Delen vinden we super lief

Onze buurjochies zitten op voetbal en zijn vader stelde voor om Olivier(7) een proefles voetballen te laten ervaren. We hebben het overwogen aangezien al zijn klasgenootjes op voetbal zitten en het een ietwat meer toegankelijkere sport is. Op het schoolplein, bij ons voor op straat, thuis met papa en overal waar je ruimte hebt, kun je snel even een balletje trappen. Met enkel een bal kun je al voetballen en heb je snel een team bij elkaar gesprokkeld om los te gaan. Zelf zijn we meer hockey fans, maar kies jij als ouder een sport voor je kind, of stuur je ze in een bepaalde richting?….

Photocredits HC Diemen

Voetbal versus hockey

Een doel om te gaan voetballen heb je ook zo gecreëerd dat bij hockey een heel ander verhaal is. Iedereen in een team heeft een stick nodig, een bitje is zeer gewenst en een hockey bal heeft ook niet iedereen standaard in de kast liggen. Als je in onze tuin kijkt, liggen er zeker 4 voetballen. Papa is Ajax fan en met twee zoons begrijp je het wel… 

hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen
Zoonlief in actie tijdens zijn eerste hockey les

Keuzestress voor ouders

Als ouder stond ik dus voor het dilemma, welke sport kies ik voor mijn zoontje(7) en duw ik hem richting een sport die me als ouder meer aanspreekt? Op deze leeftijd weten kinderen het immers vaak niet echt zelf. De omgeving van het kind bepaalt dan ook wel vaak welke sport het kind gaat beoefenen. En op zeer jonge leeftijd zijn het vaak de ouders die kiezen.

hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen

Keuze maken

Mijn zoontje werd op school niet vaak gevraagd om mee te voetballen vertelde hij me recent sip. Simpelweg omdat hij het niet goed genoeg kon. Kiezen we dan voor voetbal omdat zijn klasgenootjes hierin uitblinken en hij dus kan meespelen? Of kiezen wij bewust voor een andere sport, bijvoorbeeld hockey die papa vroeger ook heeft beoefend en daar zoveel plezier aan beleefde? We kozen ervoor om hem een proefles te laten ervaren en dan zou een glimlach of sip koppie de doorslag geven.

Een super fanatiek jochie met en glimach van oor tot oor
vertelde mij als moeder genoeg. Hij had een match met HC Diemen

Wachtlijst

Nu de kinderen ouder zijn, zijn we ons aan het oriënteren naar sporten die bij hun passen. De  zwemdiploma’s zijn in the pocket, B is nabij , mijn dochter zit op ballet en tennis en ook Olivier vindt het leuk om een balletje te slaan. Manlief was een fervent hockeyer en heeft een glansrijke carrière achter zich liggen bij Ares in Apeldoorn. het werd dus tijd om een club voro de kidneren te zoeken en zo geschiedde.

Teamsport

Het is indrukwekkend hoeveel mensen mijn sidekick nog kent uit zijn hockey tijd. Je kunt gerust zeggen dat hij zijn gehele carrière bekende hockey vrienden tegen het lijf is gelopen. En ook schep ik even op hoor, hij heeft formidabele persoonlijke eigenschappen en ik geloof zeker dat een teamsport daar debet aan is…… We gingen op zoek naar een club die bij hem als persoon matcht waarbij de kinderen uit de wijk ook wel leidend zijn. Hoe leuk is het om later samen naar hockey te fietsen

Eerste hockeyles

Er zitten inmiddels enkele hockeylessen op en hij straalt van oor tot oor! “Hij wordt een talentjes, net als papa’ roepen we trots… “,met het allerbelangrijkste dat hij er heel veel plezier in het heeft’!

Hockey is een technische sport waar kinderen veel baat bij hebben in hun verder leven. Je leert strategisch denken, veldposities isnchatten, teamspirit opbouwen en tegen je verlies kunnen.
hockey, les, sportles, training, HC Diemen, Diemen

Papa en mama houden ook van gezelligheid

Eerlijk is eerlijk, als je kind eenmaal een sport gaat beoefenen wordt er van je als ouder ook inzet van je verwacht. Denk aan het rijden bij uitwedstrijden, bardienst, trainingen, scheidsrechter, of ondersteuning op het communicatie, of op het sponsor vlak. Bij de keuze van een sport heb ik dan ook wel rondgekeken aan welke rand van het veld ik mezelf terug zou (willen) zien.

Hal Elrod heeft me in the Miracle Morning geleerd dat je de persoon bent met wie je omgaan en je je leven moet visualiseren. Bij de hockeyclub van de kinderen maakten ze gelijk een praatje en voelde ik me welkom. Maak dus een goede keuze op je onderbuik gevoel want sport gaat veel van je mama-vrije tijd opslurpen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief