Delen vinden we super lief

De herfstvakantie stond in het teken van prachtige, groene valleien, gedenkwaardige bezienswaardigheden en een ruige kustlijn. We hadden de kids in de vroege zaterdagochtend ingeladen en op nog geen 7 uren rijden waren we op de plaats van bestemming: Normandië! We lieten ons deze week betoveren door de tijdloze charme van het aangrijpende Normandië waar we verbleven bij Siblu Villages.

Het is overal zichtbaar dat de omgeving is getekend door de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Vooral de indrukwekkende invasiestranden langs de kust herinneren ons weer aan de zwarte pagina in onze geschiedenis, die ons evenzo vrijheid bracht! We verbleven deze week op Domaine de Litteau, dat onderdeel is van één van de vele Siblu Villages. Het was perfect toeven in een luxe 8-persoons Mobil home, een ideale uitvalsbasis voor een fijne week ‘family-time vol avontuur!

Mobil home

Siblu Villages heeft 19 verschillende campings in Frankrijk waar je uit kunt kiezen. Er wordt veel animatie verzorgd voor zowel groot en klein. Met het zwembad, de kinderclubs, leuke avondprogramma’s en (sportieve) activiteiten, hoef je je hier geen moment te vervelen en de kinderen al helemaal niet! En dat is precies wat we heel graag wilden. Een weekje met het gezin op pad en overdag uitwijken naar zeer bijzondere plekken, de D-Day stranden! Het was alleen wel even afwachten wat het weer zou doen, in Normandië weet je het namelijk nooit!

S’avonds een drankje doen in de bar

We kiezen eigenlijk altijd voor een mobile home, omdat het zo praktisch is. En omdat we deze keer een kort weekje gaan, wilde ik zomin mogelijk meesleuren en bestelden we er bedlinnen en handdoeken bij. Ook is een kinderstoel en ledikant bij te boeken, mocht je dit nog nodig hebben. In de Mobil home was ook een koffiezetapparaat en een oven. Zelf hadden we geen TV, maar in vele andere Mobil Homes kan je dit wel treffen!

Videoimpressie

Domaine de Litteau

Domaine de Litteau is schoon met vriendelijk personeel. Wel is het Frans georiënteerd, maar met wat Engels gestamel kom je er ook. Voor ons geen probleem en geeft de vakantie ook zijn charme! De Animatie doet veel voor kids, maar doordat het grotendeels in het Frans was lastig te volgen voor onze jonkies. Wel logisch aangezien onze kids de enige Nederlanders waren. De jongens van de animatie deden overigens enorm hun best met gekke bekken trekken en door met handen en voeten alles uitte leggen!

De kindjes hebben zich er zeker vermaakt toen ze eenmaal over de drempelvrees heen waren! De piratenclub is leuk voor kinderen vanaf 4 tot 8 jaar. Voor jongere kinderen is club Bubbels (1-4 jaar) ideaal met veel verven, puzzelen en vooral lekker spelen met al het speelgoed dat aanwezig is.

Papa & mama konden bij de bar een tijdschrift uitlezen. Dat mag echt in de krant, want wat is dat lang geleden! En ook liet de zon zich zo nu en dan zien tussen de regenbuien door! Hier hielden we overigens ook rekening mee, oktober staat garant voor herfstachtig, guur weer!

De ‘Camping’ lijkt ook wel op een klein dorp met alle stacaravans en de bewoners die elkaar zichtbaar kennen. Er zijn eigenlijk alleen maar mobilhomes, vandaar dat ‘Domaine’ een betere benaming zou zijn! De aankleding is er verzorgd, groen en goed onderhouden. Het winkeltje is meer voor de basics en brood kun je eenvoudig van te voren bestellen voor de volgende ochtend! In Saint-Lô hebben ze supermarkten op nog geen 10/15 min rijden. Hier deden wij onze vakantie boodschappen.

In de snackbar, semi restaurant kun je eten bestellen en in de aangesloten tent/restaurant opeten! Het ontbrak ietwat aan sfeer waardoor we het lekker thuis in onze warme mobilhome opaten! Papa had ook de Weber grill BBQ mee, onze BBQ koning die zich vooraf gaande de vakantie al verheugde om los te gaan. Er stond overigens ook een kolen bbq bij de mobile home, daar is dus ook over nagedacht door Domaine de Litteau!

Domaine de Litteau ontdekken

Locatie

Alle bezienswaardigheden zoals de Invasiestranden zijn op 30 min/45 min rijden vanaf Domaine de Litteau. Dit maakte het voor ons tot een ideale plek om te verblijven. We sliepen in een Mobilhome voor 8 personen, de excellence! Zowel manlief en ik zijn veel gewend met familievakantie en dit is wel echt klasse. Alles is ruimer en groter en de 2 douches en toiletten zijn walhalla. We hadden gewoon ons eigen koninkrijk met ruime slaapkamer en kastruimte.

Voor 8 personen zou ik het wel ietwat krap vinden aangezien er dan 2 personen in de woonkamer zouden moeten slapen! En deze bank in de woonkamer beviel enorm om s’avonds op bij te komen van alle avonturen! Ook viel ons op dat Sibblu nadenkt over opbergruimte en plankjes! Love It! De TV hing nog niet bij ons, maar die hebben we ook niet gemist! Het was een week van bijkomen, familytime en chill-modus!

Er op uit

Bayeaux, een middeleeuws dorp met veel karakter

De ideale locatie van Domaine de Litteau heeft ons de mogelijkheid gegeven om diverse uitjes met het gezin te ondernemen. En niet alleen gerelateerd aan de invasie stranden, maar ook andere bezienswaardigheden en activiteiten werden er ondernomen!

Saint-mère-Eglise en het Airborn Museum

De brede stranden, prachtige krijtrotsen, plattelandsdorpjes, havenstadjes, dierentuinen en natuurparken werden er bezocht! Normandië is te gek om met jonge kinderen naartoe te gaan!

Ons lijstje bestond uit een bezoek aan het middeleeuwse dorpje Bayeaux, la pointe du Hoc met alle bommenkraters, de batterijen bij longues-sur-mer, de indrukwekkende begraafplaatsen en het havendorpje Port en Bessin waar we uitgebreid schelpen gingen zoeken.

Er werd me vaak gevraagd of de kinderen niet te jong zijn voor de D-Day stranden en bezienswaardigheden. Ik geloof van niet en dat dit voor alle tijden, leeftijden en generaties waardevol is. Op latere leeftijd zal het ze beter bijblijven, maar je kunt ze niet jong genoeg leren dat we gezegend zijn om in vrede op te groeien, vooral in nagedachtenis van mijn overgrootvader en oma! Wij leven in vrijheid en daar zijn vele levens voor gelaten! De ‘angstige’ (video)beelden hebben we gelaten voor wat het is. Onze insteek was echt vrede, ruzie, vechten en iets voor elkaar betekenen kracht bij te zetten en dit uit te leggen!

Americain memorial waar we wel even stil werden door het grote aantal witte kruizen!

De vijf invasiestranden hebben allen een eigen museum en voor kinderen nog best heftig! Wij vonden het Airborn museum bij Saint-mère-Eglise wel geschikt voor kinderen, waar op een interactieve manier objecten gezocht konden worden! De kids gingen flink aan de slag met de digitale speurtocht, ondersteund met een tablet en hebben een mooie oorkonde gekregen voor hun Sherlock Holmes zoekkunsten.

La pointe du Hoc

Faciliteiten

Het zwembad op Domaine de Litteau is klein en fijn, dat voor ons overzichtelijk was! Met de drie kids ideaal en vooral de glijbaan was favoriet! Het is overdekt en verwarmd en tijdens mooie dagen deels open. In deze streek wel zo fijn aangezien het weer zeer wisselvallig kan zijn!

Om de dag waagden we wel een plons in het water! Er is overigens altijd een badmeester aanwezig, wel een fijne gedachten!

Er zijn een aantal speeltoestellen op het grote veld, Jeu de Boules plekken, een paar dieren en een springkussen voor de kinderen. Het weer was guur, maar dat weerhield de kinderen er niet van om heerlijk buiten te buiten Er was heerlijk veel ruimte en ze roetsjen van links naar rechts en klimmen van boven naar beneden! Wel fijn om ze laten uit te razen nadat we we ochtenden vaak op pad waren! Normandië biedt zoveel leuks! Een week was eigenlijk veel te kort!

Tot slot

We hebben het heerlijk gehad deze week! Siblu villages is zeker voor herhaling vatbaar, al zullen we dan dolgraag de zon opzoeken en er twee weken van maken! Er zijn wel wat kleine aandachtspuntjes te benoemen voor Domaine de Litteau. Als er nog een leuk buitenbad met glijbanen bijgebouwd wordt en de gezamenlijke tent een ietwat gezelligere, centrale plek wordt gemaakt, zouden we er s’avonds zeker vaker gezeten hebben! Het was ook kouder waardoor de gasten zeker weten in hun mobilhome aan het opwarmen waren! De kachels waren perfect, vooral voor de natte zwemhanddoeken! We zullen ook zeker weer kiezen voor een ruimer 8 persoons huisje omwille de 2 douches en toiletten! Dat is echt ideaal, net als de oven! De animatie was leuk en voor elk wat wils! Mijn kids hebben wel Franse namen, enkel nog een cursusje Frans en ze begrijpen de grapjes! Het was een 100% perfecte vakantie. We hebben genoten en kijken terug op een indrukwekkende, bijzondere, fijne week op Domaine de Litteau van Siblu Villages!

Super papa & Super mama! Na een weekje family time gaan we het gewoon weer missen om zoveel bij onze kindjes te zijn!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief