Delen vinden we super lief

Voor mijn werk was ik bezig met een onderzoek van Nederlandse kinder & babymerken die het goed doet in Frankrijk en overige internationale landen. En wist je dat wij internationaal naam & faam maken met babymerken die uit ons koude kikkerlandje komen? Kijk maar rond op de Babycool in Parijs, Spielwarenmesse in Neurenberg, of de Kind & Jugend in Keulen, dan weet je genoeg. Wij Nederlanders snappen het wel en schoppen het ver op de babymarkt. Ik ben benieuwd of jij alle merken kent?

kinderwagen

Made in…

Op de Franse markt zijn de klanten en leveranciers best nationalistisch en zijn dol op babymerken “Made in France” Als je goed kijkt naar Franse babymerken, prijkt dit ook overal op de verpakking. Omgekeerd hebben wij Nederlanders daar ook een handje van. Wij zijn hier ook heel trots op en showen het maar wat graag!

fairlingo parijs babymerken

Kleding en -lifestyle

Op het gebied van babykledingmekren kun je je hart ophalen. Ammahoela, Noppies, 4funkyflavours en ook CarlijnQ is een Nederlands kleding- en lifestyle merk dat je gewoon wilt leren kennen. En wat dacht je van Quapi, Z8, Tumble ’N Dry ook Nederlandse (on)bekende merken? 

Het eco-vriendelijke en fair trade Little Indians is inmiddels in 22 landen verkrijgbaar. Mijn favoriet is Oilily en ook Vingino is van Hollandse bodem. Deze merken zijn ontworpen en vaak geproduceerd in Nederland en daar mogen we best trots op zijn. Net als op Hanglooze en Dooky. Een rits aan gewaardeerde babymerken van eigen bodem.

Dit bericht bekijken op Instagram

“Wat er ook gebeurd, leef zoals de lente” 🌸🌺🌼🌷🌻🌺 #happyday #happiness #smile #love #happy #internationaldayofhappiness #behappy #spring #cute #happytime #firstdayofspring #goodday #goodvibes #springtime #mood #positivevibes #diadelafelicidad #instahappy #amnehoela #zitzak #fatboy #lente #internationaldayofhappiness #kidsmodel #rebel #fashion #strikeapose

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Lief was heel even van de markt verdwenen en is weer in volle kracht terug. Wat me opvalt is dat Nederland sterk is in het ontwerpen van kleurrijke kleding en originele prints.

Lief lifestyle

Lifestyle merken

Een prachtig lifestylemerk is Koeka, Little Dutch, Invented4kids, KipKep en Jollein.

Eten en drinken

Als marktleider in de Benelux kan niemand heen om het babymerk Difrax. We gebruiken eerst babyflessen Philips avent (ook van Nederlandse bodem) en stapten over naar Difrax vanwege, ook weer vanwege de Hollandse vrolijkheid en kwaliteit. Verder kennen jullie ongetwijfeld de handige producten van Boon.

difrax baby Musthaves

Lezen en spelen

nijntje, ons lieve klein konijntje kent elke ouder en kind. Dick Bruna is neerlands trots. Internationaal staat dit kleine pluizige konijntje bekend als miffy en is al even populair in China als Japan. In Frankrijk varieert het wie er bekend mee is en dan vooral de museumbezoekers.

bloggerstour nijntje

De twee bekendste Nederlandse hondjes zijn toch wel Woezel & Pip. Je kunt het niet zo gek bedenken, of het is verwoezel en pipt. Vele harten gaan daar sneller van kloppen.

Woezel & pip babylijn

En ookDikkie Dik is ook echt eentje uit het archief. Wie is er niet mee groot geworden?  Er zijn inmiddels knuffels, rammelaars, boekjes en kleding van te koop.

Kleding

We kunnen niet om de HEMA heen en ook Blokker is een Nederlandse formule. En wat dacht je van Marlies Dekkers, Scotch en Soda en het stoere G-Star.

Transport babymerken

Op het gebied van het vervoeren van kindjes zijn de Hollanders ook innovatief en sterk qua design en product assortiment. Yepp, Bobike en ook Urban Iki zijn fiets stoeltjes van Nederlandse origine. En op het gebied van kinderwagens is de één nog stijlvoller dan de ander. Denk aan Joolz, Easywalker en Bugaboo.

We volgen bovenstaande Babymerken van eigen bodem, waar we trots op mogen zijn uiteraard met heel veel plezier. Internationaal zullen ze allen nog ver schoppen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief