Delen vinden we super lief

Hanna schreef een uitgebreide blog hoe ze Legoland Billund heeft ervaren met haar echtgenoot, twee kinderen (2 & 5) en in blijde verwachting van hun derde kindje. Lees je mee? Ze geeft fantastisch tips & tricks om je bezoek een geweldige ervaring te laten zijn!

Hanna vertelt

Onze zoon telt al dagen het aantal nachtjes slapen…. Ein-de-lijk is het zover: “we gaan we naar LEGOLAND!”

We zijn voor het eerst op vakantie in Denemarken (Jutland) met onze 2 jonge kids van 2,5 en bijna 6 jaar (en de 3e onderweg, 34 weken zwanger). Vanuit ons fijne vakantiehuisje op het strand aan de oostkust van Jutland is het maar 1 uur rijden naar Legoland. Vanuit Nederland is het zo’n 700 km rijden (midden-Nederland), Dit is wellicht te doen voor een weekendtrip.

Welkom in Legoland Billund

Hoe zal legoland ons bevallen? Is het leuk genoeg voor onze jonge kinderen? Houd ik het vol met mijn zwangere buikje? In welke attractie kan en mag ik nog in? Zoals je kunt lezen, zit ik vol vragen. We gaan het meemaken! We hebben ons van tevoren goed ingelezen en hebben ons wensenlijstje bij de hand!

Off-We-Go

Om 09:45 rijden we de parkeerplaats P1 op (TIP 1: wees op tijd, zodat je hier kan parkeren. Deze parkeerplaats is het dichtst bij de ingang!). We zijn niet de enige bezoekers, we zien al een grote mensenmassa voor ons. Toch zijn we – na de selfie voor de bekende ingang – snel door de poortjes heen, dankzij de ‘van tevoren geprinte’ tickets.

Na de ingang lopen we direct tegen de eerste geniale vondst van Legoland aan: gratis ID bandjes voor de kinderen, waar je naam en telefoonnummer op kan zetten. In die mensenmassa wil je dat echt! Bij dezelfde armbandjesbalie nemen we ook een goede plattegrond mee, maar we hebben ook onze telefoon bij de hand, waarop we de handige Legoland APP hebben gedownload (TIP 2: download van tevoren de Legoland APP).

De legoland app heeft oa een interactieve plattegrond, de wachttijden voor de grootste attracties en alle andere info die je wilt weten (bv waar mag mijn zoontje van 1,04 m in en waar mag ik als zwangere niet in?)

Wat verder direct opvalt, zijn de kleine kunstwerken van Lego die we overal tegenkomen. Overal in het park zijn kleine taferelen nagemaakt in Lego!

Themagebieden ontdekken

Het park bestaat uit maar liefst 9 verschillende themagebieden. We beginnen bij Duploland! Los van het feit dat dit er fantastisch uitzien (je speelgoed levensgroot in het ‘echt’), zijn de attracties hier aangepast voor de allerkleinsten en dus perfect voor onze 2 kindjes. inmiddels hyper enthousiaste stuiterballen. Onze dochter van 2,5 kan hier ook overal in: we gaan in het lage duplotreintje en in de hogere monorail duplotrein en broer en zus gaan samen in de Duplovliegtuigjes.

Duploland is fantastisch voor de allerkleinsten!

Als ik met mijn dochter in de speeltuin van Duploland speel, gaat mijn man met zoonlief naar de 4D film van LEGO City in de Imagination zone. Helemaal blij komen ze weer naar buiten en gaan papa en mama een koffie halen bij één van de vele plekken waar je koffie, ijs ed. kan halen!

Legoredo Town

Hadden we onze cowboyhoeden maar meegenomen, want als we verder lopen zijn we ineens in Legoredo Town beland, het western gedeelte van Legoland. Denk aan saloons, indianententen en goud zoeken. Natuurlijk gaan wij op zoek naar GOUD bij de Legoldmine. We wanen ons in één van de legofilms, waar de Goldmine ook in voor komt. We kopen een pan voor 50 DKK (bijna €7,-) en gaan zand zeven in lange houten bakken. Al snel vinden we kleine klompjes GOUD..

Op zoek naar goud

Het allerleukste is dat we de klompjes goud kunnen laten omsmelten in een echte gouden medaille; een supergave souvenir van LEGOLAND. Ons zoontje is trots, maar stelt de vraag die we vandaag wel 300x horen: “wat gaan we NU doen?” Geen wonder, er is hier zooooveel te zien en te doen! (TIP 3: een wensenlijstje maken van tevoren is zeker aan te raden).

Wens vervult van Papa en mama

Op het wensenlijstje van papa en mama staat de Go Figure shop en deze bevindt zich vlak bij het goud. In deze shop heb je bakken vol met losse legopoppetjes onderdelen en kan je je eigen poppetjes maken. We (lees: vooral papa en mama) graaien in alle bakken en maken 6 zo origineel mogelijke poppetjes.

We voelen ons weer kind 🙂 De kinderen haken op een gegeven moment af en spelen met de Lego in de speelhoek in de winkel.
Deze speelhoeken vind je overal in het park, de tweede geniale vondst van Legoland. Tijdens het wachten in de rij voor een attractie, in de winkels of bij de picknickbankjes: overal kunnen de kids lekker spelen met Duplo of Lego, terwijl papa en mama even rust hebben.

Legopoppetjes bouwen in de “Go Figure shop”

Lunchtime

Nu we het over picknick hebben: tijd voor de lunch. In legoland zijn ontzettend! veel plekken waar je eten kan halen, van hamburgers tot pizza tot hotdogs…. maar de prijzen zijn aan de hoge kant (zoals overal in Denemarken), dus wij dwalen af naar Piratenland om daar onze meegebrachte koeltas met broodjes te openen bij een van de vele! picknickplekken van het park. (TIP 4: wil je het low budget houden, neem dan dus je eigen broodjes mee) We voelen ons niet eens zuinige Nederlanders, want heel veel mensen sjouwen zelfs met koelboxen in een bolderkar en ook zijn er ontzettend veel picknicktafels te vinden!

Waterpret

De pirate Splash Battle was een groot succes!

Aangezien we in Piratenland zijn, stappen man en zoon (mijn dochter en ik mogen hier niet in) na de broodjes in het piratenschip om de strijd aan te gaan met andere piratenschepen (lees: elkaar natspuiten met waterkanonnen) bij de Pirate Splash Battle.

Drijfnat komen ze er weer uit. Er zijn grote föhns beschikbaar om je droog te blazen, maar daar heb je Deense muntjes voor nodig, die we niet mee hebben, aangezien we eigenlijk overal kunnen pinnen. Gelukkig is het stralend weer, dus zijn ze in een mum van tijd weer droog).

We stappen nu met z’n vieren in een nieuwe piratenboot, die ons rondleidt langs prachtige piratenbouwwerken van Lego. Legohaaien zwemmen naast de boot. Mama’s jeugdherinneringen komen weer naar boven, bij het zien van soldaten, bootjes, kanonnen en piraten waar ze vroeger met haar broer mee speelde.

Ook werden er haaien gespot in Legoland Billund

Knights Kingdom

Naast piratenland ligt het land van ridders en prinsessen: het Knights Kingdom. We zijn lekker op tijd, want over een half uurtje begint de stunt show bij het kasteel! (TIP 5: wees bij de shows inderdaad ongeveer 30 minuutjes eerder, want anders heb je geen plek). Om 14:15 begint de stunt show. Denk aan een verhaal over een gouden legoblok en saltomakende en stuntende ridders van het kasteel af! Leuk gedaan!

In het Knights Kingdom staat een heel groot kasteel. Verder kan je er ook prinsessen tegenkomen.

The battle of the bricks

Nu we toch in de flow van shows zitten, besluiten we helemaal door te lopen naar achterin het park voor de 2e show op ons wensenlijstje: “The battle of the bricks”. Deze begint om 15:00. (TIP 6: check aan het begin van de dag de showtijden).

Wat een gave show! Stoere ridders op paarden die vechten met zwaarden, boogschieten en speren. Op de tribunes worden we flink aangemoedigd om mee te juichen, onze kids doen ook lekker mee 🙂 (TIP 7: deze show moet je zien tijdens je bezoek in Legoland Billund!).

Adventure land

Na deze heerlijke show spoedden we ons naar Adventure Land. Man en zoonlief gaan eerst naar de “fire brigade“, waar ze zo snel mogelijk een brandje moeten blussen en met de brandweerauto heen en weer kunnen rijden. Nadat het vuur gedoofd is, gaan ze naar nog 2 attracties in adventure land. Wij (de meisjes) mogen daar niet in, dus wij wachten op een bankje. We beginnen nu te merken dat het echt druk is, want de wachtrijen zijn lang….

Na de avonturen in Adventure Land kijken we op ons horloge en zien dat het al tegen het eind van de middag begint te lopen. Eén ding op ons wensenlijstje hebben we nog niet gehad: Miniland!

Miniland in Legoland Billund

Miniland is een soort Madurodam, gemaakt van Lego. Er zijn meerdere steden uit Denemarken, Noorwegen en ook Nederland (Amsterdam) prachtig nagemaakt. Overal varen bootjes, rijden treinen en je ziet zelfs de werking van een sluis in het Nederlandse stuk! Wat is dit leuk om te zien! De kinderen vinden vooral de rijdende trein erg leuk.

Langzamerhand zijn we weer bij de in/uitgang beland, waar we nog een onvermijdelijke stop moeten maken: de Lego shop!! Het ziet er zwart van de mensen, maar het is dan ook een walhalla aan legosets en Lego accessoires. De prijzen zijn echter ook aan de hoge kant, maar ons zoontje mag wel 1 (kleine) legoset uitkiezen.

Als we weer buiten staan is het inmiddels al bijna 18:30! Na een ijsje en hotdog, zwaaien we de legofiguren gedag. De dag zit erop! We zijn doodop, maar wat hebben we genoten van Legoland Billund!!

Is Legoland Billund geschikt voor jonge kinderen?

Zeker! Er is genoeg te doen voor ze. Ook al mogen ze lang niet in alle attracties, er blijft genoeg over om te doen en te zien. Ons zoontje van bijna 6 mocht al weer meer dan zijn zusje, dus af en toe hebben we ons even gesplitst en ging mijn man met mijn zoontje in een attractie, terwijl mama even rustig aan kon doen en dochterlief ergens kon spelen. (genoeg mogelijkheden).

Is Legoland te doen voor een (hoog)zwangere vrouw?

Hoogzwanger Legoland Billund bezoeken is prima te doen! Het park is niet ontzettend enorm groot, de loopafstanden waren goed te doen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe je je voelt in de zwangerschap. Maar daarnaast waren er ook overal bankjes en plekken om even uit te rusten. Verder waren er ook heeeeel erg veel wc’s ( ook niet onbelangrijk) en in combinatie met onze kleine kids nog genoeg te doen. Als we grotere tieners hadden gehad was het misschien minder leuk geweest voor me, omdat de achtbanen allemaal verboden zijn voor zwangere vrouwen.

De kleine kunstwerken van Lego komen we overal tegen in het park

Wat hebben we overgeslagen

De grotere attracties, zoals achtbanen hebben we niet gedaan. In de meeste mocht mijn zoontje met 1,04 m nog niet in en ik dus ook niet. De wachtrijen van deze attracties waren meestal ook lang ( zo’n 45 min per attracties) Voor ons dus ook een voordeel, want voor de attracties voor de kleintjes hoefden we niet al te lang te wachten.

We hebben twee themagebieden overgeslagen in Legoland Billund: Ninjago land, omdat we daar zelf niet zo van houden en Polar Land, omdat daar niet veel attracties voor de kleintjes waren, behalve dat er echte pinguïns te zien waren.
Verder zijn we ook niet in de legotoren (Legotop) geweest. Hier hadden we wel graag in gewild, maar de rij was superlang en op het eind van de dag hadden we daar geen energie meer voor. Wel een aanrader, want je gaat 36 meter de lucht in en vanuit de toren kan je het hele attractiepark overzien. Het is dus niet anders: we moeten weer terug!

Praktische zaken Legoland Billund

Alles is perfect geregeld in Legoland Billund. Er waren dus ontzettend veel wc’s ( wat voor een zwangere vrouw heeeeel erg fijn is). Ik heb zelfs een baby verschoonruimte gezien, waar gratis luiers in elke maat lagen die je kon gebruiken.
Heel veel plekken om eten, koffie of ijsjes te halen. Overal picknickplekken (zoals overigens overal in DK). En bij elke attractie stond keurig aangegeven wie er wel en niet in mocht en hoelang de wachtrij ongeveer was.

Al met al dus het perfecte uitje in Denemarken! Dat we dus niet de enige waren in Legoland Billund, was te verwachten, want de drukte was dan ook gelijk het enige nadeel 🙂 Het zit er niet anders op dan dat we snel terug komen in Legoland Billund.

Extra tip

Het LEGO Life magazine is een superleuk en GRATIS magazine voor kinderen van 5 tot 9 jaar oud. Het zit vol met stripverhalen, activiteiten, sneak peeks, het laatste LEGO nieuws, posters en zo veel meer! Daarbij wordt het vier keer per jaar GRATIS aan je deur geleverd. Het enige wat je als ouder moet doen, is een LEGO account aanmaken en je adresgegevens invullen. Het LEGO Life magazine is uitsluitend beschikbaar voor kinderen tussen 5 en 9 jaar.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief