Delen vinden we super lief

engels voor bengels

De zomervakantie nadert en we willen deze 6 weken zo efficiënt en leuk mogelijk invullen voor de kinderen. Voor veel ouders is het een uitdaging om deze lange vrije periode te overbruggen en delen dan ook graag onze vondst! We nemen zelf 3 weken vrij en de rest zal worden ingevuld met opa, oma, logeerpartijtjes en een week Engels voor Bengels. Dit interactieve Summer Camp is keer op keer een groot succes en ook dit jaar kiezen we voor deze top oplossing. Kids happy ën ouders kunnen in alle rust werken!

De kinderen vond ik in Diemen destijds nog iets te jong en stelde het steeds uit, tot ik overstag ging. En ik kan je vertellen, dit zomerkamp is echt al vanaf 4 jaar uitermate geschikt om je kinderen een fijne en bovendien leerzame (vakantie)week te laten beleven. Door de vele lovende recensies gingen we er toen toch echt voor en het werd een groot succes. Ik had ze alle drie opgegeven voor Engels voor Bengels en dit jaar gaan ze alweer voor de derde keer naar het Engels voor Bengels Summercamp!

kinderen, moederschap
De zomervakantie is begonnen en toch duiken ze nog een weekje de schoolbanken in. Maar wel op een zeer toffe, interactieve wijze in het Engels! Je kunt kiezen tussen een 3-daags>in augustus> of 5 daags kamp >in juli.
Engels voor Bengels | Every Child is a star

Engels voor Bengels

Engels voor Bengels is een SummerCamp dagkamp waar kinderen op een interactieve en gezellige manier Engels leren. Op meer dan 30 locaties in Nederland wordt dit SummerCamp georganiseerd voor kinderen van 4 tot 11 jaar. (Basisschool groep 1-7). Ook is er een Junior Camp & Teen Camp voor de oudere kids.

Je kunt kiezen tussen een 3-daags> in augustus> of 5 daags kamp > in juli. De dagelijkse activiteiten starten om 9.00 uur en om 16:00 kun je ze ophalen. Je kunt er ook voor kiezen om pre/after care bij te boeken, als dat werk technisch handiger is. Het is een dag programma waarbij kinderen s’avonds thuis eten en slapen, dat voor de kleintjes met heimwee te overzien is.

engels voor bengels, zomervakantie, zomervakantie overbruggen, vakantie voor kinderen, Engels kamp, apeldoorn

Spelenderwijs leren

Kinderen worden ingedeeld in groepen naar hun leeftijd en groep, afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Iedere groep is vernoemd naar de bekende metrostations in Londen. Waterloo, Paddington, Greenpark, Westminster, etc, dat je ook op de outfits zult herkennen. Het ziet er wel echt heel schattig toch? Ook op de website en social media zie je veel terug.

Er is veel aandacht voor de kinderen en ze maken er snel vriendjes . Iedere groep heeft een vast gezicht als aanspreekpunt waarbij de ‘teachers‘ gedurende de dag wisselen door de diversiteit aan activiteiten. Het aanbod aan activiteiten dat georganiseerd wordt, is zeer uitgebreid. Ze gaan zich absoluut niet vervelen tijdens het Engels voor Bengels Summer Camp.

Deelname

Al eerder wilde ik de kinderen opgeven voor de ‘Engels voor bengels Summer Camp’, maar vond onze jongste net even te klein. Toen de jongste naar groep 3 ging en al enkele Engelse woorden kende, vond ik de tijd rijp. Onze drie kinderen begonnen direct de maandag na de start van de zomervakantie. Het schoolritme zit er dan nog in om spelenderwijs Engels te leren. En eerlijk, het is meer plezier dan echt school…

engels voor bengels, zomervakantie, zomervakantie overbruggen, vakantie voor kinderen, Engels kamp, apeldoorn
Een bedank briefje voor haar ‘teacher’, te cute!

Bij het SummerCamp staat met name het plezier voorop. Spelenderwijs leren ze veel en hebben ze er ook plezier in. Naast Engelse lessen is er veel ruimte voor spelen, bewegen, muziek en creatieve activiteiten. En alles is uiteraard in het Engels. En als kinderen er taal technisch niet uitkomen, wordt er gebruik gemaakt van non-verbale communicatie waarbij ze elkaar altijd zullen begrijpen.

Off we go

Door de enthousiaste reacties ging ik overstag en dit jaar gaan ze dus weer! Het is wel een investering in de kinderen, toegegeven, maar het is het absoluut waard! Dit is toch zoveel leuker dan thuishangen, achter een iPad zitten, of zelf van hot naar her racen met speelafspraken. Wel zal ik de kinderen extra enthousiasmeren zodat ze er echt zin in krijgen. Ze vinden het nu nog ietwat spannend, maar met de ervaring van de vorige keer weet ik dat ze het fantastisch zullen gaan vinden!

engels voor bengels De financiële basis goed op orde

1. Mijn oudste zoontje (9) vond het destijds spannend om buiten zijn comfortzone te stappen. “Moet ik echt een outfit aan, grinnikte hij ietwat zenuwachtig” Ik liet hem de foto’s zien van de activiteiten en toen kwam er meer enthousiasme. En toen hij er achter kwam dat hij al veel Minecraft Engelse termen kent, knikte hij tevreden. Hij heeft er zelfs een vriendje aan overgehouden waar hij regelmatig mee speelt.

2. Mijn Dochter (7) werd blij bij de gedachte dat ze mocht optreden en een high tea mocht organiseren. “Mam ik kan al best Engels hoor”. Yes, No en my name is Yvette and I am 7 years old” En ik kan al heel veel liedjes meezingen… al is het soms meer Chinees wat ik hoor. Met de kennis van vorig jaar is ze nieuwsgieriger geworden in de Engelse taal.

3. De jongste (5) ‘kat uit de boom kijker’ werd al blij toen ik vertelde dat hij in het Engels een ijsje mocht halen. “En mam, kan ik daar dan ook voetballen?” Bij de closing ceremony op de laatste vrijdagmiddag (houd die vrij) vind hij alle aandacht lastig, maar leit zijn diploma vervolgens trots aan iedereen zien.

Activiteiten

Een dag bij de Engels voor Bengels Summer Camp ziet er gemiddeld zo uit:

08.00 – 09.00 Optioneel pre-care
09.00 – 10.15 Onderdeel 1
10.15 – 10.45 Pauze: Drink & Snack
10.45 – 12.00 Onderdeel 2
12.00 – 13.00 Drink & Lunch Pauze en buitenspelen
13.00 – 14.15 Onderdeel 3
14.15 – 14.45 Pauze: Drink & Snack
14.45 – 16.00 Onderdeel 4
16.00 – 17.00 Optioneel after-care

De onderdelen English Class, Songs & Conversations, Sport & Dance en Art class worden in willekeurige volgorde aangeboden. Iedere dag zal als een verrassing ervaren worden. Eén middag staat in het teken van sport en spel waar mijn jongens wel blij mee zullen zijn.

 1. Woordenschat tijdens English Class: In deze les werken de kinderen aan de woordenschat van de kinderen. Voor de oudere kinderen is er ook aandacht voor grammatica.
 2. Creativiteit tijdens Art Class: Ze maken ook een creatieve Summer Camp herinnering. Hierbij komen vormen, kleuren en materialen in het Engels aan bod.
 3. Bewegen tijdens sport & Dance: Bewegen is natuurlijk erg belangrijk waarbij tijdens activiteiten bewegingen en lichaamsdelen in het Engels worden benoemd.
 4. Uit volle borst zingen bij Songs & Conversations: Door te zingen, uiten de kinderen zich ongedwongen in het Engels. Klanken en uitspraak komen aan bod.
Iedere dag haalden we ze om 16:00 op waardoor we zelf rustig te kunnen werken

Het Engels voor (B)Engels Summer Camp word afgesloten met een gezellige en ook wel feestelijke high tea voor de ouders. Deze laatste middag is in de vorm van de graduation ceremony. De kinderen zullen dan hun geoefende dansjes en liedjes laten zien tijdens een optreden. En uiteraard gaan ze huiswaarts met een diploma, wat zullen ze trots zijn!

Inbegrepen bij het zomerkamp

 • Dagelijks geheel Engels programma 9:00- 16:00
 • Dagelijks lekkere en gezonde snacks
 • Summer Camp poloshirt
 • Summer Camp bidon en tas
 • Summer Camp lunch box voor eigen mee te brengen lunch
 • Graduation & High Tea
 • Summer Camp certificaat
 • Pre- en after-care optioneel

Je kunt kiezen tussen een 3-daags> in augustus> of 5 daags kamp >in juli:

"Engels voor Bengels": een leuk & leerzaam Summer Camp
Summer Camp is het leukste en leerzaamste zomerkamp van Nederland.

5 dagen Summer Camp: €319
(pre-care: €25 / aftercare: €25)

3 dagen Summer Camp: €209
(pre-care: €15 / aftercare: €15)

 • Summer Camp: Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Schoolgroep 1 t/m 7
 • Junior Camp: Geschikt voor schoolgroep 7 en 8 (schooljaar 2021-2022). International School Year 5 and 6. 
 • Teen Camp: Geschikt voor kinderen op het voortgezet onderwijs, tot en met 17 jaar. 

Tot slot

Gedurende de week ontvang je leuke foto’s van de teachers

Lijkt een Summer Camp jou ook te gek? Het vindt plaats in de maanden juli & augustus verdeeld over heel Nederland. Kijk hier de locaties wanneer er een Summer Camp bij jou in de buurt plaats vindt en wellicht zie ik je aan de schoolpoort aankomende Engels voor Bengels Summer Camp.

kinderwagen, "Engels voor Bengels": een leuk & leerzaam Summer Camp
Moederschap in Londen, hoe doen moeders dat?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief