Delen vinden we super lief

kamperen met kinderen, tent, camping, kamperen, coleman
We gaan er graag op uit met onze kindjes om ook hun wanderlust te voeden

Voel jij dat ook? Dat kriebelige gevoel in je lijf, dat je wel de deur uit móet? Dat je enorme behoefte hebt om nieuwe plekken te ontdekken en andere mensen te ontmoeten? En wordt dat verlangen alleen maar groter zodra je eindeloos wegdromend in reismagazines bladert?

Dan heb je waarschijnlijk, net zoals ik, ‘last’ van wanderlust. Ook dit weekend gaan we er op uit en zullen we gaan kamperen met kinderen in onze nieuwe Coleman tent. We hebben ons de meest efficiënte en kwalitatieve tassen aangeschaft en gaan goed voorbereid op reis.

Je hoeft maar je Instagram te openen en de #wanderlust van tientallen reisbloggers vliegt je om de oren. Maar wat betekent het nu eigenlijk? En wanneer ben je een echte wanderer?

Insta travel, wanderlust, reizen, vakantie, , thule

Wanderlust

Wanderlust is tegenwoordig een populair begrip en staat voor: ‘het diepe verlangen om te reizen en om nieuwe dingen te ontdekken’. Reislust dus. En niet een beetje, nee, een ongecontroleerd verlangen. Je bent gek op nieuwe ervaringen, wil dolgraag nieuwe mensen leren kennen en treedt het liefste uit je comfortzone. Je vindt jezelf weer helemaal terug (niet voor niets wordt wanderlust vaak in verband gebracht met yoga; helemaal tot rust komen en alle stress laten verdwijnen). De dagelijkse sleur van het leven is niets voor jou.  

Zin om te wandelen

Het begrip is afgeleid van het Duitse woord ‘wandern‘, dat ‘wandelen’ betekent. ‘Lust’ betekent ‘zin’, dus de letterlijke betekenis is: zin om te wandelen. Zelf ben ik niet geheel dol op wandelen, maar wel op ontdekken en dat gaat toch wel hand in hand.

Wat is jouw droombestemming

Misschien vertrek jij liever vandaag nog dan morgen naar de andere kant van de wereld om de mooiste foto’s te maken voor je Instagram en is jouw koffer of backpack altijd binnen handbereik. 
Toch is het niet zo dat je urenlang in het vliegtuig moet zitten om een echte wanderer te zijn. De intense behoefte om erop uit te gaan kan namelijk ook betekenen dat je de deur uitstapt en om de hoek de natuur opzoekt en ontdekt.

Exotisme

Een begrip dat niet per se gelinkt wordt aan reizen, maar wel gezien kan worden als een vorm van wanderlust, is het exotisme, oftewel: voorkeur hebben voor het vreemde. Alles uit dat vreemde, exotische land waar jij (geweest) bent, is dan fantastisch en je kunt niet stoppen met praten hierover, zelfs als je weer thuis bent. 

Thule daktenten, Thule tepui rooftoptent, rooftoptents, daktenten, seppe smits

‘Not all those who wander are lost’

Deze mooie uitdrukking onderstreept het begrip wanderlust nog meer. Het wil namelijk zeggen dat niet iedereen die ‘zwervend‘ is, ook per se verdwaald is. Het kan heerlijk zijn om struinend door de straten en door de natuur nieuwe dingen te ontdekken, zonder dat je de weg kwijt bent. Of misschien weet je wel helemaal niet waar je uitkomt en laat je je verrassen. Soms is dat de beste manier om bij de mooiste onontdekte plekken te belanden. Fantastisch toch?!

En? Ben jij klaar om er alleen, samen of met je gezin op uit te trekken naar de meest bijzondere onontdekte bestemmingen in binnen en vooral buitenland?
Mijn backpack staat al klaar voor onze volgende trip. En hoog bovenaan mijn lijstje staat ook wel een avontuur met een Thule Tepui daktent, waarbij we de wereld samen kunnen gaan ontdekken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief