Delen vinden we super lief

Frankrijk heeft mijn hart gestolen. We reizen er graag naartoe en zijn er eigenlijk elke zomervakantie met ons gezin te vinden. En daar waar de Pyreneeën de Middellandse Zee in het zuiden van Frankrijk raken, ligt een favoriete Franse badplaats die garant staat voor een prachtige vakantie voor zowel jong als oud. Ik ben benieuwd of je er wel eens bent geweest!

Met een prachtig strand van 7km lengte en een sfeervol historisch centrum met een doolhof aan straatjes, wordt deze Francofiel blij! De badplaats Argelès-sur-Mer biedt enorm veel waar we ook dit jaar weer graag de pittoreske haven en het majestueuste, bergachtige achterland bezoeken! Het wandel- en mountainbike paradijs ‘Les Albères’ staat nog steeds hoog op mijn lijstje.

Argelès-sur-Mer ligt aan de Franse zuidkust in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan. Met een half uur rijden zuidwaarts ben je bij de Spaanse grens waardoor je van twee werelden kunt genieten. Wij delen onze negen redenen waarom je deze zomer Argelès-sur-Mer niet links mag laten liggen.

1. De ligging

Argelès-sur-Mer ligt zowel aan de Middellandse Zee als een paar kilometer verwijderd van een bergachtig achterland: Les Albères. Voor zonaanbidders perfect zodat je in de ochtend kunt bijkomen aan het strand en ’s middags in de bergen kunt wandelen, of één van de vele mountainbike trails kunt proberen. Het hoogste punt van de bergrug is maar liefst 1157 meter. De stad noemt zichzelf ook wel berg aan zee. #montagnesurmer

2. Strand

De badplaats heeft een breed en ideaal zandstrand met een lengte van 7 kilometer. Het badseizoen loopt van 1 mei t/m 29 september en de vele strandpaviljoens maken het een fijne plek om lange daten te spenderen. En wist je dat de badplaats Argelès-sur-Mer al vele jaren een blauw vlag voert? Dat is een Europese erkenning voor een schoon en veilig strand. Wel een fijne gedachte als je er een dagje verblijft met je kinderen! Voor gehandicapten zijn er ook verschillende faciliteiten, waaronder een ‘Tiralo’, dat is een speciale strandrolstoel.

3. Boulevard

En na een dagje strand en alle activiteiten kun je mij blij maken met het flaneren over de boulevard. Aan de boulevard van Argelès-Sur-Mer kun je zelfs tot 31 oktober 2019 de gratis fototentoonstelling Argelès Photo Nature zien. Dit is de 11e editie waar dit jaar het thema ‘de sneeuwpanter’ aan is gegeven! De Franse natuurfotograaf Frédéric Larrey toont 70 foto’s die hij in de Tibetaanse hooglanden schoot. Het tweede thema gaat over slangen, gefotografeerd door Maxime Briola

4. Cultuur snuiven in het centrum

Ook is het een pittoresk plaatsje met een bijzonder rijke geschiedenis. De kerk van Notre Dames dels Prats uit de 14e eeuw is prachtig! De klokkentoren kan beklommen worden en biedt een mooi uitzicht. Dat is leuk om te doen met de kinderen! Op steenworpafstand ligt ook Valmy, een stadje met een indrukwekkend art nouveau kasteel van de Deense architect Viggo Dorph Petersen.

5. Campings en camperplaatsen

In en rondom Argelès-sur-Mer vind je bijna 50 campings. Geen andere badplaats in Frankrijk heeft zoveel campings en we begrijpen wel waarom. Als jong meisje kwam ik hier al met mijn ouders waar ik fijne herinneringen over koester! Hier kun je gegarandeerd altijd een plekje vinden voor je tent of caravan. Verschillende campings waaronder Camping Catalan, Camping Europe, Camping Albizia en camping Car Park Aire du Soleil bieden plaatsen voor campers.

6. Dagtocht naar Spanje

Als je een dag een bezoek wil brengen aan een Spaanse stad, denk dan aan de plaatsen Figueres, Cadaqués of Girona net over de grens met Catalonië. Heel leuk om een terrasje te pakken en je te verblijden met tapa’s en Spaanse delicatessen. Het geeft een toffe extra dimensie aan je vakantie!

7. Muziekfestival Les Deferlantes

Muziekliefhebbers willen zeker 5-8 juli in hun agenda noteren: dan vindt de 4e editie plaats van een groot festival met een mix van indie, rock, rap, reggae en dance. De stad staat dsn echt op zijn kop! Op het programma onder meer ZZ Top, Patrick Bruel, Roger Hodson van Superamp, Macklemore, The B-52s en ZAZ.

8. Kustwandeling

Een aanrader is de mooie wandeling ‘Le Sentier du Littoral’. Je vertrekt vanaf Argeles en tien kilometer verder eindigt de wandeling in Port-Vendres na het prachtige dorp Collioure te zijn gepasseerd. In drie uur tijd passeer je onder meer het strand van Racou, het fort Saint-Elme, de windmolen van Collioure en kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Royal de Collioure.

9. Bereikbaarheid

Argelès-sur-Mer ligt vlak onder Perpignan dat makkelijk aan te reizen is! Het is een autovakantiebestemming, maar met de trein is het ook eenvoudig te bereiken. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Perpignan (25km) en Gerona (90km). De afstand Utrecht – Argelès-sur-Mer is 1400km dat wel een lange autorit is met kinderen.

Zoals je kunt lezen zijn we fan van deze badplaats en komen we hier weer graag snel terug!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief