Delen vinden we super lief

Nijntje… wie is er niet met haar opgegroeid? Dit jaar wordt nijntje zelfs 65 jaar! Zij is al van heel veel kindjes het speelkameraadje geweest. Is ze ouderwets of achterhaald? Ik vind van niet! Nijntje blijft lief en aantrekkelijk voor de allerkleinsten. Zij is tijdloos. Ook mijn jongste dochter van net 6 maanden oud, houdt al van nijntje!

In ons huis neemt nijntje veel ruimte in. Toffe knuffels van ribstof, rammelaars en een nijntje trilfiguur voor aan de Maxi-Cosi, een flapjesboek…etc. En tegenwoordig zijn de populaire spullen niet alleen meer verkrijgbaar in de traditionele nijntje kleuren (nijntje oranje/geel/blauw/groen), maar ook in de huidige trendkleuren, zoals zachtroze, okergeel of mintgroen.

Onze nijntje ontdekkingen

Nu we met het hele C-gebeuren heel veel thuiszitten, profiteren we van het moment om al het speelgoed te her ontdekken. Baby’s zijn al snel vermaakt, maar het wordt toch extra gezellig met ons vriendinnetje nijntje ♡ Hieronder onze 7 leukste nijntje items om je tijd door te komen met je baby, peuter én lieve nijntje


1.Knuffelen met nijntje

Gelukkig mogen we gewoon nog knuffelen met onze kinderen en dat doen we dan nu ook heel veel. Ook knuffelen we fijn met onze knuffels. Mijn babydochter vind nijntje altijd fijn, want die kan je zo goed vasthouden aan haar oren.

2.Eindeloos voorlezen

Lekker met zijn allen op de bank genesteld, dicht tegen elkaar aan (dit mag gelukkig nog) een stapel boekjes naast ons en GOOOO. Heerlijk vinden we dat thuis. Mijn dochter van 3 is er dól op. Ze vindt het heerlijk om samen te lezen, maar kan ook gerust een tijdje op de bank onder een dekentje of ’s middags een poosje in haar bed boekjes ‘lezen’/ bekijken. Vooral grote boeken met plaatjes zijn dan favoriet, of ken je nijntje x Rembrandt al?

De echte nijntje special is dan ook echt een aanrader! Dit is een verzamelbundel ter ere van nijntjes 65e verjaardag in 2020: nijntjes voorleesfeest. In het boek zijn 5 nijntje boekjes samengevoegd. Wat een feest! Het is een heerlijk groot boek, waar je zo lekker in kan duiken, met grote plaatjes, leuke verhaaltjes en maar liefst 4 lintjes in de nijntje kleuren. (Ik weet niet waarom, maar die lintjes zijn dus ook altijd super populair bij de kids, dus top).

Mijn baby van net een half jaar oud zit vaak bij mij op schoot als ik haar d’r nijntje fles geef, of als ik de kindjes aan het voorlezen ben. Ze vindt het super gezellig, kijkt ook de plaatjes gewoon mee en mag helpen om de bladzijden om te slaan.

* Extra tip

Nog een extra tip: de luisterboeken van nijntje. Deze heb ik vaak in de auto opstaan. Ik ken ze inmiddels van A tot Z en weer terug, maar de kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen en worden er heerlijk rustig van. De verhaaltjes zijn kort, simpel en rijmen, waardoor het fijn luisteren is.

3.Kiekeboe..

Met de nijntje handpop kan je hele leuke spelletjes doen met je baby. Speel kiekeboe, praat door de handpop tegen je baby of zing een (gek) liedje. Baby’s vinden het heel leuk om verschillende stemmetjes te horen, of naar liedjes te luisteren. Alles is interessant voor ze en lachen ze om!

En wist je dat de nijntje handpop ook goed kan kietelen?? Dat mama haar hand in de pop zit hebben ze helemaal niet door. Deze spelletjes kun je natuurlijk ook met een gewone nijntje knuffel doen.

4.Spelen in de box

Af en toe is het voor papa en mama ook fijn als je moppie even in de box kan spelen en zich daar een tijdje kan vermaken. Knuffels zijn natuurlijk altijd fijn om mee te knuffelen en spelen, maar in de box is vooral speelgoed leuk wat ze makkelijk kunnen vasthouden én wat rammelt. De roze rammelaar nijntje is lekker vast te houden aan haar oren en heeft een belletje en is daarom fijn om lekker mee te schudden.

5. Badderen

We hebben nu lekker de tijd om lang te badderen en nemen extra de tijd voor een lang badritueel. Toen we bijna 3 jaar geleden ons nieuwe huis kregen, wilde ik per se een bad, met name voor de kinderen. Ze houden ervan en houden het aardig lang vol, zeker met al het badspeelgoed. Ook mijn baby gaat al in een speciaal badzitje in bad.

In bad probeerden we de nijntje Regenmaker. Het is een speeltje van nijntje op een wolkje. Als je er water in doet, dan gaat het regenen. Heerlijk om mee te spelen.

6.Feestje

Er zijn zoveel leuke nijntje producten verkrijgbaar! Om het 65e levensjaar extra feestelijk te maken zijn er ook feestartikelen geïntroduceerd! Prikkers, glitters, slingers en vele accessoires! Wij gingen daarvoor eerst de keuken in met de twee oudste kids. Zo waren we weer een halfuurtje zoet.

We hebben heerlijke brownies gebakken versierd met uiteraard de leuke nijntje-prikkers. En voor de feestelijke avondmaaltijd doen we inspiratie op in het kookboek”eten met nijntje” van Samuel Levie.

7.Brikkon

En last but not least tippen we je over de nijntje brikkon. Dit zijn houten FSC bouwplaten waarop je met je eigen bouwstenen door kunt bouwen. Dat is niet alleen heel leuk, het ziet er ook nog eens heel mooi uit!

Veel speelplezier met ons vriendinnetje! Met kleine nijntje komen we de dagen absoluut fijn en liefdevol door! En zodra het kan, pakken we al onze favoriete items in en gaan we richting Utrecht om te logeren in de nijntje kamer bij DtayOkay! Om ook het nijntje museum te kunnen bezoeken!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief