Delen vinden we super lief

We leven in een digitaal tijdperk waarin een leven zonder mobiele telefoon bijna ondenkbaar is. Ook de allerjongsten onder ons, zitten steeds vaker op de telefoon. Voordat ik moeder werd, leek het mij geen goed idee om je kind te veel achter een beeldscherm te zetten. Nu vind ik het eerlijk gezegd best handig. Is het nou goed of fout om je kind vroeg te laten wennen aan een beeldscherm?

Goed voorbereid op pad

Ik heb er in ieder geval voor gezorgd dat ik altijd een volle batterij heb. Al is het alleen maar om genoeg foto’s te kunnen maken van mijn meisjes. En een gunstig abonnement. Gunstig is in mijn geval een Sim only abonnement. Mijn oude telefoon doet het nog prima. En een oudje is wel zo fijn, aangezien mijn meisje er graag mee in de weer is. Als iemand hem dan een keer iets te hard laat stuiteren, kan ik altijd nog voor een nieuwe gaan. Voor nu even geen gedoe met een nieuwe telefoon, maar extra voordeel op mijn abonnement. Met (jonge) kinderen is het al duur genoeg.

Baby app

Mijn kleine meisje van 5 maanden doet nog helemaal niks met mijn telefoon. Niet zo gek zou je denken, maar voor haar grote zus gold dat niet. Als baby was Amelie niet zo een goede slaper. Ze werd rustig van het geluid van een stofzuiger. Niet heel vreemd want in mama’s buik is het ook nooit stil. Gelukkig bestaan er verschillende app’s speciaal voor baby’s met rustgevende geluiden zoals het geluid van een föhn, wasmachine of stofzuiger. En het werkte! App aan en mijn meisje was zo in dromenland.

Eropuit zonder babyfoon

Tijdens een vakantie kwamen we er achter dat de babyfoon thuis lag. We vonden het toch wel heel handig om ons meisje te kunnen horen. Gelukkig was daar de babyfoonapp. Super handig! Mama’s telefoon lag boven op het slaapkamertje en papa’s telefoon beneden bij ons. Bleek ook heel handig bij een verjaardag. We hebben ontzettend gelachen om twee peuters die ontzettend veel lol hadden samen. Van slapen kwam een stuk minder terecht.

Behendige peuter

Privacy beleid Olivette.nl telefoon verslaving trubendorffer

Ondertussen hebben we een peuter in huis die heel handig is met mama’s telefoon. Ze toetst zelf mijn pincode in (nou is die ook niet zo heel erg ingewikkeld). Weet alle spelletjes maar vooral ook Netflix, Videoland en You Tube te vinden. Super knap allemaal maar is het nou goed of slecht om kinderen zo snel aan een telefoon te laten wennen? Het is voor kleine kinderen vooral belangrijk om de wereld te ontdekken. De echte wereld buiten het beeldscherm om. Daarom probeer ik mijn meisje niet te veel naar het scherm te laten staren.

Even op pauze

‘Niet te veel’ is bij mij stiekem toch wel bijna elke dag. Misschien niet heel correct maar wel heel handig. Zo kijkt mijn meisje rustig een filmpje zodat ik kan koken. Maar het is ook heel fijn als je uren moet wachten op je vliegtuig of even kleding wil passen in een winkel. Zal wel niet educatief verantwoord zijn maar ik vind het wel heel prettig. En uiteindelijk valt het allemaal best mee. Vaak staat het eten binnen een half uur op tafel, vliegen doen we ook niet meer dan eens per jaar en de tijd dat we wekelijks in de kroeg of restaurant zaten ligt ver achter ons.

Ik en mijn mobiele telefoon

Laat ik ook eens bij mezelf kijken. Ik besteed heel wat uurtjes op mijn mobiele telefoon. Vaak ook gewoon uit verveling. Het is niet voor niets dat er heel veel mensen in het openbaar vervoer op hun schermpje zitten te kijken. Vooral tijdens mijn kolfmomentjes op kantoor maak ik gretig gebruik van mijn smartphone. De laatste tijd zie ik steeds vaker reclames over telefoongebruik van ouders.

En ze hebben gelijk. Als je met je kinderen bent is het erg ongezellig als je de hele tijd je telefoon in je handen hebt. Maar dat geldt niet alleen bij je kinderen. Ook met vrienden, familie of tijdens quality time met z’n twee is het een stuk gezelliger zonder telefoon.

Zolang je alles met mate doet, kunnen ook de kleinsten onder ons best even een spelletje doen of een filmpje kijken op je mobiel. Ik zorg er in ieder geval voor dat ik altijd een volle batterij en voldoende data heb. Zo kan kan ik altijd Google Maps inschakelen als ik weer eens aan het verdwalen ben, geeft buienalarm aan of het verstandig is om een paraplu mee te nemen en kan ik ook lekker surfen als ik me verveel.

Mijn meisje mag best zo nu een dan een filmpje kijken. Uiteindelijk is een mobiele telefoon ook gewoon onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Zolang ze de rest van de dag lekker bezig is met rennen, kleien, haar pop verzorgen en de wereld ontdekken lijkt me dat prima. Maar nu moet ze eventjes zonder aangezien ik mijn nieuwe simkaart er even in moet plaatsen! Kan dochterlief weer voordeliger internetten en moeders bellen en smsen!

Zijn jullie overigens voorstander voor een abonnement mét telefoon, of zonder zoals de Sim Only abonnementen?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram   Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief