Delen vinden we super lief

Schip ahoy! Samen met mijn tiener zoon stappen we aan boord van de MS Romantika voor een 3-daagse cruise naar Noorwegen. Ik wilde hem met iets ludieks verrassen en zo geschiedde. Kinderen groeien zo snel op waardoor we er als ouder zoveel mogelijk uit proberen te halen. We beschreven al een rits aan uitjes-ideeën in het moeder-dochter uitjes blog en dit werd de moeder-zoon variant, waarbij deze trip er uit sprong! We zaten uiteindelijk langer op het water dan dat we in het noorse dorpje Kristiansand waren, maar de vaartocht zelf was al een groot avontuur…. lees je mee?

3 Daagse minicruise naar Kristiansand, Noorwegen

42 uur op pad

Om je een beeld te geven van de planning, hierbij een kort overzicht:

Drie keer in de week vaart er een boot uit vanuit Emden, Duitsland richting Kristiansand, Noorwegen. Wij kozen ervoor om dit in een weekend te plannen i.v.m de schoolverplichtingen. Zo zag onze indeling er uit:

Vrijdag middag
13:00 vertrek vanuit Apeldoorn zodat we er op tijd waren. In totaal duurde de autoreis 2 u 27 min. (238,7 km) via A1 en A31.
16:00 Checkin en dan word je ook wel verwacht aan boord!
17:00 Vertrek vanuit Emden, (net over de Duitse grens) voor een ontspannen tocht over zee.

Aan boord ontdekten we het buitendek, gingen we eten en na het dinerbuffet namen we nog een drankje in de bar waar ook entertainment was. “mama dit is tof“riep hij blij. Met zijn vader sliep hij in een boomhut dat hij weer vol trots aanhaalde.
Rond 22:00 gingen we naar onze hut om te gaan slapen. De wekker werd wel gezet om op tijd bij het ontbijtbuffet te zijn.

Zaterdag
7:00-8:00 / 8:00-9:30 Grande Buffet, ontbijt Inclusief koffie, thee en sapjes
10:45 Aankomst in Kristiansand (Noorwegen), een schilderachtige stad aan het water. Ga winkelen, cultuur snuiven of wandel door de prachtige natuur rondom de stad.

16:00 Weer terug op de boot
17:00 Vertrek richting naar Emden Duitsland.

Zondag
8:00-9:30 ontbijtbuffet
10:15 aankomst Emden
1200: Apeldoorn thuis na 2 uurtjes rijden

Wat te doen in Kristiansand

Aangezien de tijd echt beperkt is in Noorwegen, hadden we een strakke planning om zoveel mogelijk te ontdekken van de stad. . Met de ontvangen stadsgids incl. plattegrond van Kristiansand in de hand, gingen we op pad.

Wat te doen aan boord

Bij zonnig weer is in de middag het zonnedek geopend en verzorgt de DJ bij het vertrek de muziek. Nadat we gingen varen werd hetschip ontdekt. Aan boord is er een casino, de Sea Pub bar om sport te kijken en zijn er verschillende locaties waar live muziek wordt gespeeld.

Showlounge bar Starlight Palace Iedere avond is dit de plek om te genieten van live muziek en entertainment onder het genot van een drankje. Kies een lekkere C(M)ocktail uit en waag je op de dansvloer. ben je met vrienden dan kun je altijd een potje poker onder leiding van een croupier spelen.

tiener, tienerjaren ,cadeautip tien jaar, fiets, mountainbike, tiener, groepsdruk, peer pressure

Kinderen

De reis aan boord van een groot schip is al een hele ervaring voor zoonlief. Daarnaast wordt er in bepaalde periodes kinderentertainment georganiseerd, is er een kinderspeelruimte en een arcadehal (dek 7) met verschillende spelletjes. We speelden een potje Mario Kart en de airhockeytafel was ook een groot succes. (Deze zijn tegen betaling te spelen).

 stokpic via Pixabay

Dineren aan boord van het schip

Er zijn meerdere opties om te genieten van een hapje en een drankje op de MS Romantika. Dineren kan snel en gemakkelijk met een hamburger of een salade in het Fast Lane restaurant en ook heb je de keuze uit een buffetrestaurant, of een à la carte restaurant. De eerste avond kozen we voor een buffet restaurant en de 2e avond voor de fast lane aangezien we ook in Noorwegen uitgebreid gelunched hadden.

ONTBIJTBUFFET: € 17,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 9 p.p.) De prijzen zijn aan boord een paar euro hoger waardoor het loont om dit vooraf te reserveren!

DINER
Grand Buffet incl. 3 x bier / wijn / fris / water € 36,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 18,25 p.p.) We stelden onze eigen salade samen en konden kiezen uit allerlei warme gerechten, waaronder vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Na het hoofdgerecht is er een groot toetjesbuffet om van te genieten.

Het grillhouse is het à la carte restaurant op de MS Romantika: 3 gangen à la carte diner: € 39,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 19,75 p.p.) Exclusief drankjes. Denk aan vis- of vleesburger of een malse ribeye. Ook zijn er vegetarische opties.

Fast Lane

Note: Je schrijft je bij de reservering in voor een ontbijtslot. Van 7 – 8:00, of van 8:00 tot aan 9:30 Ik hoef niet zo zeer heel vroeg op te staan en aangezien we toch pas rond kwart voor 11 arriveren. Ook in de avond reserveer je van te voren een tijdslot.

Bijboeken via Holland Norway Lines

  1. Honden 30,- per kennel, per enkele reis
  2. Groningen – Emden bus: Treinstation Groningen – ferry-terminal in Emden: enkeltje 15 € / per stuk p.p
  3. Babybedje is te reserverenvoor 30 euro per overtocht (enkele reis of retour), of 30 euro totaal (bij minicruise). Voor het opwarmen van melkflesjes hebben wij bij het Fast Lane restaurant een magnetron staan waar gebruik van kan worden gemaakt.
  4. Parkeerplaats bij Cuxhaven of Emden gratis parkeerplaatsen

Verblijf

Tijdens je overtocht ben je verplicht om een hut te reserveren. Er zijn hutten met uitzicht over de zee, binnenhutten, en ook allergievrije, of diervriendelijke hutten. De keuze is reuze van een suite, tot aan een luze hut met zeezicht

Onder foto/video: Binnenhut (7.5 m²) zonder raam voor 4 personen. Deze liggen op dek 5 en 8. Alle hutten zijn uitgerust met enkele bedden, kleerhangers, spiegel tafel set, WC, douche en LCD-TV.

Tips & tricks

  1. Legitimatiebewijs: je moet in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.
  2. Contact: Holland Norway Lines is op afvaartdagen telefonisch bereikbaar tussen 12.00 en 13.30 uur op telefoonnummer +31(0) 85 40 15 252.
  3. Buiten deze tijden contacteer het Noorse team via telefoonnummer +47 24 20 00 40. Op niet-afvaartdagen is Holland Norway Lines bereikbaar tussen 10.00 en 15.00 uur (enkel op weekdagen).
  4. Neem muntjes mee voor de arcadehal

Tot slot

Voor een dag waren we in het pittoresque Noorwegen dat we voorheen enkel kenden uit de films van Casper en Emma. Dit was een onwijs leuk avontuur dat absolutu voor herhaling vatbaar is. Wel ontdekken we graag snel meer van Noorwegen.

Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief