Delen vinden we super lief

rokjesdag

Als alle vrouwen opeens en masse op straat verschijnen met een rokje & blote benen is er sprake van het bekende “Rokjesdag”, internationaal ook wel “Skirt day” genoemd. Mannen kunnen deze dag hun hart ophalen met al dat vrouwelijk schoon.

De lente heeft zich ingeluid en het zal niet lang meer duren voor de eerste “echte” zomerse zonnestralen onze kant op komen. Wat kijk ik uit naar die mooie, eerste dag in het vroege voorjaar. Je kunt me niet gelukkiger maken als met de lente. Mijn collega’s zeggen gekscherend “Draag jij die dag dan een broek?” En gelijk hebben ze, ik ben altijd te zien in een rokje of jurkje. Deze week heb ik dan ook trots mijn nieuwe aanwinsten geshowd. Maar op rokjesdag is het uiteraard zonder panty!! Laat de zon maar schijnen

Rokjes en jurkjes

Op nationale rokjesdag ben ik eindelijk niet de enige met een zomers jurkje of vrolijke rok! Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes om je heen en weet iedereen dat de lente in de lucht hangt. Ik draag eigenlijk dagelijks een rokje of jurk. Als ik in een spijkerbroek rondloop, kijken ze me zelfs zeer verbaasd aan. Ik voel me er fijner en vrouwelijker in, call me crazy 😀 En soms hoor ik wel eens om mij heen dat dames met een maatje meer, liever geen rokje of jurk aan doen. En dat terwijl webshops zoals deze laten zien dat er voor iedereen genoeg keuze is. Dus schroom niet en doe mee als de dag zich aanwendt. Want dat blijft ook de vraag…

Wanneer is het rokjesdag?Ted en het Geheim van koning midas

Voor Rokjesdag is er geen exacte datum vastgelegd en het is moeilijk te bepalen wanneer we met zijn allen in een rokje op straat zullen verschijnen. Rokjesdag is een dag dat spontaan ontstaat en niet te redigeren is”. Waar de term precies vandaan komt, is niet bekend. In Nederland maakte Martin Bril het woord populair en gebruikte het veel in zijn columns in het parool en later in de Volkskrant. De datum 22 april is zijn overlijdens dag en om Martin te eren wordt deze dag aangehouden als Nationale Rokjesdag. Uiteraard zijn de echte rokjesdagen afhankelijk van het weer en kan het zelfs al in April gebeuren dat de zon zich laat zien en de temperaturen omhoog schieten.

Skirt Day

De internationale variant van de Nederlandse rokjesdag is ‘skirt day’  Dat betekend dat in de Verenigde Staten de vrouwen massaal hun rokjes aantrekken. In de Urban Dictionary geven ze er de volgende definitie aan waaraan rokjes dag moet voldoen: 

We kunnen niet wachtenvrede en harmonie

We kunnen er dus eigenlijk geen pijl op trekken en laten ons verrassen wanneer de eerste zonnestralen zich zullen aandienen. Kom maar op we kunnen niet wachten met zijn allen na zo’n lange winter!

En, heb jij je winterkast al omgeruild voor de lente en zomer items? Het zal niet lang meer duren voordat wij de BBQ uit de schuur kunnen halen en we weer lange, zomerse avonden zullen beleven. Als ik de weersvoorspellingen mag geloven is rokjesdag en de eerste BBQ dag nabij! Hooray! In het kader van wat mij gelukkig maakt: dat is zeker weten de lente! En rokjesdag. Martin Bril heeft gelijk. Het is gewoon een feestdag!

Lees ook: Geluk, het is vandaag “International day of happiness” Wat maakt jou gelukkig?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief