Delen vinden we super lief

Wereldkampioen snowboarden Seppe Smits had geen andere keuze dan zich aan te passen aan de situatie toen het ‘einde seizoen’ voor hem betekende‘ na het ongeval in 2020. Ten gevolge van een blessure en een knieoperatie eind 2020, volgde een lange herstelperiode en revalidatie waardoor hij de kans kon aangrijpen om te gaan reizen in België. Inmiddels vordert zijn revalidatie goed en volgen we hem met plezier tijdens zijn minitrips met de prijswinnende Thule Tepui daktent op het dak van zijn Skoda!

De eerste compacte daktent die kostbare montageruimte bespaart voor al je favoriete uitrusting

Snowboard king en zijn daktent

Door het snowboarden voelt Seppe zich sterk aangetrokken door de bergen, het buitenleven en de natuur. “Na al die jaren van competitie voel ik meer en meer de drang om op avontuur te trekken of om aan één of andere expeditie deel te nemen, zoals ik gedaan heb in 2019 met de Peak Lenin, op meer dan 7.000 meter hoogte …”, aldus Seppe.

Reizen naar het buitenland zit er in deze tijden helaas niet in en daarom moest er een andere manier worden bedacht om op avontuur te gaan en dat werd dichterbij dan anders, namelijk België! Reizen kan immers ook op een andere wijze door er op een spontane manier op uit te trekken, door dicht bij huis op avontuur te gaan., met een daktent.

“Toen ik me eind januari in mijn nieuwe ŠKODA OCTAVIA COMBI iV, zat, was ik meteen verkocht aan die keuze van wagen die meer in de lijn ligt van mijn persoonlijke overtuigingen. Het is een ruime wagen om al mijn materiaal in mee te nemen, met een stille en ecologische motor. Daar wilde ik graag meer mee doen en ondernam vier minitrips met mijn daktent!” – Seppe Smits

Seppe Gone Wild

Seppe wist dat hij via de jonge start-up Roof Top Travel campingmateriaal kon huren om zijn auto mee uit te rusten. Na zeer vakkundig advies is hij met een Thule Tepui daktent, op het dak van zijn ŠKODA vertrokken op zijn eerste daktent minitrip… Na dit avontuur voelde hij het meteen kriebelen om dat opnieuw te doen en om zelfs met zijn partners een ambitieuzer project op te zetten. En zo geschiedde! Samen met Roof Top Travel, Skoda en Thule werd het project Seppe Gone Wild was geboren!”

Laat niets achter met de nieuwste daktent van Thule. Met slechts de helft van de breedte van traditionele modellen, is het innovatieve ontwerp van de Thule Tepui Foothill ruim genoeg om twee volwassenen comfortabel te laten slapen terwijl er genoeg ruimte overblijft om een kajak, fietsen, surfplanken en andere lading op het dak te vervoeren

Seppe in Gent

Door dit initiatief en naast het praktische en fun-aspect van de Thule Tepui daktent, wilden ze ook de schoonheid en diversiteit in de verf zetten van de plekjes ‘ertussenuit’ die België rijk is. “Er zijn zoveel verschillende activiteiten die je kunt doen”, voegt Seppe eraan toe.

Gewoonlijk brengt Seppe ongeveer twee derde van het jaar in het buitenland door, in de bergen of op de gletsjers. Met het Seppe Gone Wild project en uiteindelijk dankzij de beperkingen van zijn revalidatie, heeft hij nieuwe activiteiten ontdekt, op bijzondere plekken die hij telkens heeft kunnen delen met een vriend(in) of andere atleten zoals Maxime Richard voor kajak of Maxim Pirard voor wielrennen.

Seppe in Dinant

Seppe heeft vier prachtige bestemmingen ontdekt waar je op zijn website en in de video’s in deze blog meer over te weten kunt komen. Iedere keer ontdekten ze originele activiteiten: peddelsurfen, elektrische steps, packraft, etc.

Seppe in Bosland

Ben jij er ook klaar voor om in de voetsporen van Seppe Smits te treden en lijkt het je ook zo gaaf om met een daktent de nabije wereld te ontdekken? Doe dan zeker mee met de winactie en maak daarbij kans op een Thule Tepui Rooftoptent!

En Seppe maakt van de gelegenheid gebruik om af te sluiten met deze positieve boodschap: “Het feit dat ik niet naar het buitenland kan reizen wil uiteraard niet zeggen dat ik nalaat om mijn CO2-uitstoot te compenseren via Greentripper. De opzet blijft dezelfde: teruggeven aan de natuur wat ze ons heeft gegeven, aan de andere kant van de wereld of in onze eigen tuin.””

Seppe in Gileppe

Thule Tepui

Comfortabel op verkenning

Rooftoptenten zijn gemaakt voor avonturen in de buitenlucht – maar zelfs ontdekkingsreizigers willen comfortabel slapen in een daktent. De meegeleverde schuimrubberen matras met hoge dichtheid biedt comfort zoals thuis. Je kunt je tent ook aanpassen met een uitgebreid assortiment accessoires, zoals de Thule Anti-Condens mat om te voorkomen dat er zich tijdens het slapen vocht onder je matras ophoopt, of de Thule Tepui Insulator voor de koudere nachten (beide afzonderlijk verkrijgbaar).

Net als alle Thule Tepui daktenten is de stof van de luifel zowel UV- als schimmelbestendig om de elementen van het hele jaar door te weerstaan. En tijdens guur weer kan de bijgeleverde regenflap gemakkelijk aan de tent worden bevestigd voor een droge kampeerervaring, maar hij kan ook even snel worden ingeklapt en opgeborgen als je hem niet nodig hebt.
Kamperen en buitenactiviteiten gaan hand in hand voor Thule gebruikers. De Thule Tepui Foothill is een daktent met premium comfort die het mogelijk maakt alle spullen mee te nemen die nodig zijn om je eigen perfecte avontuur te beleven – wat en waar dat ook mag zijn.

Het assortiment Thule daktenten

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief