Delen vinden we super lief

Als ouder kan het een uitdaging zijn om de zomervakantie van zes weken te overbruggen wanneer je maar drie weken vakantie kunt opnemen. Voor ons is het ieder jaar een uitdaging en ook dit jaar zijn we gaan puzzelen. Hier zijn onze persoonlijke vijf tips om deze periode soepeler te laten verlopen:

zomervakantie, engels voor bengels, zomer overbruggen, vakantie plannen, zomerkamp, oppas

Je zomervakantie overbruggen doe je zo:

1. Zomervakantie kampen

Schrijf je kinderen in voor zomerkampen die gedurende de vakantieperiode worden georganiseerd. Zomerkampen bieden vaak een breed scala aan activiteiten en kunnen een leuke en leerzame ervaring zijn voor kinderen. Ze krijgen de kans om nieuwe vrienden te maken en zich bezig te houden met activiteiten die hun interesses aanwakkeren. Wij kozen afgelopen jaar voor Engels voor Bengels waarbij de kinderen thuis slapen en overdag (9:00-16:00) onwijs veel leren en beleven. Hiermee zijn we met één week geholpen met de opvang van de kinderen. En als de kinderen iets ouder zijn, plannen we er de laatste week een week Zeil- Surf, of Ponykamp aan vast.

2. Familie en vrienden

Maak gebruik van de steun van familieleden en vrienden deze zomervakantie. Vraag of ze bereid zijn om een paar dagen op je kinderen te passen of ze mee te nemen voor een dagje uit. Dit geeft jou de mogelijkheid om je werkverplichtingen na te komen terwijl je kinderen in goede handen zijn en ook nog plezier hebben. Zelf steun ik veel op mijn vader die er graag met de kinderen op uit gaat. En in tijden dat ik het zelf minder druk heb, kan hij op mij rekenen.

zomervakantie, engels voor bengels, zomer overbruggen, vakantie plannen, zomerkamp, oppas

3. Georganiseerde activiteiten

Informeer bij lokale gemeenschapscentra, bibliotheken, musea en sportclubs naar georganiseerde activiteiten voor kinderen. Veel van deze instellingen bieden tijdens de zomer speciale programma’s en workshops aan die educatief en leuk kunnen zijn voor kinderen. Zo kunnen ze bezig blijven en nieuwe dingen ontdekken.

4. Vakantieplanning met andere ouders

Probeer samen te werken met andere ouders die in een vergelijkbare situatie verkeren. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om bepaalde dagen te ruilen, waarbij jij hun kinderen opvangt op jouw vrije dagen en zij dat op hun vrije dagen voor jouw kinderen doen. Op die manier kunnen de kinderen samen spelen en krijg je wat extra vrije tijd.

zomervakantie, engels voor bengels, zomer overbruggen, vakantie plannen, zomerkamp, oppas
Ook werken we vanaf de camping waar de kinderen goed geëntertaind worden

5. Flexibele werk arrangementen

Bespreek met je werkgever of er wellicht mogelijkheden zijn voor flexibele werk mogelijkheden, zoals thuiswerken of aangepaste werktijden om de zomervakantie relaxt te overbruggen. Op die manier kun je je werk beter afstemmen op de behoeften van je kinderen en kun je meer tijd met hen doorbrengen tijdens de vakantie. Zelf werk ik al vanuit huis en zorg ervoor dat ik vroeger begin zodat we de kinderen samen een fijne zomer laten ervaren.

zomervakantie, engels voor bengels, zomer overbruggen, vakantie plannen, zomerkamp, oppas

Tot slot

We weten als geen ander dat het belangrijk is om deze zomervakantie een balans te vinden tussen werk en gezinsverplichtingen. Naast de weken vakantie hopen we de zomervakantieperiode soepel te laten verlopen zodat je ook als ouder relaxt deze zomervakantie uit komt! Succes en mocht je tips missen, laat het ons zeker weten in de comments!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief