Delen vinden we super lief

Iedere ouder geeft om de ontwikkeling van zijn kinderen. Ook wij proberen ze zowel cognitieve, emotionele, fysieke, mentale en sociale vaardigheden en levenslessen mee te geven. Hier komt geluk bij kijken, maar veel facetten kun je versterken door het te trainen. Zoals je wellicht weet, zijn teamsporten zoals voetbal of hockeyles voor kinderen een uitstekende manier om deze punten te versterken en ontwikkelen, waar ze later in hun leven van kunnen profiteren.

Daarnaast versterk je de team player eigenschappen, communicatieve skills en tegelijkertijd de motorische vaardigheden door het spelen van strategische spellen. Klinkt als muziek in je oren toch?

“Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships.” – Michael Jordan

Hockey

Hockey is een uitdagende sport waarbij je tegelijkertijd kunt rennen, aanvallen en verdedigen op een gladde ondergrond! Voor ouders die deze sport nog nooit hebben gespeeld, kan dit eng en gevaarlijk klinken, maar maak je geen zorgen, je kinderen hebben meer flexibiliteit en leren relatief sneller dan volwassenen.

Deze sport kan zelfs door kinderen vanaf 5 jaar worden gespeeld en als je ze in de weer ziet bij hockeyles met hun kleine hockeystick, raak ik aardig impressed. En sport is niet alleen leuk, het komt je kindje als geheel ten goede. We hebben onze vijf redenen op een rij gezet waarom wij hockeyles onwijs leuk vinden!

5 redenen waarom hockeyles leuk is en je kind er baat bij heeft:

1. Positieve erkenning als team

Je kind zal al op jonge leeftijd beseffen hoe belangrijk het is om samen te werken om één droomdoel te bereiken. Ze realiseren zich dat verschillende rollen binnen een team het hele team versterken. Kinderen leren niet alleen om samen de overwinning te vieren, maar ook om elkaar te steunen bij het verlies. Zowel tijdens de hockeyles en wedstrijden zijn ze samen sterker dan in hun eentje!

hockeyles, hockey, hcdiemen, diemen,, hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen
Life is the game that must be played

2. Scherp strategisch denken

Tijdens hockeyles wennen kinderen aan planning en uitvoering en denken ze na over hoe snel en nauwkeurig beslissingen genomen kunnen worden. Hierdoor leren ze creatief en strategisch denken om het spel te winnen. een eigenschap die ze in het latere leven ook goed kunnen gebruiken.

‘We rise by lifting others’

3. Verhoog de gefocuste geest

Hockey vereist dat alle lichaams- zintuigen werken, zoals lichaamscoördinatie, lichaamsbalans, communicatie, teamwerk en tactisch denken. Zonder een gefocuste geest zal je kindje zichzelf bezeren door te vallen en/of het team pijn doen na het verliezen van spel.

En ook de bal moet nauwlettend in de gaten gehouden worden tijdens de hockeyles, of wedstrijd. Deze kan heel hard aankomen en je aardig bezeren. Een gefocuste geest is een must! Ze zullen zich leren focussen om dit zeker niet te laten gebeuren.

4. Ontwikkel een goede lichaamsbalans en coördinatie

Life is a great big canvas, and you should throw all the paint on it you can.

Rennen, aanvallen en verdedigen op een gladde ondergrond vereist een vooraf ingesteld niveau van lichaamsbalans en coördinatie. Niet alleen de coördinatie van het bovenlichaam, maar ook de hand-oog coördinatie is belangrijk.

5. Verbeter sociale vaardigheden

Omdat je kind al gewend is om in teamverband te werken, is het gemakkelijker om in verschillende omgevingen te socializen, zoals thuis en op school. Ze hebben bovendien meer zelfvertrouwen dan leeftijdsgenoten die niet sporten. We hebben nu erv aring met twee hcokeyclubs en we merken dat kinderen ook zelfverzekerder worden als ze het gevoel hebben er bij te horen! Een fijne bijkomstigheid.

Wegen de voordelen op tegen het risico?

Er is altijd een argument dat je kind wel of niet hockey moeten spelen vanwege het risico op blessures. Het tijdschrift PLOS ONE vond bijna de helft van de 13.000 traumatisch hersenletsel bij kind van vijf tot negentien jaar op de eerste hulp vanwege hockeywedstrijden. Dit feit zal je als ouders zeker bang maken.

hocekyles, hockey, hcdiemen, diemen,, hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen
Life is what we make it, always has been, always will be

Er blijft altijd riscio op letsel, laten we eerlijk zijn. Toch hamer ik er op dat de kinderen tijdens het spelen altijd beschermende kleding dragen, een bitje dragen, volgens de regel te spelen, opwarmen voro eht spelen en naar hun eigen lichaam luisteren. Ook leer ik ze om de tekenen van letsel te herkennen zodat het risico op ernstig letsel tot een minimum zal worden beperkt.

Dus…. laat jij je kind hockeyen waar ze op lange termijn baat bij hebben, of toch liever niet? Er zijn immers risico’s mee gemoeid. Je weet zelf uiteraard zelf de beste keuze te maken voor het ultieme geluk van je kind. Hockeyspelen is zeker geschikt voor kinderen die van een extra uitdaging houden. En ach….je kunt overal wel het gevaar in zien…

‘Playing hockey is… love, passion and teamplay at the same time’

Tot slot

hocekyles, hockey, hcdiemen, diemen,, hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen

Hockeyles is leuk, gezond en om te sporten bij een club die je aanspreekt heeft een extra plus!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief