een proefles aangemeld bij … AMHC…. sorry schat….

Goede start

Een proefles is 1 ding, je vervolgens officieel ingeschrijven is het andere. Al gelijk na de eerste les werden ze gevraagd om mee te spelen met een wedstrijd en zo geschiedde. Een nieuw tenue, bitje, scheen beschermers en ze konden meedoen. Dat er met 18-1 werd verloren tegen een sterke tegenstander was voor mijn zoontje een domper. Dat was voor het hele team een grote teleurstelling, waarbij de gedeelde frustratie ook sterk verbond en hij als newbee ook snel in het team werd opgenomen.

Bij mijn dochter zat er een klasgenootje in het team dat haar deed stralen. Ze had hierdoor houvast waardoor het minder eng was en al snel door het team opgenomen werd. De eerste ervaringen bij hockeyclub AMHC waren dan ook gelijk zeer positief.

AMHC

AMHC, staat voor Apeldoornse Mixed Hockey Club. In 1928 begon alles met een paar elftallen dat inmiddels is uitgegroeid tot een hockeyvereniging met bijna 1.200 leden in sportpark Orderbos. Hockeyers op alle niveaus kunnen terecht op deze mooie, ‘groene‘ club.

De club bestaat uit breedteteams, bedrijfs- & trimhockey tot aan prestatiehockey. Ook de (oud)leden zijn opgenomen in regionale en nationale selecties. Iedere woensdag rijd ik er met plezier naartoe. Inderdaad nu nog ‘rijden ‘dat we snel zullen gaan veranderen in ‘fietsen‘. De route ernaartoe is prachtig al moet deze moeder nog even wennen aan de routes, ritme en de combinatie van sportclubjes, werken en een nieuwe stad ontdekken.

Tot slot

Al snel bleek dat bij AMHC gelijke ontwikkelingskansen hoog in het vaandel staat en dat ze naar kwaliteit streven waarbij plezier en prestatie even belangrijk zijn. ‘Vergeet niet om plezier te hebben’ benadrukte de coach afgelopen weekend en dat is precies waar het om draait. Ouderparticipatie is er overigens wel van groot belang om een club als deze draaiende te houden. Je draagt dan ook bij aan het sterke reilen en zeilen van de club. Voor ons gelijk een goede manier om in te burgeren in dit dorp met stadskleren. Ik kijk nu nog even de kat uit de boom om hier nog vele jaren rond te gaan lopen als een…. inderdaad, hockeymoeder….

Sportoutfit personaliseren , Case logic rugtassen, nibo kleding, kleding personaliseren
We hebben het sportoutfit van het hele hockeyteam laten personaliseren.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief