Delen vinden we super lief

Als ouder geef je beslist veel om de ontwikkeling van je kinderen. We proberen ze zowel cognitieve, emotionele, fysieke, mentale en sociale vaardigheden en levenslessen mee te geven. Hier komt geluk bij kijken, maar veel facetten kun je versterken door het te trainen. Zoals je wellicht weet, zijn teamsporten zoals voetbal of hockeyles voor kinderen een uitstekende manier om deze punten te versterken en ontwikkelen, waar ze later in hun leven van kunnen profiteren.

Door het spelen van strategische spellen versterk je de team player eigenschappen, communicatieve skills en tegelijkertijd de motorische vaardigheden. Klinkt als muziek toch?

“Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships.” – Michael Jordan

Hockey

Hockey is een uitdagende sport waarbij je tegelijkertijd kunt rennen, aanvallen en verdedigen op een gladde ondergrond! Voor ouders die deze sport nog nooit hebben gespeeld, kan dit eng en gevaarlijk klinken, maar maak je geen zorgen, je kinderen hebben meer flexibiliteit en leren relatief sneller dan volwassenen.

Deze sport kan zelfs door kinderen vanaf 5 jaar worden gespeeld en als je ze in de weer ziet bij hockeyles met hun kleine hockeystick, raak ik aardig impressed. En sport is niet alleen leuk, het komt je kindje als geheel ten goede. We hebben onze vijf redenen op een rij gezet waarom wij hockeyles onwijs leuk vinden!

Teamwork makes the dream work

5 redenen waarom hockeyles leuk is en je kind er baat bij heeft:

1. Positieve erkenning als team

Je kind zal al op jonge leeftijd beseffen hoe belangrijk het is om samen te werken om één droomdoel te bereiken. Ze realiseren zich dat verschillende rollen binnen een team het hele team versterken. Kinderen leren niet alleen om samen de overwinning te vieren, maar ook om elkaar te steunen bij het verlies. Zowel tijdens de hockeyles en wedstrijden zijn ze samen sterker dan in hun eentje!

hockeyles, hockey, hcdiemen, diemen,, hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen
Life is the game that must be played

2. Scherp strategisch denken

Tijdens hockeyles wennen kinderen aan planning en uitvoering en denken ze na over hoe snel en nauwkeurig beslissingen genomen kunnen worden. Hierdoor leren ze creatief en strategisch denken om het spel te winnen. een eigenschap die ze in het latere leven ook goed kunnen gebruiken.

‘We rise by lifting others’

3. Verhoog de gefocuste geest

Hockey vereist dat alle lichaams- zintuigen werken, zoals lichaamscoördinatie, lichaamsbalans, communicatie, teamwerk en tactisch denken. Zonder een gefocuste geest zal je kindje zichzelf bezeren door te vallen en/of het team pijn doen na het verliezen van spel.

En ook de bal moet nauwlettend in de gaten gehouden worden tijdens de hockeyles, of wedstrijd. Deze kan heel hard aankomen en je aardig bezeren. Een gefocuste geest is een must! Ze zullen zich leren focussen om dit zeker niet te laten gebeuren.

4. Ontwikkel een goede lichaamsbalans en coördinatie

Life is a great big canvas, and you should throw all the paint on it you can.

Rennen, aanvallen en verdedigen op een gladde ondergrond vereist een vooraf ingesteld niveau van lichaamsbalans en coördinatie. Niet alleen de coördinatie van het bovenlichaam, maar ook de hand-oog coördinatie is belangrijk.

5. Verbeter sociale vaardigheden

Omdat je kind al gewend is om in teamverband te werken, is het gemakkelijker om in verschillende omgevingen te socializen, zoals thuis en op school. Ze hebben bovendien meer zelfvertrouwen dan leeftijdsgenoten die niet sporten.

Wegen de voordelen op tegen het risico?

Er is altijd een argument dat je kind wel of niet hockey moeten spelen vanwege het risico op blessures. Het tijdschrift PLOS ONE vond bijna de helft van de 13.000 traumatisch hersenletsel bij kind van vijf tot negentien jaar op de eerste hulp vanwege hockeywedstrijden. Dit feit zal je als ouders zeker bang maken.

hocekyles, hockey, hcdiemen, diemen,, hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen
Life is what we make it, always has been, always will be

Zolang je je kind echter kunt adviseren om tijdens het spelen altijd beschermende kleding te dragen, volgens de regel te spelen, niet te veel te spelen, op te warmen en de tekenen van letsel te herkennen, kan het risico op ernstig letsel tot een minimum worden beperkt.

Dus…. laat jij je kind hockeyen waar ze op lange termijn baat bij hebben, ook al zijn er risico’s aan verbonden, of toch liever niet? Je weet zelf uiteraard zelf de beste keuze te maken voor het ultieme geluk van je kind. Hockeyspelen is zeker geschikt voor kinderen die van een extra uitdaging houden. En je kunt overal wel het gevaar in zien ben ik persoonlijk van mening.

‘Playing hockey is… love, passion and teamplay at the same time’

HC Diemen

Zowel mijn dochter als zoontje heeft nu hockeyles bij HC Diemen, een geheel nieuwe club voor kinderen uit Diemen, Amsterdam-Oost en IJburg die wil willen (leren) hockeyen. Laagdrempeligheid en betaalbaarheid maken het bij deze club voor iedereen mogelijk om op hockeyles te gaan! De tarieven liggen hier zelfs bijna 50% lager dan andere clubs, dat voor mij als ouder een positief gegeven is met drie sportende kinderen die 2 sporten beoefenen. Bij HC Diemen hebben ze gelijke ontwikkelingskansen hoog in het vaandel staan en streven ze naar kwaliteit waarbij plezier en prestatie even belangrijk zijn. Ouderparticipatie is er overigens wel van groot belang om een club als HC Diemen draaiende te houden en draagt bij aan het sterke reilen en zeilen van de club.

hocekyles, hockey, hcdiemen, diemen,, hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen

Heel fijn om bij een familievereniging lid te zijn waar altijd iets te beleven is. Hier zie ik mezelf wel aan de lijn staan en me voor in te zetten als vrijwilliger. De club is sociaal en lokaal betrokken met (sport)verenigingen en scholen uit de buurt en biedt daarnaast de mogelijkheid om accommodatie en middelen te delen én om als ontmoetingsplek te fungeren.

Kortom: hockeyles is onwijs leuk en om te sporten bij een club die je aanspreekt heeft een extra plus!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief