Delen vinden we super lief

Mam, ik verveel me” Voor iedere ouder met oudere kids ongetwijfeld herkenbaar tijdens de vakantie. Er is een legio aan dingen te doen en toch hebben ze geen idee wat ze moeten doen! Dit zul je niet vaak horen tijdens de kampeervakantie van Siblu dankzij de zeer omvangrijk animatieprogramma’s die er georganiseerd worden op de diverse vakantiebestemmingen! Recent werd ik er op gewezen en kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen! In Frankijk blijkt Siblu campings zeer bekend te zijn, maar in Nederland een ontontdekt pareltje….

Ontdekken

Op de website van Siblu campings werd ik verrast door het groot aantal activiteiten dat er op de vele camping aangeboden wordt! Zwembaden, animatieprogramma’s, speeltuinen, kinderdisco’s, minigolf! En dat is nog niet alles, ook zag ik aquagym, glijbanen, fietsen, paardrijden, boogschieten. En als je kinderen uit dit rijtje nog niet kunnen kiezen, ga dan tafeltennissen, of bezoek het nabijgelegen strand. De meeste campings zijn namelijk op steenworp afstand van het strand gelegen!

quut strandspeelgoed

Voor tieners een ideale plek om genoeg afleiding te krijgen, anderen te ontmoeten en die smartphone naast zich neer te leggen. Op de 19 campings van Siblu Villages in Frankrijk en de twee Zeeuwse campings in Nederland, kunnen ze hun lol op. Afhankelijk van het vakantiepark zijn er ook tussen de twee en vier kinderclubs. Hier ben ik zelf natuurlijk in gedoken met drie kleine kindjes! Dit najaar willen we graag in de herfstvakantie naar de stranden van D-Day en dan is een (luxe) kamperen op een camping met verwarmd zwembad en animatie team een heel goed idee!

siblu campings

Kinderanimatie

Siblu campings kent 4 vormen van kinderclubs die zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën: Bubbels van 1 tot 3 of 4 jaar, de Piraten Club van 4-7 jaar/5-12 jaar, de Barracudas Club van 8-11/5-12 en de Teens Club vanaf 12 jaar tot 15 jaar. Als je specifiek op zoek bent naar een vakantieparken met een animatieprogramma voor tieners dan zijn de volgende bestemmingen ideaal:

*Domaine de Kerlann in Bretagne
*Bois Dormant en Bois de Masson in de Vendée
*La Pignade, Les Charmettes en Bonne Anse Plage in Charente-Maritime, *La Réserve in Aquitaine,
*Charente Maritime, Le Mar Estang, Les Sables du Midi, Le Lac des Rêves en La Carabasse in Languedoc-Roussillon.
Meer uitgebreide info over de campings en het activiteitenaanbod vindt je hier

Siblu villages camping

Animatieprogramma’s voor tieners

Beachvolleybal, voetbal, basketbal, hockey, waterpolo en handbal – tieners en pubers kunnen hun sportieve hobby’s volop uitleven. Daarnaast worden er talrijke spelletjes – afgestemd op deze leeftijdsdoelgroep – georganiseerd, waaronder Cluedo op ware grootte. En ook ’s avonds hoeven ze niet voor de tv of te bankhangen met het mobieltje; vrijwel iedere avond is er vertier waardoor nieuwe vriendjes snel zijn gemaakt.

En uiteraard zijn de disco’s voor tieners enorm populair. Wij zullen ons eerst nog richten op campings met een Bubbels en piratenclub en gezien het seizoen is een verwarm zwembad niet verkeerd. We zullen een week in de herfstvakantie gaan waardoor we ook niet voor de al te zuidelijke campings zullen kiezen; Le domaine Litteau is ideaal!

Voor ieder wat wils speelplezier

De Bubbles Club is een speelzaal voor kinderen tot en met 3/4 jaar, waar allerlei spelletjes worden gespeeld onder supervisie van de ouders. Dit is voor ons als jong gezin ideaal en een fijne afwisseling naast een dagje zwembad of strand! De Piratenclub is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar oud (Op sommige campings waaronder Les Rives de Condrieu van 5 tot 12 jaar) Hier houden ze zich bezig met avontuur, waterplezier, talentenshows en sport. Ontzettend leuk en uitdagend voor de kinderen. ik weet zeker dat ze zich hier geen minuut gaan vervelen.

De Barracudas Club is voor kinderen van 8-11 jaar oud. Deze club houdt zich vooral bezig met grote spellen, sport en theater, de kinderen worden onder toezicht vermaakt zonder dat de ouders aanwezig zijn. Zo maken ze snel vriendjes en zien ze elkaar ’s avonds weer in de KudaKlub.

Over Siblu

Alle parken die hierboven zijn genoemd zijn eigendom van Siblu zelf dat daardoor garant staat voor een constante kwaliteitsformule. Het is een keten van momenteel 17 luxe 4 en 5-sterren vakantieparken verspreid over Frankrijk. Op de campings zijn overigens geen staanplaatsen beschikbaar, enkel stacaravans. Hier ligt ook wel onze voorkeur qua vakantie vieren waardoor dit ideale vakantiebestemmingen zijn. Naast mijn werk heb ik beperkte vakantiedagen en als we weg gaan, is mijn wens toch wel goede voorzieningen!

Camping le pin parasol

In totaal worden er ruim 9500 moderne stacaravans aangeboden in drie categorieën: ‘Esprit, Elegance en Excellence’., waar ik graag voro meer ruimte kies met z’n vijfjes! Het merendeel van de campings ligt nabij de kust. In Frankrijk is Siblu al echt een begrip zijn en beetje bij beetje daalt dit ook in bij de Nederlandse vakantieganger. We zullen er jullie dan ook alles voer vertellen in de herfstvakantie!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief