Delen vinden we super lief

Onze buurjochies zitten op voetbal en zijn vader stelde voor om Olivier(7) een proefles voetballen te laten ervaren. We hebben het overwogen aangezien al zijn klasgenootjes op voetbal zitten en het een ietwat meer toegankelijkere sport is. Op het schoolplein, bij ons voor op straat, thuis met papa en overal waar je ruimte hebt, kun je snel even een balletje trappen. Met enkel een bal kun je al voetballen en heb je snel een team bij elkaar gesprokkeld om los te gaan. Zelf zijn we meer hockey fans, maar kies jij als ouder een sport voor je kind, of stuur je ze in een bepaalde richting?….

Photocredits HC Diemen

Voetbal versus hockey

Een doel om te gaan voetballen heb je ook zo gecreëerd dat bij hockey een heel ander verhaal is. Iedereen in een team heeft een stick nodig, een bitje is zeer gewenst en een hockey bal heeft ook niet iedereen standaard in de kast liggen. Als je in onze tuin kijkt, liggen er zeker 4 voetballen. Papa is Ajax fan en met twee zoons begrijp je het wel… 

hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen
Zoonlief in actie tijdens zijn eerste hockey les

Keuzestress voor ouders

Als ouder stond ik dus voor het dilemma, welke sport kies ik voor mijn zoontje(7) en duw ik hem richting een sport die me als ouder meer aanspreekt? Op deze leeftijd weten kinderen het immers vaak niet echt zelf. De omgeving van het kind bepaalt dan ook wel vaak welke sport het kind gaat beoefenen. En op zeer jonge leeftijd zijn het vaak de ouders die kiezen.

hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen

Keuze maken

Mijn zoontje werd op school niet vaak gevraagd om mee te voetballen vertelde hij me recent sip. Simpelweg omdat hij het niet goed genoeg kon. Kiezen we dan voor voetbal omdat zijn klasgenootjes hierin uitblinken en hij dus kan meespelen? Of kiezen wij bewust voor een andere sport, bijvoorbeeld hockey die papa vroeger ook heeft beoefend en daar zoveel plezier aan beleefde? We kozen ervoor om hem een proefles te laten ervaren en dan zou een glimlach of sip koppie de doorslag geven.

Een super fanatiek jochie met en glimach van oor tot oor
vertelde mij als moeder genoeg. Hij had een match met HC Diemen

Wachtlijst

In Amsterdam en omstreken zijn er diverse hockeyclubs en sinds kort is er ook in Diemen een hockeyclub actief: HC Diemen. Nu de kinderen ouder zijn, zijn we ons aan het oriënteren naar sporten die bij hun passen. De  zwemdiploma’s zijn in the pocket, B is nabij , mijn dochter zit op ballet en tennis en ook Olivier vindt het leuk om een balletje te slaan. Manlief was een fervent hockeyer en heeft een glansrijke carrière achter zich liggen bij Ares in Apeldoorn.

Teamsport

Het is indrukwekkend hoeveel mensen hij nog kent uit zijn hockey tijd. Je kunt gerust zeggen dat hij zijn gehele carrière bekende hockey vrienden tegen het lijf is gelopen. En ook schep ik even op hoor, hij heeft formidabele persoonlijke eigenschappen en ik geloof zeker dat een teamsport daar debet aan is. Dat hij nu bij een Amsterdamse bierbrouwer werkt heeft hier waarschijnlijk ook zijn invloed op gehad…..

Maar tsja de gevestigde club Athena in Amsterdam heeft een wachtlijst van hier tot Tokio, ook wel de enige club voor groot Amsterdam. En is het eigenlijk wel leuk dat je kind in een club zit waar de teamleden van heinde en ver komen? Is het niet veel leuker om met stadsgenoten uit Diemen een club te vertegenwoordigen? Ze kunnen dan later zelf naar de club fietsen en onderweg hun vriendjes oppikken doordat ze relatief dicht bij elkaar wonen.

Facebook oproep HC Diemen

En toen zagen we de oproep op Facebook dat er plek was voor jongens in het jongens team van Diemen. Het seizoen van tennis is toch bijna afgelopen, zijn B diploma heeft hij ook bijna op zak, dus trok mijn stoute schoenen aan en schreef een mailtje. Een week later stond manlief trots te zijn aan de kant van het veld.

Nu spelen ze op korfbal en tennisvelden, maar de gemeente heeft begin juli ingestemd om per einde honkbalseizoen deze velden om te toveren tot voetbal (1 veld) en hockey (2) velden. Daar zullen heel veel kinderen aan transport doen! Hoe tof om een team in ontwikkelingen mee te maken, ze te zien pionieren op een professionele manier en om hier onderdeel van uit te maken. Nog een proefles meedraaien en dan mag mijn jongen ook competitie spelen. Er zitten enkele lessen op en hij straalt van oor tot oor! “Hij wordt een talentjes, net als papa’ roepen we trots… “,met het allerbelangrijkste dat hij er heel veel plezier in het heeft’!

Hockey is een technische sport waar kinderen veel baat bij hebben in hun verder leven. Je leert strategisch denken, veldposities isnchatten, teamspirit opbouwen en tegen je verlies kunnen.
hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen

Papa en mama houden ook van gezelligheid

Eerlijk is eerlijk, als je kind eenmaal een sport gaat beoefenen wordt er van je als ouder ook inzet van je verwacht. Denk aan het rijden bij uitwedstrijden, bardienst, trainingen, scheidsrechter, of ondersteuning op het communicatie, of op het sponsor vlak. Bij de keuze van een sport heb ik dan ook wel rondgekeken aan welke rand van het veld ik mezelf terug zou (willen)zien.

Hal Elrod heeft me in the Miracle Morning immers geleerd dat je de persoon bent met wie je omgaan en je je leven mot visualiseren. Bij deze club maakten ze gelijk een praatje en voelde ik me welkom. geen bla, bla , maar gezellige Diemenaren die allen een hart voor de club hebben. Een club waar we ongetwijfeld nog veel van zullen gaan horen! Niet geheel onbelangrijk als sport veel van je mom-vrije tijd gaat opslurpen.

HC Diemen

De club in Diemen is groeiende en zal spoedig een eigen clubhuis en velden krijgen. Een clubhuis is immers het hart van een club, waar nog vele herinneringen van winnen en verliezen gemaakt zullen worden.

Onbekend maakt onbemind

Het verbaast me dat het jongensteam nog open stond voor leden en viel dus met onze neus in de boter. Er wordt snel een outfit gehaald en papa mag zijn tips en tricks aan zijn jochie leren.

Want om het echt tof en leuk te gaan vinden moeten er uiteraard ook succeservaringen op hun pad komen. De spreekbeurt van hem gaat in ieder geval over Hockey, wellicht melden er zich dan nog veel meer talentjes bij HC Diemen! 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief