Delen vinden we super lief

Op het schoolplein, in de woonwijk, thuis met papa op het gazon en overal waar je ruimte hebt, kun je snel een balletje trappen. Met enkel een bal kun je voetballen en heb je snel een team bij elkaar om los te gaan. Het is een toegankelijke sport en vrijwel iedereen kan het. Manlief is meer een hockey fan en zelf heb ik vroeger basketbal en tennis gespeeld. Maar kies jij als ouder een sport voor je kind, of stuur je ze in een bepaalde richting?….

hockey, AMHC, sportclub, hockey apeldoorn, hockeyclub, apeldoorn, ordenbos, sportclubje

Voetbal, hockey, tennis….

hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen
Zoonlief in actie tijdens zijn eerste hockey les

Je hebt zo een doel gecreëerd met twee pionnen, of takken, voor een potje voetbal, dat bij hockey een heel ander verhaal is. Ook kun je niet overal tennissen, of volleybal spelen. Iedereen in een hockeyteam heeft een stick en bitje nodig en een hockey bal heeft ook niet iedereen standaard in de kast liggen. Als je in onze tuin kijkt, liggen er zeker 4 voetballen waardoor er sneller gevoetbald wordt.

Keuzestress voor ouders

Als ouder stond ik dus voor het dilemma, welke sport kies ik voor mijn zoontje. Eentje die mij aanspreekt, of een sport, of waar je kind het over heeft? Op deze leeftijd weten kinderen het immers nog niet echt. De omgeving van het kind bepaalt dan ook wel vaak welke sport het kind gaat beoefenen. Want als de helft van de klas op voetbal zit, of wellicht rugby, is de keuze al snel gemaakt. Zo speelde mijn dochter haar BFF tennis, waardoor er al op 4-jarige leeftijd een clubje werd gevormd door leuke tennis moeders. Op zeer jonge leeftijd sta je als ouder echter nog aan het roer en kun je nog invloed uitoefenen…. maar wat is wijsheid…

hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen
Hobby’s, sportclubjes en activiteiten voor kinderen…wist jij gelijk welke sport ideaal voor ze is en waar ze blij van worden?

Keuze maken

Mijn zoontje werd op school niet vaak gevraagd om mee te voetballen, vertelde hij me recent sip. Simpelweg omdat hij het niet goed genoeg kon. Kiezen we dan voor voetbal omdat zijn klasgenootjes hierin uitblinken en hij dus kan meespelen? Of kiezen wij bewust voor een andere sport, bijvoorbeeld hockey die papa vroeger ook heeft beoefend en daar zoveel plezier aan beleefde? We kozen ervoor om hem een proefles te laten ervaren en dan zou een glimlach of sip koppie de doorslag geven.

Een fanatiek jochie met en glimlach van oor tot oor
vertelde mij als moeder genoeg. Hij had een match met deze sport in Diemen en nu ook in Apeldoorn heeft hij het naar zijn zin.

Wachtlijst

Toen het zwemdiploma in the pocket was, ging mijn dochter op ballet en tennis en zoonlief op Hockey. In Diemen waren er wachtlijsten waardoor ik ze gelijk had aangemeld. Nadat we waren verhuisd betekende dat er veel veranderingen op hun pad komen. Het wennen aan een nieuw huis, wisseling van basisschool, een nieuwe omgeving en vrienden maken is lastig.

Sport boodt hen een nieuwe basis en het was fijn dat er bekende gezichten rondliepen waardoor het maken van vriendjes sneller ging. En soms hebben ze uiteraard geen zin en hebben ze het over andere interesses, niets is zo veranderlijk als de interesses van een kind.

Hockey is een technische sport waar kinderen veel baat bij hebben in hun verder leven. Je leert strategisch denken, veldposities isnchatten, teamspirit opbouwen en tegen je verlies kunnen.

Teamsport

Het is indrukwekkend hoeveel mensen mijn sidekick nog kent uit zijn hockey tijd. Je kunt gerust zeggen dat hij zijn gehele werkcarrière wel bekende hockey vrienden tegen is gelopen. En ook schep ik even op hoor, hij heeft formidabele persoonlijke eigenschappen waarvan ik geloof dat een teamsport daar credit aan is…… Een teamsport wilde ik daarom wel graag stimuleren gezien de vele sociaal vaardige voordelen. De keuze voetbal of hockey blijft echter lastig, want ook voetbal is een fantasische sport waar het draait om het team gevoel.

hockey, AMHC, sportclub, hockey apeldoorn, hockeyclub, apeldoorn, ordenbos, sportclubje
Ook mijn dochter koos voor hockey, al toont ze nu ook interesse voor dans en theater

Eerste hockeyles

De eerste hockeyles was het wennen voor de kleine man, maar des te meer lessen er verstreken, begon hij ook meerte stralen. Oefening baart kunst en ik zag hem groeien in zekerheid. De keuze voor deze sport was voor hem de juiste, terwijl het voor onze jongste overduidelijk voetbal moet worden. Hij laat geen moment onberoerd om een balletje te trappen en loopt het liefst de hele dag in een voetbal outfit. De keuze werd dus ook eigenlijk gemaakt door de persoonlijkheid van het kind.

Papa en mama houden ook van gezelligheid

Eerlijk is eerlijk, als je kind eenmaal een sport gaat beoefenen wordt er van je als ouder ook inzet van je verwacht. Denk aan het rijden bij uitwedstrijden, bardienst, trainingen, scheidsrechter, of ondersteuning op het communicatie, of op het sponsor vlak. Bij de keuze van een sport heb ik dan ook wel rondgekeken aan welke rand van het veld ik mezelf terug zou (willen) zien.

Hal Elrod heeft me in the Miracle Morning geleerd dat je de persoon bent met wie je omgaan en je je leven moet visualiseren. Bij de hockeyclub van de kinderen maakten ze gelijk een praatje en voelde ik me welkom, net als op het voetbalveld van de jongste. Maak dus een goede keuze op je onderbuik gevoel, want sport gaat veel van je mama-vrije tijd opslurpen.

Sportoutfit personaliseren , Case logic rugtassen, nibo kleding, kleding personaliseren
We hebben het sportoutfit van het hele hockeyteam laten personaliseren.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief