Delen vinden we super lief

Blogger by Nature

Afgelopen jaar baalde ik er van dat ik niet gewoon mijn stoute schoenen had aangetrokken en kaarten had gekocht voor het ‘Blogger by Nature event’ dat in het StayOkay Soest werd georganiseerd. Dit jaar werd het voor de 2e keer en met plezier vertel ik er alles over! Want is het blogger by nature evenement een ‘go, of juist een ‘no’? Volgend jaar ben ik er zeker weer bij en wel hier om….

“An investment in knowledge always pays the best interest”

Het ‘Blogger by nature’ eventBlogger by Nature

Afgelopen jaar ben ik steeds meer bloggers evenementen gaan afstruinen. Het Jan event, de lifestyle business club, het bloggers diner, ook de masterclass bloggen heb ik gevolgd. Om mezelf te voeden met informatie, leren van anderen en om mijn netwerk op te bouwen. Dit zijn events waar je kaarten voor koopt en het is me elke investering waard.

  • Werk aan de winkel

Het Bloggers by Nature Event is voor mij hét bloggersevent waar je ook iets leert, naast het netwerken. Mijn things-to –do lijstje is weer vol en aankomende weken ben ik er weer druk mee. Mijn blog is natuurlijk mijn kindje en in alle spaarzame vrije tijd besteed ik hier aandacht aan. Door bij Bloggers by Nature aanwezig te zijn geweest, heb ik weer een spiegel voorgehouden gekregen. Ook heb ik inspiratie opgedaan en heb ik een enorm gezellige dag beleefd.

“Spend eauch day trying to be a little wiser than you were when you wake up”

Blogger by Nature

StayOkay

De locatie is het StayOkay in Soest, waar we een warm welkom kregen. Blij verrast was ik over deze locatie. Het is een StayOkay in een bosrijke omgeving en omringd met speeltuintjes en heel veel groen. Nice! Ook de aankleding sprak me enorm aan. We hebben eerder bij een StayOkay overnacht en over het concept waren we destijds blij verrast .

Lees ook: StayOkay Rotterdam Schots, scheef en schitterend!

En wist je dat er een nijntje kamer is bij het StayOkay in Utrecht? Te leuk! Het was gelijk een reminder aan mijzelf om weer een weekendje weg te plannen met het gezin bij één van de StayOkay Locaties  In Egmond in een hippe hostel, of juist in een kasteel in Domburg, nice!

Lees ook: Nijntjekamer Stayokay Utrecht-Centrum geopend door Kim-Lian van der mij

Off-we-Go

De kinderen kregen die ochtend een kus en knuffel en in nog geen half uur was ik in Soest. Manlief bleef achter met de kids en mijn dag bestond uit presentaties, workshops, trainingen, netwerken en gezelligheid. Spannend, want ik ging alleen, voor het eerst naar het hol van de leeuw. Ik zou omringd worden door bloggend Nederland, waar ik mezelf nog een kleintje tussen voel, maar ach, who cares!

Arrived

Bij aankomst was het een warm bad waar ik in stapte en een feest van herkenning. Wat leuk bijvoorbeeld om Bregje eindelijk te ontmoeten en ook weer de grote glimlach van Meisje eigenwijsje  en van Janske “Makes your day”.

Ook linda van Mamaliefde is een prachtvrouw die ik altijd graag spreek. Zij staat voor iedereen klaar in bloggersland. “Wie goed doet , goed ontmoet” heeft zij uitgevonden. Met elke vraag kun je bij haar terecht en ze helpt je daar waar ze kan, want ze heeft het al druk zat met haar eigen “brand”. Want wat is het toch knap dat je een blog neerzet die 350.000 volgers weet te trekken. “Hard werken loont”, niks komt vanzelf, bewijst haar aanpak”

‘Your reputation is your brand. Your brand is your mark in this world. Guard it with your life”

Het programma

Blogger by Nature

Om half tien was het ontvangst en bij mijn aanmelding ontvingen we een rijkgevulde goodiebag, Wat werden we verwend, leuk!. Ook kreeg ik het ‘boek Zielvol’ omdat ik bij de 1e 50 boekers behoorde. Tof! Na een kop koffie en veel handjes schudden, mochten we ons verzamelen voor een SEO training voor gevorderden van Yoast.

Hier kreeg ik gelijk de reality check dat ik het enerzijds heel goed doe, maar dat er heel veel meer uit te halen valt. Eveline van Yoast liep de hele dag rond voor alle vragen, maar op de een of andere manier durfde ik nog niet. Zou mijn vraag stom zijn?

  • Yoast SEO voor gevorderden

Val ik dan door de mand dat ik het niet weet? Haar verhaal over categorieën, holistische SEO en cornerstone content boeide me, ik ben er bijna… Ik ben persoonlijk meer van de content, originaliteit, brand activation branding en positionering. Voor mij een actiepunt: ik ga er mee aan de slag, ik ga kennis vergaren en hier sterker in worden, of kennis aantrekken. Want als blogger hoef je echt niet alles zelf te doen, wist ook Linda van Mamaliefde mij gerust te stellen. Vervolgens had je kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan presentaties waar ik de volgende sessies heb bijgewoond:

  • Personal Branding door Karin Boon

Blogger by nature

Karin liet ons weer inzien dat personal brandng heel belangrijk is. Voor de één is dit belangrijker dan voor een ander. Want wil jij een merk worden en je platform naar een hoger level brengen?? Zo zie ik mijzelf niet zozeer, ik ben niet de volgende Anna Nooshin

Toch ben ik wel het gezicht van Olivette en is het een brand met haar eigen uniqueness, positionering en heb ik een heuse mediakit opgezet. Hier heb ik de values, eigenschappen en kernwaarden in vermeld. Voor merken en bedrijven belangrijk zodat ze precies weten waar Olivette voor staat.

  • Instagram Post

 

Karin Boon van @thebrandagency.nl zet ons aan het denken Wat is jouw uniqueness, wat is jouw onderscheidend vermogen? Maar is je merk ook authentiek, opmerkelijk & anders… ? “Beschouw jezelf als sterk merk” is haar credo” #personalbrand #marketing #femaleentrepreneur #businesswoman #branding #personalbranding #entrepreneur #socialmediamarketing #network #contentmarketing #womenentrepreneurs #lifestyle #personality #marketingtips #socialmedia #influencer #womenofinfluence #contentcreator #womeninmedia #marketing101 #brandstrategist #reputation #pursuepretty #positivevibes #brands #brand @karin_boon

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

  • Linda van Mamaliefde, haar succesverhaal met tips en tricks

 

Van pedagoge naar 350k bezoekers op haar blog @mamaliefde Linda vertelt haar inspirerende verhaal! Ze geeft een kijkje in haar succesverhaal Haar credo; “Blogging is Sharing what You love” Leuk zo’n kijkje in de keuken ✨ #mamablogger #mamaliefde #stayokay #inspiration #soest #presentatie #bloggerbynature2018 #momlife #instamama #mama #proudmom #familytime #bloggerontour #dutchblogger #motherhood #baby #familyblogger #instamom #momblogger #soest #instakids #vollebak #powervrouw #workhardplayhard #momlifeisthebestlife

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

NetwerkpleinBlogger by Nature

De dag ronde ik af op het netwerkplein waar ik bekende gezichten spotte. Hier waren zowel bedrijven en pr bureaus bij aanwezig, waaronder RVG Media, Philogirl, Kineopolis, HemdvoorHemd, Searchresult en de ‘The PR Factory’.

Ook Mr&MrsTea, Leitz Mybox en RVG Media zijn voor mij pareltjes om ontdekt te hebben. Kaartjes zijn uitgewisseld en hier komen fijne samenwerkingen uitrollen. Voor (beginnende) bloggers is het een absolute aanrader om naar het ‘blogger by nature’ evenement te komen ! De prijs van de ticket is een echte investering in jezelf, je blog en partners. So worth it!

Waarom heen gaan als (beginnende) blogger

Wat was het inspirerend en fun. Afgelopen jaar zag ik al foto’s voorbij komen en baalde dat ik er niet bij was. Ik vond mijzelf te klein, niet inspirerend genoeg en nog niet van grote betekenis. Stom natuurlijk, want ik had gewoon moeten gaan.

  • Kosten

Blogger by Nature

Met Early Bird tickets koste het evenement incl. BTW rond de €80. Dit vind ik het echt waard en eerlijk gezegd niet duur voor wat je er voor terug krijgt. Ok, een hoop geld, maar in vergelijking met kennisdagen die ik vanuit mijn werk betaal een schijntje. Voor de Emerce evenementen betaal je gerust 230€ en wat dacht je van het “How brands Grow” event waren de kaarten 480€. Ook ga ik jaarlijks naar het “Dutch marketing award” event, waar ik met liefde 150€ voor betaal.

  • Investeer in jezelf!

Je kunt de tciekt kosten van het Blogger By Nature evenement afschrijven als kosten en je leert enorm veel. En zoals Karin Boon ook claimde ”omring jezelf met inspirerende mensen die je verder brengen, zet jezelf neer als een brand

Blogger by Nature

Ik adviseer iedereen om in jezelf te investeren als je meer wil leren over bloggen. Maar niet alleen hierom. Samen sta je sterk. Je ontmoet bloggers en soort gelijken. Dit maakte het ‘blogger by nature” voor mij van meerwaarde. Ik heb mijn hulp aangeboden om een mediakit te bekijken” van een mede blogger. Omgekeerd stelde een blogger mij voor bij een van haar contacten en bood ik haar een van mijn opdrachtgevers aan.. Hoe tof. “Wie goed doet wie goed ontmoet. Zo helpt je elkaar.

  • The Place to Be Blogger By Nature

Als je (beginnend) blogger bent, is dit echt “The place to be” Je leert heel veel, doet inspiratie op, leert medestanders kennen en kunt iets voor elkaar betekenen. En tsja ook is het een ‘Reality check’ en weet ik dat ik aan veel aspecten moet werken. Deze inzichten brengen me juist verder.

Wil je op de hoogte blijven van alles? Like dus zeker de Facebook site van ‘Blogger by nature‘ en wellicht zie ik je volgend jaar. Dat zou leuk zijn!

En die avond bekeek ik eens goed wat er toch allemaal in de goodiebag van het event ‘ Blogger By Nature ‘ zat. Wow. Dank hiervoor. Al deze fijne ontdekkingen zal ik snel belichten op de blog.

Blogger by Nature

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief