Delen vinden we super lief

De badplaats Argelès-sur-Mer staat garant voor een prachtige vakantie. Een mooi strand van 7km lengte, een sfeervol historisch centrum met een doolhof aan straatjes, een pittoreske haven en een majestueus bergachtig achterland. Het ligt aan de Franse zuidkust in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan en een half uur rijden zuidwaarts ben je bij de Spaanse grens nabij Figueres. Deze zomer wordt het hier onze hang-out en we nemen je met plezier mee in ons avontuur waarbij we volgende tips zullen omarmen…

argeles sur mer, badplaats, zuid frankrijk, actieve vakantie , camping marsouins

1. Accomodaties

Met een aanbod van 48 campings, diverse hotels, vakantiehuizen en gites in deze omgeving is het een favoriete bestemming van families met kinderen en ook voor liefhebbers van een actieve vakantie. Het is een ideale omgeving voor vakantiegangers die behalve zonnebaden ook graag activiteiten ondernemen. We verbleven zelf op Camping les Marsouins dat van alle gemakken is voorzien en de uitvalbasis vormde van diverse activiteiten in de omgeving. Naast luieren gaan we er namelijk ook heel graag op uit. Kies voor jou dan ook zeker een verblijf dat past bij de samenstelling van het reisgezelschap.

2. Fiets – en mountainbiketochten

joie de vivre, frankrijk, viva la france

De streek is een geweldig mountainbike gebied. Kies voor een mooie parcours op vlak terrein, of leef je uit met zwaardere tochten in het achterliggende berggebied. Je kunt hier een mountainbike folder downloaden waarin 10 tochten zijn opgenomen variërend van 11 tot 26km. Eén van de zware tochten is ‘La boucle des Mas’ door het Albères Massief , een tocht van 24km met een klim van 627 meter.

Een leuke 12km lange fietstocht voor het hele gezin is Circuit nummer 1, een tocht langs de kust en rondom Argeles-sur-Mer. Een fietstocht met kinderen pak je immers toch ietsjes anders aan. Onze fietsen gingen in ieder geval mee op onze fietsendrager en al geldt er geen helmplicht, ook deze worden ingepakt.

argeles sur mer, argeles sur mer, badplaats, zuid frankrijk, actieve vakantie , camping marsouins
Photography by Stephane Ferrer Yulianti.

3. Kayakken

Gelegen aan de kust is het een ideale plek om te kanoën en kajakken. Een mooie tocht langs de kust is van het strand van Argelès-sur-Mer langs de ‘Côte Vermeille’ naar het plaatsje Collioure. Je kunt op eigen houtje gaan peddelen of een kano- of kayaktocht met een gids boeken; je hoort dan alles over Romeinse nederzettingen, de vissen die onder je kajak zwemmen, de flora en fauna. En ga je later in de middag, dan kun je op de terugweg een geweldige zonsondergang zien. Er zijn verschillende verhuurlokaties, waaronder Club de Plage Watersport Aventure.

4. Duiken

Er valt genoeg te zien langs de kust van Argeles-sur-Mer. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de Posidoniavelden, de inheemse zeeplanten van de Middellandse Zee die het zeewater filteren. Tal van beschermde soorten zoals de rode koraal, de Scyllarides latus kreeft, de zeedadel, het langsnuitzeepaardje, zeebaars, octopussen of inktvissen… en zelfsdolfijnen. Er zijn verschillende duikcentra van waaruit je jouw avontuur kunt beginnen: Centre de Plongee Aquatile Plongee, Archipel Diving, Argèles Plongee en La Sirene Plongee.

collioure
Collioure

5. Onderwaterscooter

Als je niet bang bent om kopje onder te gaan en je wat sneller wilt laten voorstuwen onder water, dan is een onderwaterscooter ideaal om bijvoorbeeld mee te snorkelen. Een onderwaterscooter – ook wel seascooter genoemd – helpt je door de stroming heen te navigeren, het apparaat trekt je als het water door het water heen. Het heeft vaak 2 of 3 snelheden. Een onwijs leuke activiteit voor tieners en volwassenen. Dit is Frankrijk op z’n best.

6. Bijzonder natuurfenomeen: Orgues de l’Ille-sur-Tet

Op klein uurtje rijden van Argèles-sur-Mer ligt een bijzonder natuurfenomeen – les Orgues d’Ille-sur-Tet. Het Franse woord orgues betekent ‘orgelpijpen’ van Ille-sur-Têt, duidt op de lange hoge rotsformaties van zandsteen met grillige vormen. Er zijn mooie wandelpaden en is ook zeer geschikt voor kinderen om samen met hen dit bijzondere landschap te verkennen. (Gratis entree jonger dan 10 jaar. Tijdens zonnige dagen kun je hier zeer mooie foto’s maken. Mijn camera gaat dus zeker mee!

7. Paardrijden

paarden, ameland, camping Duinoord,,strandcamping Ameland, strandcamping Duinoord, wadden eiland, vvv ameland

De omgeving van Argelès-sur-Mer leent zicht uitstekend voor recreatieve ruitertochten: galopperen over het strand, lopen over groene weides en rijden door de rivier Tech. Men kan kiezen uit verschillende niveaus en groepjes worden begeleid door professionele gidsen. Enkele maneges die paardrijtochten organiseren zijn Ranch de La Sirene, Ranch les Amazones, Kentucky Ranch en Les Chevauchees Catalanes. Wij kozen voor de Kentucky ranch aangezien dit tegenover onze camping was gelegen. Mijn dochter en ik zijn dol op paardrijden en zullen dan ook zeker een ochtend inplannen net als recent op Ameland.

Argeles sur Mer

8. Kustwandeling

Le Sentier du Littoral is een mooie wandeling dat vertrekt vanaf Argeles en tien kilometer verder eindigt in Port-Vendres na het prachtige dorp Collioure te zijn gepasseerd. De drie uur durende wandeling komt onder meer langs het strand van Racou, het fort Saint-Elme, de windmolen van Collioure en je kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Royal de Collioure. Een combinatie van alle must-see bezienswaardigheden.

argeles sur mer

Bereikbaarheid

Argelès-sur-Mer ligt vlak onder Perpignan, het is een autovakantiebestemming maar ook met de trein te bereiken. Dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Perpignan (25km) en Girona (90km). De afstand Utrecht – Argelès-sur-Mer is 1400km, waarbij wij een stop-over hadden nabij Lyon en op de terugweg nabij Dijon.

Figueras en Barcelona in Spanje liggen bovendien op steenworp afstand! Lang leven het joie de vivre en het leven in la douce france… Hier is het puur genieten.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief