Delen vinden we super lief

Frankrijk heeft mijn hart gestolen. We reizen er graag naartoe en zijn er eigenlijk elke zomervakantie met ons gezin te vinden. En daar waar de Pyreneeën de Middellandse Zee in het zuiden van Frankrijk raken, ligt een favoriete Franse badplaats die garant staat voor een prachtige vakantie voor zowel jong als oud. Ik ben benieuwd of je er wel eens bent geweest!

Met een prachtig strand van 7km lengte en een sfeervol historisch centrum met een doolhof aan straatjes, wordt deze Francofiel blij! De badplaats Argelès-sur-Mer biedt enorm veel waar we ook dit jaar weer graag de pittoreske haven en het majestueuste, bergachtige achterland bezoeken! Het wandel- en mountainbike paradijs ‘Les Albères’ staat nog steeds hoog op mijn lijstje.

9 redenen

Argelès-sur-Mer ligt aan de Franse zuidkust in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan. Met een half uur rijden zuidwaarts ben je bij de Spaanse grens waardoor je van twee werelden kunt genieten. Wij delen onze negen redenen waarom je deze zomer Argelès-sur-Mer niet links mag laten liggen, al kunnen we er wel 90 redenen van maken…

Review 4* camping Les Marsouins in Argelès-sur-Mer, Languedoc Roussillon!

1. De ligging

Argelès-sur-Mer ligt zowel aan de Middellandse Zee als een paar kilometer verwijderd van een bergachtig achterland: Les Albères. Voor zonaanbidders perfect zodat je in de ochtend kunt bijkomen aan het strand en ’s middags in de bergen kunt wandelen, of één van de vele mountainbike trails kunt proberen. Het hoogste punt van de bergrug is maar liefst 1157 meter. De stad noemt zichzelf ook wel berg aan zee. #montagnesurmer Bovendien nabij pittoreske steden als Collioure, of ga naar Spanje en bezoek het bekende museum van Salvador Dali.

argeles sur mer

2. Strand

De badplaats heeft een breed en ideaal zandstrand met een lengte van 7 kilometer. Het badseizoen loopt van 1 mei t/m 29 september en de vele strandpaviljoens maken het een fijne plek om lange daten te spenderen. En wist je dat de badplaats Argelès-sur-Mer al vele jaren een blauw vlag voert? Dat is een Europese erkenning voor een schoon en veilig strand. Wel een fijne gedachte als je er een dagje verblijft met je kinderen! Voor gehandicapten zijn er ook verschillende faciliteiten, waaronder een ‘Tiralo’, dat is een speciale strandrolstoel.

Argeles sur mer, zuid Frankrijk, badplaats, Frankrijk,

3. Boulevard

En na een dagje strand en alle activiteiten kun je mij blij maken met het flaneren over de boulevard. Aan de boulevard van Argelès-Sur-Mer kun je zelfs de gratis fototentoonstelling zien.

Argeles , Argeles sur mer, zuid Frankrijk, badplaats, Frankrijk,

4. Cultuur snuiven in het centrum

Ook is het een pittoresk plaatsje met een bijzonder rijke geschiedenis. De kerk van Notre Dames dels Prats uit de 14e eeuw is prachtig! De klokkentoren kan beklommen worden en biedt een mooi uitzicht. Dat is leuk om te doen met de kinderen! Op steenworpafstand ligt ook Valmy, een stadje met een indrukwekkend art nouveau kasteel van de Deense architect Viggo Dorph Petersen.

fietsen, Argeles sur mer, zuid Frankrijk, badplaats, Frankrijk,

5. Campings en camperplaatsen

In en rondom Argelès-sur-Mer vind je bijna 50 campings. Geen andere badplaats in Frankrijk heeft zoveel campings, en we begrijpen wel waarom. Als jong meisje kwam ik hier al met mijn ouders waar ik fijne herinneringen over koester! Hier kun je gegarandeerd altijd een plekje vinden voor je tent of caravan. Verschillende campings waaronder Camping Catalan, Camping Europe, Camping Albizia en camping Car Park Aire du Soleil bieden plaatsen voor campers. Als je op zoek bent naar een rustige camping, let dan wel op of ze grote groepen jongeren accepteren, die maken na het stappen net even watt meer geluid.

6. Dagtocht naar Spanje

Als je een dag een bezoek wil brengen aan een Spaanse stad, denk dan aan de plaatsen Figueres, Cadaqués of Girona net over de grens met Catalonië. Heel leuk om een terrasje te pakken en je te verblijden met tapa’s en Spaanse delicatessen. Het geeft een toffe extra dimensie aan je vakantie! En sla dan zeer zeker het Dali museum niet over, of bezoek het kasteel van Gala.

Dali museum, figueres, spanje

7. Muziekfestival Les Deferlantes

Muziekliefhebbers willen zeker 5-8 juli in hun agenda noteren: dan vindt de 4e editie plaats van een groot festival met een mix van indie, rock, rap, reggae en dance. De stad staat dsn echt op zijn kop! Op het programma onder meer ZZ Top, Patrick Bruel, Roger Hodson van Superamp, Macklemore, The B-52s en ZAZ.

8. Kustwandeling

Een aanrader is de mooie wandeling ‘Le Sentier du Littoral’. Je vertrekt vanaf Argeles en tien kilometer verder eindigt de wandeling in Port-Vendres na het prachtige dorp Collioure te zijn gepasseerd. In drie uur tijd passeer je onder meer het strand van Racou, het fort Saint-Elme, de windmolen van Collioure en kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Royal de Collioure.

Collioure, frankrijk, vakantie, vacansoleil, argeles sur mer

9. Bereikbaarheid

Argelès-sur-Mer ligt vlak onder Perpignan dat makkelijk aan te reizen is! Het is een autovakantiebestemming, maar met de trein is het ook eenvoudig te bereiken. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Perpignan (25km) en Gerona (90km). De afstand Utrecht – Argelès-sur-Mer is 1400km dat wel een lange autorit is met kinderen. Een tussen stop maakten wij op de heenreis nabij Lyon en op de terugreis bij Chambre Ducal.

Zoals je kunt lezen zijn we fan van deze badplaats en komen we hier weer graag snel terug! Vergeet overigens neit om een reisverzekering af te sluiten. Better safe than sorry, bij ons sneuvelde de Ipad die gelukkig deels werd vergoed…

camping les marsouins, frankrijk

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief