Delen vinden we super lief

leukste LEGO sets

Kun je dat euforische gevoel nog terughalen van toen je een enorme LEGO set cadeau kreeg op je verjaardag, van Sint of de kerstman? Voor mij is dat als de dag van gisteren en toen ik recent in de LEGO flagship store rondliep, maakte mijn hart een sprongetje. Ik was omringd met de leukste LEGO sets en kon mijn hart ophalen.

LEGO is blijvend populair: tijdens het kerstseizoen worden maar liefst 28 LEGO sets per seconde verkocht, en yep, guilty as charged. Dat zijn 1.680 LEGO sets per minuut, 100.800 per uur. Ook dit jaar komt LEGO met de meest verrassende, nieuwe, leukste LEGO sets om cadeau te geven, perfect voor pakjesavond of onder de kerstboom. Van het Heartlake City Grand Hotel met een pianobar, een spa en zelfs een echt penthouse, tot een stuntshowset om je eigen kerstcircus mee op te voeren. En het toetje van het kerstmenu dit jaar is niets minder dan LEGO cupcakes, met afneembaar glazuur, speelgoedkaarsjes en stickers om ze helemaal zelf te versieren. Zo leuk!

De leuskte LEGO sets: educatief, goed speelgoed

Voor ouders ontwikkelde LEGO Build & Talk, een tool om het ook leuk te maken voor hen om spelenderwijs met hun kinderen te praten over de veiligheid van online spelen. We hebben de leukste LEGO sets voor de decembermaand voor je op een rijte gezet.

1. Heartlake City Grand Hotel

Ga op reis in het Heartlake Grand Hotel City van LEGO® Friends. Check-in bij de receptie en laat jouw kind een luxueus verblijf beleven. Van een pianobar tot suites met eigen badkamer, en zelfs een spa en penthouse. Dankzij de meegeleverde seizoen accessoires kiest jouw kind zelf het decor en kan ook het personeel van het hotel helemaal in eigen outfit worden gestyled.  

Heartlake City Grand Hotel

2. Stuntshow Arena

Is jouw kind een echte waaghals? In de LEGO® City Stuntshow arena kun je komen kijken naar de spectaculaire shows die jouw kiddo bedenkt. Salto’s met 2 coole monstertrucks of een stuntmotor met vliegwielaandrijving die door een ring van vuur vliegt. Geen enkele show is hetzelfde dankzij de stuntmodules die je eenvoudig opnieuw kunt rangschikken.

De Stuntshow Arena set bevat 6 minifiguren, waaronder 3 personages uit de
LEGO City tv-serie.

3. Creatieve feestkit 

Waar is dat feestje? Hier is dat LEGO® DOTS feestje! Met deze creatieve feestkit ziet het kersttoetje er dit jaar heel anders uit. Jouw kind kan echt uitpakken en aan de slag met 8 speelgoed-cupcakes om van te smullen. Onder het afneembare ‘glazuur’ is een geheim vakje verborgen voor snoepjes of andere kleine verrassingen. Naast tegels, kaarsjes en stickers bevat deze set ook feestelijke inspiratie voor ouders om hun kind een geweldige dag te laten beleven.

Creatieve feestkit

4. LEGO® Technic model van een robuuste sleepwagen

Ze hebben nog geen rijbewijs maar jouw kind kan wel achter het stuur van de robuuste sleepwagen van LEGO® Technic kruipen. De ode aan ’s werelds meest geliefde trucks bevat heel wat mechanische functies waardoor je kind realistische bewegingen kan maken met het voertuig.

Activeer de kraan, pomp de kraanarm omhoog, trek de lier uit en schuif de steunpoten uit. Als kers op de taart beschikt de sleepwagen over een lift-as om extra wielen omlaag te brengen en het gewicht nog beter te verdelen. Sommige vaders worden ongetwijfeld jaloers. 

LEGO® Technic sleepwagen

5. Getallentrein – Leren tellen

1,2,3,4. De allerkleinsten leren tellen met de LEGO® DUPLO® Mijn eerste Getallentrein. Op een leuke manier kan je peuter de trein in- en uitladen, stapelen en op volgorde zetten. Daarbij krijgt hij of zij de hulp van een LEGO meisje, jongen en hond. Ontdek samen een fantasierijke wereld vol leerzaam speelplezier!

Getallentrein – Leren tellen

6. Build & Talk

LEGO ziet het als haar rol om kinderen te helpen veilig te spelen, niet alleen offline maar ook online. Ze zagen dat het bekijken van online video’s door kids jonger dan 7 jaar met maar liefst 70% is gestegen sinds de pandemie. 65% van de ouders praat met kinderen over schermtijd en de mogelijke gevaren ervan, maar dat leidt vaak tot conflicten. Ook bij ons thuis, want het schermpje is snel gempakt en hun veilige haven als er geen alternatieven zijn.

 LEGO Build & Talk.

Met dit programma kun je als ouder op een speelse wijze het gesprek met je kind aan gaan over privacy en veilig online delen. Je kunt de verhaallijn waarin opdrachtjes voor de kinderen en voorbeeldvragen voor de ouders zijn verwerkt, downloaden op LEGO.com. Verder heb je alleen LEGO stenen of kleurpotloden nodig.

Over de LEGO® Group

Met de ondernemingsgeest ‘Alleen het beste is goed genoeg’ als uitgangspunt legt de LEGO Group zich toe op de ontwikkeling van kinderen en streeft ernaar om de bouwers van morgen te inspireren en te ontwikkelen door middel van creatief spel en leren. Het is een particulier familiebedrijf met het hoofdkantoor in Billund, Denemarken, wellicht ben je er ooit geweest toen je legoland bezocht!

Gerelateerde blog: LEGOLAND: DROOMLAND? We bezochten Legoland Billund met 2 jonge kids.

LEGO, het LEGO logo, de minifiguur en de steen en nop configuratie zijn handelsmerken en/of copyrights van de LEGO Group. © 2020 LEGO Group. 

Tot slot

Volgend jaar verblijven we in het Legoland Castle hotel en dan kunnen onze kinderen zich weer onderdompelen in de wereld van LEGO. Voor de Sint en kerstperiode liggen er in ieder geval wel weer LEGO paketten in hun schoentjes, ik ben er zelf ook oh, zo fan van! De leukste LEGO sets voor mijn leukste kinderen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief