Delen vinden we super lief

Curaçao, curaçao, reizen, abc eilanden, op vakantie, dushi dingen, dushi

Ga je met ons mee naar Curaçao? Onze bonus Opa Mark en Oma Judith zorgen vaak voor de zonnige Caribische sferen bij ons thuis, die hun roots hebben liggen in Zuid Amerika. Om hen te verrassen brengen wij hun geliefde eiland dichterbij huis met 9 leuke Dushi dingen.

Zelf ben ik nog nooit in Curaçao geweest, wel heb ik drie weken mogen vertoeven op het nabijgelegen Bonaire en ken ik de laid back relaxte sfeer als geen ander. In negen vlogs droom ik weg bij de virtuele ervaringen die variëren van een zumba-les tot een recept om het immuunsysteem te boosten.

We zullen voorlopig nog niet zelf het vliegtuig richting Curaçao pakken, maar we hopen daar snel veranderingen in aan te kunnen brengen! Er zal gespaard worden om richting het tropische eiland af te reizen met manlief en de kids. maar tot die tijd halen we Curaçao in huis op met de 9 Dushi dingen…..

Curaçao here we come

Er is een bijzondere serie video’s gemaakt door mensen die op Curaçao wonen of het eiland een warm hart toedragen. Op deze manier wordt het eiland ondersteund met positieve, stimulerende content. Elke ervaring laat zien wat Curaçao zo uniek maakt en je wordt er helemaal blij van!. Er is geen cameraploeg en de vlogs zijn in en rond het huis door de vloggers zelf gemaakt! En met de zon in onze achtertuin is het nét echt!

Dushi Dingen om Curaçao dichterbij te brengen

De serie ‘Dushi dingen die je thuis kan doen’ is een onderdeel van een spontane campagne die is ontstaan om verbinding te creëren tussen Curaçao en de bezoekers die nu niet naar Curaçao kunnen reizen. Het enthousiasme waarmee de boodschap ‘We hopen je snel weer te zien’ gesteund wordt op Curaçao, laat zien dat men niet kan wachten tot het eiland weer bezoekers kan ontvangen. Het zijn hele gekke tijden en we hopen heel snel die kant op te kunnen reizen.

De serie is te zien op het kanaal van Curaçao op YouTube, maar we hebben het je makkelijk gemaakt!

1. Zumba!

Danseres Cristine Rigaud zorgt voor een Zumba-sessie voor elk niveau. Ideaal om in beweging te komen op opzwepende muziek. Bekijk haar video en ik garandeer je dat je niet stil kunt zitten.

2. Shake it!

Cocktailexpert Fabian Cleopa maakt een ‘makkelijke’ cocktail op basis van – hoe kan het ook anders – Blue Curaçao. Ik laat hier thuis manlief de keuken induiken om me deze overheerlijke cocktail te maken.

Curaçao
Cocktail time met mijn kleine Dushi

3. Recept om het immuunsysteem te boosten

Kruidenexpert Dinah Veeris is bekend als dé persoon om heen te gaan voor alternatieve behandeling van gezondheidsklachten zowel op Curaçao als ver daarbuiten. In haar vlog maakt zij een kruidendrank om het immuunsysteem te boosten. Haar warme woorden weten me te raken, tot heel snel mevrouw Veeris!

4. Yoga Session

Liberty Suares, de bekendste yogi van Curaçao, neemt ons mee in een Vinyasa-yogasessie; een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Bij het bekijken van haar Facebook pagina werd ik gelijk enthousiast om een keer haar Sup cursus bij te wonen. LoveIt, ook al ben ik nog geen yoga expert.

5. Van boerderij tot bord

Femi Meaux, eigenaresse van restaurant Hofi Cas Cora, dat bekend is van het ‘farm-to-table’-concept, neemt ons mee naar haar boerderij waar ze kruiden en groenten plukt en een gezonde, heerlijke, quiche maakt. Zo leuk om via deze manier de bevolking op Curaçao te leren kennen.

6. Backyard Work-out

John en Raquel van Elite Fitness nodigen ons in hun achtertuin uit voor een stevige work-out. Het is eenvoudig thuis te doen en je zult je beter gaan voelen, want laten we wel wezen thuis zitten is niet bepaald bevorderlijk voor het afvallen en dan gaat er niets boven sporten.

7. Desserts

Chef Luigi Eduardo Chavarría, de patissier die in Parijs is opgeleid en nu op Curaçao een eigen patisserie heeft, maakt een heerlijk zoet gerecht. Ontzettend leuk om thuis uit te proberen

8. Design je huis

Okes Curaçao, binnenhuis designers, geeft tips om je huis sfeervol aan te kleden. Want thuis zitten kan ook in stijl!

9. Keshi Yena

Keshi Yena, letterlijk ‘gevulde kaas’, is een typisch gerecht op Curaçao dat je geprobeerd móét hebben. Chef Justin Niessen, één van Curaçao’s jonge, talentvolle chefs, deelt zijn recept. Probeer het zelf en eet je vingers erbij op!

 Michelle Raponi via Pixabay

Over Curaçao

Het eiland heeft meer dan 35 stranden en het hele jaar door heeft het een aangenaam tropische temperatuur. Het is een smeltkroes van 55 verschillende culturen dat het er zo bijzonder maakt. Met een open ‘live and let live’-mentaliteit, een gevarieerde keuken en imposante architectuur is er altijd leven in de brouwerij. Er waait bijna altijd een aangenaam verkoelend briesje door de Zuid-Caribische ligging dat het er ook aangenaam maakt qua temperatuur. Je leest het al… een ideale plek om vakantie te vieren!

Voor meer informatie over Curaçao klik hier, of neem contact op met het Curaçao Tourist Board in Nederland via +31(0)70 891 6600. En om je alvast meer te laten verheugen op een vakantie op Curaçao, kun je de volgende accounts ook volgen : Facebook | Instagram

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief