Delen vinden we super lief

Wat een feest! De Sint is langs geweest en heeft een oude wortel geruild voor een vliegtuigje van Brikkon. De piloot is niemand minder dan onze grote vriendin nijntje. We zijn meteen gaan bouwen zodat nijntje zo snel mogelijk kon opstijgen.

Gewoon uit Rotterdam dan!

Brikkon is hartstikke Rotterdams. “Oh ja joh?” De coöperatie bestaat uit 5 Rotterdammers. Niet alleen de bedenkers zijn Rotterdams ook het speelgoed zelf wordt geproduceerd in onze hippe havenstad. Het idee achter dit merk is simpel en duurzaam.

Ze maken houten FSC bouwplaten waarop je met je eigen bouwstenen door kunt bouwen. Dat is niet alleen heel leuk, het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Ik hou heel erg van onverwachte combinaties. In dit geval de strakke, houten platen en de gekleurde, plastic bouwstenen.

Lekker duurzaam bouwen

Brikkon maakt niks anders dan houten bouwplaten waar je je eigen creativiteit helemaal op los kunt laten gaan. De platen zijn gemaakt van hout afkomstig van verantwoord beheerde bossen. De platte platen passen allemaal op elkaar. Met behulp van bijvoorbeeld LEGO of DUPLO kan je er de meest prachtige driedimensionale bouwwerken van maken.

Het hout is duurzaam maar je wordt ook gestimuleerd om oude legoblokken keer op keer te hergebruiken. Bij een aantal pakketten worden blokjes meegeleverd gemaakt van duurzaam bioplastic.

Een nieuw leven

Wij hebben een grote kist in de huiskamer staan waarin we heel makkelijk al het speelgoed kunnen laten verdwijnen. Super handig, maar er zijn heel wat DUPLO blokken die langzaam tot de boden zijn afgezakt. De ooit zo zorgvuldig bij elkaar gehouden blokjes, vormen nu eenzame enkelingen op de bodem van de kist. Ik wilde het al bijna weggooien totdat ik merkte dat ons meisje toch wel heel erg graag wilde bouwen. Brikkon daagt kinderen uit om de blokken te hergebruiken. Zo krijgen de blokken toch nog een nieuw leven.

Van vliegtuig tot kasteel

Er zijn verschillende pakketten te krijgen. Afhankelijk van de leeftijd van de kids, kan je kiezen voor platen die zijn te combineren met DUPLO of LEGO. DUPLO voor de kleinsten onder ons en LEGO voor de grotere bouwers. De nieuwste collectie is speciaal voor de kleinsten. Zij kunnen lekker bouwen met Dick Bruna’s nijntje.

Wij hebben vooral veel DUPLO blokken in huis. Daarom hebben we gekozen voor het nijntje vliegtuig. Super leuk voor kindjes vanaf een jaar of twee. Er zijn ook meer ingewikkelde platen. Maak van alleen een paar houten pootjes maar eens een echte vogel! Een hele uitdaging. Hoe gaaf is het om een brug, kasteel of zelfs een hele stad te bouwen!

Laat je creativiteit helemaal de vrije loop

In tegenstelling tot de meeste bouwpakketten kent Brikkon geen uitgebreide handleiding om stap voor stap en blokje voor blokje precies na te bouwen. In plaats daarvan worden kinderen een klein beetje op weg gebracht om vervolgens zelf te bedenken hoe ze het aan gaan pakken. Niks dwingends maar je creativiteit helemaal de vrije loop te laten gaan. Fijn want daardoor kan je keer op keer nieuwe creaties laten ontstaan. Lekker uit elkaar halen en weer opbouwen. Dat is fijn want daar houdt ons meisje van. Regels zijn er al genoeg.

Hout en kleur

Hergebruiken, daar is onze peuter wel van. Ze bewaart haar elastiekjes tegenwoordig in haar zelfgemaakte schatkist. Gemaakt van een leeg eierdoosje. En natuurlijk krijgen ook wc-rollen allemaal een nieuw leven. Ze wilde nijntje al gaan plakken op één van haar creaties. In plaats daarvan heeft ze de twee kartonnen wolkjes uit de verpakking gebruikt om haar schatkist te versieren. Ik vind het blanke hout van Brikkon wel mooi afsteken tegen het gekleurde plastic. Natuurlijk kan je het hout ook voorzien van een leuk kleurtje. Ik verwacht dat wij binnenkort de stiften of de verfkwast er bij pakken. Prima, zo kan ze haar favoriete bezigheden combineren: kleuren en bouwen.

Black Friday deal

Als je komende vrijdag gaat shoppen bij Brikkon krijg je 15% korting op alle Brikkons. Dat is mooi meegenomen zo vlak voor de feestdagen. De pakketjes zijn plat dus passen gewoon door de brievenbus. Er zijn Brikkons in alle vormen en maten en dus ook in verschillende prijscategorieën. Zo zijn de kleinere pakketten zoals de vogelpootjes, super leuke schoencadeautjes. Ze misstaan zeker ook niet in de zak van Sinterklaas op 5 december of onder de kerstboom.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief