Delen vinden we super lief

oppas betalen StayOkay rotterdamNa het boeken van de “Disney on Ice” tickets wilde ik graag een nachtje in Rotterdam bijboeken. En zo geschiede. Een familiekamer zou ideaal zijn met drie kinderen. Ik struinde rond op het web bij verschillende hotels en stuitte door mijn zoekcriteria op het StayOkay. Maar is dat wel wat voor ons? Een kamer delen is niet mijn ding, maar een privé kamer met mijn gezin is hier ook een optie. En daar heb ik wel oren naar!
Een beetje privacy en eigen badkamer en toilet is echt een must!

RotterdamStayOkay Rotterdam foodhallen StayOkay Rotterdam

Door de ligging en de kunstige kubuswoning sprak Stayokay Rotterdam ons aan. Voorheen dacht ik bij de naam StayOkay aan jeugdherbergen, kleine matrasjes en stapelbedden in kleine, smoezelige omgeving. Ik besloot om mijn vooroordelen naast me neer te leggen en toch te reserveren. Het stond vast!  Mijn verjaardag zou gevierd worden in Rotterdam, we gaan naar “Disney on Ice”, eten in de foodhallen en we slapen in een gezinskamer in het StayOkay!

Gerelateerde blog: Disney on Ice, we vliegen mee naar de betoverende wereld

LocatieStayOkay RotterdamStayOkay Rotterdam

Het leek mij een geweldige ervaring om in een kubus woning te slapen! De architectuur is te gek met de schuine wanden! Gebouwd in 1984 door de Nederlandse architect Piet Blom en in 2009 gerenoveerd en omgetoverd tot hostel. De ligging van dit StayOkay hostel is ideaal!

StayOkay Rotterdam

Vanuit Blaak is van alles te ondernemen. Het hostel ligt recht tegenover de Markthallen, terrasjes op loopafstand, vlakbij de coolsingel, naast de oude haven en het centrum van Rotterdam is nabij. Ook de metro en busstation is dichtbij, waardoor Ahoy makkelijk te bereiken is. Over de locatie zijn we zeer te spreken. Zo ook over het personeel, het was een warm welkom.

Videoreview


StayOkay Rotterdam

Kindvriendelijk hostel met familiekamers

Bij Stayokay Rotterdam kozen we voor een familiekamer waar 6 bedden waren. Er werd een extra babybedje bijgeplaatst voor kleine Lucas. Wat een beetje gek is, is dat er grote hangende gordijnen zijn. Het ziet er feeëriek uit, maar daardoor niet heel donker in de kamer. Nu is het nu niet zo erg omdat de dagen kort en donker zijn. Ik vraag me enkel af hoe ze dit in de zomer doen. De sfeer is in dit StayOkay hostel gemoedelijk en het persoonlijk is enorm vriendelijk. We hadden een familiekamer met enkele stapelbedden. Je kunt ervoor kiezen om de bedden te laten opmaken en ook een handdoeken pakket. Dit vind ik zelf fijn zodat je nergens naar om hoeft te kijken, maar je kunt de kosten hiervoor ook besparen.
StayOkay Rotterdam StayOkay Rotterdam StayOkay Rotterdam

Bar

De centrale loungeruimte met bar is te gek. Ideaal voor het ontbijt, om te internetten of om even een drankje te nuttigen. Er heerst een gezellige sfeer. Mijn man en ik zijn s’avonds nog heel even naar de bar gegaan om na te kletsen. We hadden de digitale babymonitor geïnstalleerd waarmee we de kinderen in de gaten konden houden. Door de open kubussen hadden we een perfecte wifi- connectie en konden we onbezorgd we-time hebben.

BedverdelingStayOkay Rotterdam StayOkay Rotterdam

De bed verdeling was snel gemaakt toen we de kamer bewonderden. Olivier wilde heel graag bovenin slapen als een echte piraat. Yvette beneden en ik sliep naast haar. Papa opperde het wel om apart van ons te liggen. Ik slaap natuurlijk liever in een 2-persoons bed naast mijn man, maar om op deze manier een kamer te delen vind ik echt ideaal. Mijn kinderen stuiterden van enthousiasme. Vooral hun eigen bedlampje vonden ze bere interessant. Het douchen was wel ietwat studentikoos. We moesten de knop steeds indrukken na een korte tijd. Dit was even wennen, maar wel goed voor het milieu en daar staat StayOkay ook voor!

StayOkay Rotterdam StayOkay Rotterdam StayOkay Rotterdam

Het ontbijtbuffet met een eigen kinderhoek

Een overnachting bij Stayokay is vaak inclusief ontbijt. Er is een buffet met broodjes, beschuit, crackers, ontbijtboek, diverse soorten beleg, ei, fruit, yoghurt en cornflakes en thee, koffie, melk of jus d’orange. Voor de allerkleinste gasten is er zelfs plastic serviesgoed aanwezig. Ook zijn er kinderstoelen aanwezig. De meiden achter het buffet waren enthousiast en sympathiek. Vooral ook heel hulpvaardig met onze twee kinderen. Het personeel heeft zichtbaar veel plezier in hun werk

ConclusieStayOkay Rotterdam

Zou jij Stayokay overwegen als je een nachtje weggaat ? In het begin twijfelde ik omdat het vooroordeel van jeugdherberg nog in mijn gedachte rondspookte. Toch ben ik heel blij verrast. De kamers zijn eenvoudig, maar heeft alles wat we nodig hebben. De familie bij elkaar is handig en efficiënt. We hadden de grootste pret en de faciliteiten zijn goed. Het is heel schoon en voorziet in alles dat je nodig hebt. De prijs kwaliteit verhouding vind ik wel het fijnste waardoor ik zeker weer voor StayOkay zal kiezen. Helemaal als de locatie net zo ideaal is als hier in Rotterdam.

StayOkay Rotterdam

Handig om te weten over Stayokay

Stayokay heeft meerdere keuzes waaronder familiekamers, geschikt voor 4, 5 of 6 personen. Als je als gezin bij Stayokay boekt, dan heb je altijd een kamer voor je gezin alleen. Dat was dan ook mijn grootste angst dat ik met wildvreemden op een kamer zou zitten. Die tijd heb ik gehad.

De prijs van een familiekamer varieert en is duidelijk op de website terug te vinden.  Voor onze 4-persoonskamer in het weekend betaal je in december 119 euro. In april is dit bijvoorbeeld 150€ Voor een 6-persoonskamer betaal je circa 50 euro meer. Boeken kan via de website van Stayokay of via Booking.com.

Videoreview

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief