Delen vinden we super lief

We boekten een echte thema kamer in het StayOkay in Rotterdam, de marinierskamer en verbleven een nacht geheel in mariniers stijl. Daar hoorde uiteraard een bezoek aan het vrijwel naastgelegen museum bij!

Bij het Maritiem Museum Rotterdam stap je in een wereld dat raakt en dat voor jong én oud, leuk & leerzaam is. In deze wondere wereld maken de kinderen kennis met een bijzondere elite eenheid: het Korps Mariniers. 

Het museum is gevestigd in de Wijnhaven in Rotterdam, een belangrijke plek in de geschiedenis van het Korps Mariniers.waar ze in de meidagen van 1940 vochten tegen de Duitse invasie. 
Ervaar zelf hoe het is om voor even marinier te zijn en daag jezelf uit op de hindernisbaan, speel de mitrailleurgame Vuur!, of voel hoe zwaar het is om de rugzak van een marinier te dragen.

Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum is een kleinschalig museum met interessante weetjes, leuke opdrachten voor kinderen, klein klimparcours en zelfs een schietspel. Een marinier in opleiding was hier ook op bezoek en gaf zijn zusjes kliminstructies bij het klimmen in touwen, waardoor ook mijn kids aandachtig luisterden en gingen oefenen.

Bijzondere verhalen en beeldmateriaal van over de hele wereld geven een persoonlijke inkijk in het dagelijks leven van de mariniers.

Ook is het Mariniersmuseum de ideale plek om te ontdekken hoe de mariniers de stad Rotterdam hebben verdedigd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog en kijk je mee met mariniers in Uruzgan. Het ontdekken van het echte piratenschip uit Somalië vonden de mannen ook zeer tof. Dit museum spreekt echt tot de verbeelding.

Soldaten met zeebenen 

Het museum heeft tot doel de wereld van de mariniers en mariniers in de wereld in de spotlight te zetten en is in 2020 terecht voor het tweede jaar op rij door kinder-museuminspecteurs verkozen tot kidsproof museum. Dit kunnen we beamen en was dan ook een fantastisch verlengstuk van ons verblijf in de marinierskamer in het Stayokay Rotterdam. 

We zijn het er mee eens dat het Mariniersmuseum door de Museumvereniging is benoemd tot één van de meest kindvriendelijke musea van de provincie Zuid-Holland. Dit is leuk, leerzaam en er zal nog lang worden gesproken over dit uitje. Iedere ouder wil hun kinderen graag cultuur meegeven en dan ben je hier daarvoor op de juiste plek. 

Go delta go…

In het museum wandel je door de tijd met het jaar 1665 als startpunt. Je beleeft de slag bij Chatham, aanschouwt interactief het bombardement van Rotterdam in mei 1940 en je leert meer over de missies naar Irak en Afghanistan. Naast interactieve spel elementen kregen we een heel goed kijkje achter de schermen van het mariniersleven. 

De missie met een echte marinier vonden ze ook heel stoer, al vond mijn 4-jarige bandiet het toch ietwat te spannend en klom op mijn rug om de missie te voltooien… Go delta go..

We luisterden naar inspirerende verhalen, bewonderden topstukken uit de vooraanstaande collectie en deden mee aan een van de vele interactieve activiteiten.

Interactief museum

Naast deze activiteiten en het klimparcours konden de kids achter een echte mitrailleur op een bewegende boot voorkomen dat piraten een koopvaardijschip kapen. De kids hielpen de mariniers een handje, ontwapenden de piraten en zorgden ervoor dat het schip veilig verder kon varen zonder de piraten zelf te raken. Doordat kinderen zelf in actie mogen komen is het echt een aanrader om dit kleinschalige, doch fijne museum te bezoeken.

mariniersmuseum, rotterdam, mariniers, soldaten van de zee, helden, elite

Mariniers, soldaten met zeebenen  

Het Korps Mariniers, opgericht 10 december 1665, is een elite-onderdeel van de Koninklijke Marine die wereldwijd bijzondere missies uitvoeren. Mariniers worden ook wel zeesoldaten genoemd. Het zijn militairen die te voet vechten (infanteristen) die ingezet worden op de grens tussen land en water. Dit zien we terug in hun wapenspreuk Qua patet orbis (Zo wijd de wereld strekt). Het totale korps bestaat uit ongeveer 2.500 man en heeft wereldwijd al veel goed werk verricht. 

Het is een ontzettend leuk, leerzaam en interactief museum. Mijn kinderen en vriendje (4 & 8 jaar) hebben zich goed vermaakt en veel geleerd (en ik zelf uiteraard ook

Mariniers, onze zeesoldaten

In het Mariniersmuseum in Rotterdam leerden we meer over het stoerste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht. Ook voor mijzelf was het een leuke ontdekking om meer te weten over onze stoere zeesoldaten die sinds 1665 vechten op de grens van land en water en zich inzetten voor vrede en veiligheid.

Hoe is het om in de woestijn, de jungle, of op de zee werken? En hoe overleven mariniers onder zulke zware omstandigheden? In dit stoere museum ga je zelf op onderzoek uit als soldaat en ontdek je de verhalen van het Korps Mariniers.
Mariniersmuseum in Rotterdam leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Tot slot

Een bezoek aan het mariniersmuseum is een aanrader en na enkele uurtjes ontdekken, ervaren en klimmen, keerden we huiswaarts. De combinatie met een overnachting in het Stayokay was een succes en vol praatjes en mooie herinneringen kijken terug op een mooi avontuur!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief