Delen vinden we super lief

“Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan” klinkt het inmiddels 10 minuten door de speaker. Niet veel later werd er opgehangen. Een tweede poging was eveneens onsuccesvol. “De wachttijd is langer dan gebruikelijk“, klink het al snel. “Ik denk dat half Nederland van de vriendenloterij af wil en de loterij wil opzeggen, schiet al snel door mijn hoofd. Ik blijf braaf hangen aangezien ik het echt wil opzeggen. Dat hielp niet, na enkele minuten werd ik er wederom afgegooid, pffff. ‘Ze doen er echt alles aan om je te boycotten’, spookte er door mijn hoofd! Ik had al twee keer eerder de bankgiroloterij willen opzeggen, waarna ik moedeloos opgaf, maar nu zet ik door…. De aanhouder wint immers vaak.

Loterij opzeggen is een crime

Dan maar digitaal opzeggen, maar daar proberen ze me ook tegen te werken. Ze vragen om mijn lotnummer en niet de gegevens en kaartnummer die ik voorhanden heb. Waar kan ik mijn lotnummer terugvinden, die staat nergens vermeld. Mijn kaartnummer is wel zichtbaar, maar daar vragen ze niet naar…. de moed zakte alweer in mijn schoenen. Deze poging lukt dus ook niet. De 3e manier om de vriendenloterij te kunnen opzeggen is schriftelijk. Maar laat ik nu geen postzegel in huis hebben en ook geen postbus in de buurt van mijn huis hebben. Wat een gedoe is het om een loterij op te zeggen. Dan maar weer in de telefonische wachtrij geplaatst worden…

Reden loterij opzeggen

Je kunt de TV niet aan zetten of je ziet een bekende Nederlander met een veel te grote grijns de loterij aanprijzen. Dat is waarschijnlijk omdat ze er zelf grof geld voor krijgen. Bedragen van minimaal een ton per jaar zijn standaard geworden lees ik online. Dat er goede doelen mee ondersteund worden is een fijne wetenschap maar eigenlijk is het enkel een slimme marketing truc waar we allemaal intuinen. Ik hoor vaak “ik maak meer kans op een inslag van een bliksemflits dan dat ik een geldprijs win, maar ik steun wel het goede doel’. Ik ben dus niet de enige die hier in is getuind.

Na tig pogingen werd er dan echt opgenomen en kon ik mijn lidmaatschap opzeggen. Maar wees gewaarschuwd.. De medewerkers ik getraind om je als lid te behouden en trekt diverse registers open. Mijn mantra was ‘ik wil echt opzeggen, je hoeft me echt niets meer aan te bieden’

“Ik win nooit iets, maar steun wel het goede doel”

De grootte van de inkomsten bij de grote loterijen versus de giften aan de goede doelen loopt scheef. Er zit een zeer zwaar opgetuigde organisatie achter iedere loterij met een strak businessmodel. Voorzitters, directeuren, managers en een keur aan extra betaalde professionele banen en bekende nederlanders draaien mee in het groots opgezette verdienmodel. Want zonder bekend gezicht en een ongekende grote marketingcampagne geen extra deelnemers die voor de cashflow zorgen. De vriendenloterij vind me echt overal, per post, per email, via de telefoon, of aan de deur. En als ik even op de bank plof, zie ik wederom een veel te strak getrokken gezicht voorbijflitsen met een opgelezen script waar je ‘U’ tegen zegt.

Geen fan

Je kunt wel lezen dat ik geen fan meer ben van deze loterijen, Het was geen verrassing voor me dat loterijen als de Postcode Loterij, Bank Giro loterij en Vriendenloterij stichtingen ondersteunen waar besturen vorstelijk beloont worden voor hun ruimhartigheid en goede intenties. En aangezien iedereen denkt goede doelen te steunen door hun deelname aan deze loterijen, begon ik toch aan deze blog. Denk dus na eer ge begint, is mijn advies. Want toen ik inzicht kreeg in de salarissen van besturen van de bekende hulporganisaties, werd ik toch wel naar…. (Meer info Goede doelen Nederland) Zonder goed management geen goede geldmachine, maar veel directeuren worden wel zeer vorstelijk beloond.

Rijk worden doe je door je vermogen slim te investeren, of te beleggen, niet door te weg te geven aan loterijen. En goede doelen steun ik door me hier voor in te zetten. Via de Lions, fijne stichtingen of eigen initiatieven.

Let op

Let op: als je ‘vriendenloterij opzeggen‘ in google tikt kom je op een schimmige website terecht die beweert het gratis te doen. Ze wille het wel voor je opzeggen á 8,95, ja doei, ik wil gewoon eenvoudig en gratis van een abbonnement af, daar ga je toch niet voor betalen!

En naast dat de deelname is stopgezet, wil ik ook van het online en offline stalken af. Vraag er dan telefonisch ook om dat je email adres en telefoon nummer ook uit het systeem wordt verwijderd en vul dit online formulier in link. Want voor je het weet zit je weer in de mallemolen en wordt je gebeld, per post opgevolgd, of staan ze voor je deur.

En maar denken dat je ooit de jackpot zult winnen De kans op winnen van de loterij 1 op zegge 6,3 miljoen verkochte loten, of ook wel 0,00000016 kans. Dat je wordt getroffen door de bliksem in Nederland is circa 3 keer groter en de kans dat je de pincode raadt van een gevonden pinpas zelfs ook vele malen groter. 

Tot slot

Het is me uiteindelijk gelukt en als bevestiging ontving ik een brief, dat overigens wel weer vol stond met reclame uitingen. Zwichten doe ik niet meer, zonde van het geld.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief