Delen vinden we super lief

Vanmorgen ging ik vroeg uit de veren terwijl er nog een serene stilte was vanuit onze tent. Met mijn laptop voor me en een goede bak koffie ïnstalleer ik me op de veranda van onze tent. Onze eigen cups-machine met goede koffie is dan ook geen overbodige luxe. Voor even ontsnap ik aan de alledaagse drukte op deze vakantiebestemming dat op een familievakantie uiteraard gepaard gaat met vele malen “mama“, waar hier wel de hele dag op kan worden geanticipeerd.

Terwijl de zon langzaam haar stralen werpt over de tentdoeken om me heen, ontwaak ik langzaam en staar nog wat om me heen. Zo fijn om even niets te moeten en om ontspannen wakker te worden. Vakantie is toch wel echt heel fijn…. je voelt je zoveel meer wakker, alert en nieuwsgieriger dan in je vertrouwde omgevingng

Wakker worden

Heerlijk om zo te worden omringd door stilte en de natuur, al ben ik niet helemaal alleen. De ekster is naast me druk in de weer met het bouwen van een nest in de palmboom, terwijl ik onder de veranda van onze tent het geritsel hoor van dieren. Terwijl de Camping ontwaakt, geniet ik nog even van deze stilte en denk aan mijn kindjes die rustig liggen te slapen na een hele late avond, want daar is vakantie ook voor.

Vriendjes maken, de camping over dwalen, veel rennen, bewegen, lachen, shows bekijken en het net iets té laat maken. Straks ontwaken ze uit hun eigen dromen, klaar om hun avonturen voor de dag te omarmen en we weer veelvuldig ‘mama en papa?’ mogen aanhoren en beantwoorden…..

Lege agenda

Terwijl ik naar de kop dampende koffie kijk, kijk ik vooruit en vul ik de dag in gedachten in. Wat zullen we vandaag gaan doen? Wordt het toch die uitdagende wandeling de bergen in, of gaan we de omliggende natuur ontdekken. Of gaan we suppen op het kabbelende water of gewoon genieten van de rust op onze camping. Nouja rust.. met de komst van tig grote groepen jonge Fransozen die dol zijn op gettoblaster boxen en Franse rap muziek, is het overdag en helaas ook s’nachts met de rust gedaan. “Wat vind ik jullie stom” gonst de hele middag door mijn hoofd, maar reageren helpt niet. Ik ben ook jong geweest, maar hoop dat mijn kinderen later toch echt niet zo aso worden. Ik pak de vakanite folders van de office du tourisme er nog maar even bij…. wat willen we nog heel graag doen? Collioure, Perpignan, de reis naar Spanje… Er is hier veel te beleven aan de aan de Franse kust.

Collioure, frankrijk, vakantie, vacansoleil, argeles sur mer, wakker worden op de camping

Wake up call

Wakker worden op de camping is voor mij dan ook niet zomaar een ervaring. Niets moet, de dag ligt voor me, alles is nog zo heerlijk stil om me heen en merk dat mijn hoofd leger wordt. En terwijl ik mijn meimeringen weg tik, hoor ik in de verte een baby huilen, worden de eerste hondjes uitgelaten en ook rommelt het bij de tent van de buren waar de kindjes nog een stuk jonger zijn.

Ik geniet nog heel even van de stilte voordat we worden meegezogen met de waan van de dag, de stuiterende ballen, de Franse rap muziek van de Fransozen en de “goedemorgen” begroetingen van de mede-camping gasten die baguettes halen….. Mijn jongste zoontje is al bij me op schoot gekropen en kijkt mee op het scherm… toch maar even mijn camera erbij pakken. vakantie is zo mooi, ik ga dit gekneuter straks nog heel erg missen als de Zomervakantie voorbij is…..

camping , zoontje, moeder, knuffel
Samen wakker worden in de vroege vroegte: geluk zit ‘m in kleine dingen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Meer gerelaterde vakantie lectuur:

> Perpignan | Perpignan: Een Betoverende Stad van Zon en Cultuur

> Collioure | 25 tips Citytrip Collioure, Frankrijk: Ontdek deze unieke bestemming met Kinderen!

> Argeles sur mer met kinderen | De Franse badplaats Argelès sur mer met kinderen is een paradijs voor groot én klein(er)

> Avontuur aan de Franse kust | Argelès-sur-Mer, dé bestemming voor een actieve vakantie!

> Camping Les Marsouins | Review 4* camping Les Marsouins in Argelès-sur-Mer, Languedoc Roussillon!

> Ideale tussenstop | 6 dingen waar de ideale tussenstop aan moet voldoen richting het zuiden

> Vlog camera | Review ZVE1L Vlog Camera voor de ultieme content creator

> Zomervakantie Relaxt 6 weken zomervakantie overbruggen met je kinderen – onze 5 tips

> Dali Museum: Dali Museum, Figueres: dit museumbezoek vergeet je nooit meer! Tips

> Gala kasteel 9 Betoverende hoogtepunten van Castell Gala-Dalí: Een Reis door het Surrealistische Erfgoed

> Vakantiebestemming: Zo rijd je het snelst én goedkoopst naar je vakantiebestemming


Delen vinden we super lief