Delen vinden we super lief

Stayokay, rotterdam, kubuswoning, overnachting, marinierskamer, mariniersmuseum

“Mam… weet je nog dat we in die schots en scheve kamer logeerden..” Mijn zoontje van 8 heeft een geheugen als een olifant. Toen hij zo’n vier jaar oud was, waren we inderdaad in Rotterdam in het iconisch Stayokay in Rotterdam. Deze week ontvingen we een persbericht dat ze met het Mariniersmuseum de handen ineen hebben geslagen en één van de kamers van Stayokay Rotterdam hebben omgetoverd voor een magische beleving. 

De vloer is lava is een favoriet spelletje in de marinierskamer

Ga je mee op avontuur…

Mijn kinderen zijn kleine avonturiers waardoor mijn interesse direct werd gewekt. “Zou je nog een keertje naar dat hotel willen gaan’ vroeg ik nieuwsgierig. Zijn pretoogjes vertelden mij genoeg! Hij wist zich met name het stapelbed nog goed te herinneren.

En nu de musea weer open gaan, is het een perfecte moment om de nieuwe marinierskamer te ontdekken en het museum de dag erop te bezoeken. We pakten onze tassen, reserveerden tickets voor het mariniersmuseum en gingen op avontuur. En dit was een zeer groot succes! Bij binnenkomst waren de drie mannen blij verrast. Dochterlief had een date met papa en ik ging met drie mannen op pad, lucky-me!

Marinierskamer

De Marinierskamer is ideaal voor gezinnen en staat volledig in het teken van de wereld van mariniers, compleet met klimwand en een uitkijkpost over de Maasbruggen en het Witte huis. Dit had wijlen opa Peter geweldig gevonden aangezien hij op de zeevaartschool had gezeten.

De vierpersoonskamer is perfect voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar die een bezoek aan het stoerste museum van Rotterdam graag combineren met een (thema)overnachting in de stad. Wat hebben we het er leuk gehad, dat zie je op de foto’s vast wel terug. Het was wel lastig om ze na het inchecken weer mee te nemen richting net naastgelegen terras in de oude haven, maar met veel overtuigingskracht lukte dat. Fioew

De Marinierskamer is volledig in thema ingericht en heeft zelfs een klimwand en een verstopplek voor de kids! ik kan je vertellen dat ik mijn zoontje even kwijt was, hij zat namelijk in de hut te sikkeneuren omdat ik zijn verrekijker was vergeten…oops!

Kamer vol avonturen

De Marinierskamer is een echte beleving voor zowel grote als kleine avonturiers. De kamer is volledig in het mariniers thema ingericht en heeft een eigen douche en wc. Er is een tweepersoonsbed voor de ouders, een stapelbed voor de kinderen en een aparte zithoek. Het was nog even uitvechten wie waar sliep, maar al snel hadden ze hier consensus over.

De kamer heeft verder een eigen uitkijkpost waar de kinderen zich terug kunnen trekken en er zijn touwen, ringen en een klimmuur. Mijn voornemen om buiten op het terras te gaan zitten was even lastig aangezien ze gewoonweg niet de kamer uit wilden. Het klimmen en klauteren ging gelijk van start en het rollenspel was heerlijk om te volgen!

Marinierskamer is altijd inclusief:

  • een opgemaakt tweepersoonsbed voor de ouders en een stapelbed voor de kids, uiteraard geheel in stijl
  • privé-badkamer met handdoeken, douchegel en shampoo
  • een thema zithoek, klimwand en verstopplek voor de kids voor de echter avonturiers
  • uitgebreid thema ontbijt
  • verrassing voor de kleintjes
  • familie-entreekaart voor het Mariniersmuseum om je verblijf helemaal compleet te maken

Samenwerking

De ambitie van het StayOkay is om zoveel mogelijk mensen betaalbare overnachtingen aan te bieden op bijzondere plekken in Nederland. Ook hier zijn ze wederom geslaagd in een tof concept waarbij je met je reisgezelschap cultuur kan ontdekken.

Stayokay werkt dan ook graag samen met musea om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Zo werden in Stayokay Utrecht al eerder de nijntje-kamer, i.s.m. het nijntje museum geopend, en volgde al snel de Spoorwegmuseumkamer, i.s.m. het Spoorwegmuseum.

Deze kamer vind je op een wel zeer bijzondere locatie, in de kubuswoningen. Het verblijf is dus niet alleen stoer maar ook nog eens schots en scheef!

Boeken

De Marinierskamer is vanaf nu te reserveren vanaf €145,- per nacht via de website van Stayokay. Dit is inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, douchegel en shampoo, uitgebreid ontbijt, een verrassing voor de kinderen en een familie-entreekaart voor het Mariniersmuseum. Een fijne vondst die naast een unieke slaapbeleving uitgebreid kan worden met cultuur, het bezoeken van de populaire foodhall en een terrasje pakken in de nabijgelegen haven.

Het Mariniersmuseum is het stoerste museum van Rotterdam.

Mariniersmuseum

In het mariniersmuseum ontdek je de geschiedenis van het Korps Mariniers. Het is voor zowel jong en oud interessant en leerzaam om o.a. de uitrusting te bekijken en ook de vervoersmiddelen die mariniers gebruiken. Er is echt van alles te beleven en met name ook voor kleine kinderen een leuk museum! Het museum is niet voor niks beloond met een Kidsproof 2021 award. Het is ideaal te combineren met een overnachting in het Stayokay Rotterdam waar je na het ontbijt op vijf minuten lopen in het museum bent. Het ligt namelijk vlakbij de Oude Haven van Rotterdam. Dit is heel gaaf!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief