Delen vinden we super lief

De zomer is weer aangebroken in Nederland. De kinderen hebben bijna vakantie en de luchtige kleding kan weer uit de kast. Hoeveel ik ook houd van de zomer, kan het soms toch behoorlijk heet worden. Slapeloze nachten en overdag gutst het zweet overal waar het maar kan. Het is vaak voor jezelf al niet prettig, laat staan voor de kinderen.

Deze zomer gaan er waarschijnlijk nog genoeg van deze dagen aankomen. Of je nu op vakantie gaat of in Nederland blijft. Hieronder deel ik een aantal tips om het warme weer wat dragelijker te maken.

1. Spelen met water

In de zomer blijft spelen met water altijd leuk. De kinderen zijn bezig, maken plezier én hebben direct wat verkoeling. Een perfecte combinatie. Als je in het bezit bent van een klein zwembadje is het handig om deze in de schaduw neer te zetten. Zo hebben de kinderen minder kans om te verbranden.

Battle splash watertafel

Gaan je kinderen liever aan de slag met een waterpistooltje, bekertjes of flessen? Dan zijn er genoeg spelletjes te verzinnen! Als het om water gaan zijn kinderen snel tevreden. Wanneer de kinderen in het rond spelen is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat dingen die niet nat mogen worden, zijn weggehaald.

zwemles zwembad

Het water kan alle kanten opgaan en voor je het weet zit alles onder. Ook je telefoon is niet veilig. Om de eventuele schade alvast voor te zijn kan een Huawei P Smart Z hoesje goed van pas komen! Zo is je smartphone voorzien van een extra beschermlaag, superhandig! Daarnaast blijft goed insmeren ook erg belangrijk. Ook al spelen de kinderen in de schaduw, je kunt nooit genoeg smeren.

2. Eten en drinken

Dat je goed moet blijven drinken tijdens warm weer is natuurlijk geen verrassing. Je moet goed gehydrateerd blijven en door al het zweten verlies je natuurlijk ook weer een hele hoop vocht. Goed blijven eten is daarnaast net zo belangrijk, maar wel lastiger om te doen. Met het warme weer wordt je eetlust minder en heb je vaak al helemaal geen zin in zware maaltijden. Om ervoor te zorgen dat je kinderen toch wat eten binnenkrijgen, is het slim om kleine, lichtje snacks te geven.

Denk hierbij aan stukjes fruit, komkommer of tomaatjes. Een lekker frisse snack mét vitamines. Met zweten verlies je daarnaast ook veel zout. Hier en daar wat extra zout kan op de warme zomerdagen ook geen kwaad.

Wanneer de kinderen druk hebben gespeeld, hebben ze vaak toch een beetje trek. Zet je laptop ergens neer, zet de snacks ernaast en zet een leuk filmpje op. De kinderen kunnen zo rustig van hun snacks genieten, zonder dat ze het ‘vergeten te eten’ of veel te grote happen nemen. Zorg ook in dit geval voor een goede MacBook Pro 15.4 inch (2019) hoes. Het zou zonde zijn als je laptop schade oploopt door drukke kinderen of rondvliegend water.

zwemles zwembad, warm weer

3. Siësta

In andere landen is het gebruikelijk om een siësta te houden, dus waarom niet ook in Nederland als het zo heet is? In de ochtend lekker spelen, wandelen of naar een leuk parkje gaan en in de middag even een lekker dutje doen. Zet een ventilator aan en zorg voor een echt donkere kamer. Wat ook rustgevend kan werken is kinderverhaaltje opzetten. Perfect voor de kinderen om bij weg te doezelen.

Zelf kun je in deze tijd bijvoorbeeld wat huishoudelijke klusjes doen of het boek lezen dat al tijden op je lijstje staat. Na het middag dutje kunnen de kinderen weer lekker gaan spelen in de tuin. Zet een leuk muziekje op via de speaker, trakteer de kinderen op een ijsje of speel met de kinderen een leuk spelletje op je telefoon.

ben verslaving telefoon trubendorffer

Als je in het bezit bent van een stylus pen hoeven de kinderen niet met hun waarschijnlijk vieze vingers het scherm aan te raken. Daarnaast kan een screenprotector ook een hoop viezigheid tegenhouden. Ik kan niet zonder deze telefoon accessoires! Hoe vaak ik het ook zeg, ze raken het scherm vaak genoeg aan met hun plak handjes. Met een screenprotector is je display zo weer schoon! Na een lange dag liggen de kinderen ‘hopelijk’ uitgeteld in bed. En jijzelf waarschijnlijk ook na zo’n drukke dag! Maar hé, het was gezellig toch?

het beste verslaving telefoon trubendorffer

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief