Delen vinden we super lief

nijntje, Miffy, MercisOhw… wat ben ik blij met het nieuwste boekje van nijntje! Ik ben niet de enige, want ook ons kleine meisje is fan! Amelie en ik kunnen nu samen genieten van de twee Nederlandse kunsticonen: Rembrandt en nijntje. Of eigenlijk moet ik zeggen; ‘Rembrandt en Dick Bruna’, of ‘De Nachtwacht en nijntje‘. Het boek nijntje x rembrandt staat prachtig tussen onze kunst- en kinderboeken. Heerlijk om samen te lezen en te genieten van deze Hollandse meesters.

nijntje lezen nijntje x rembrandtHet Rembrandt jaar

Het zal weinig kunstliefhebbers ontgaan zijn dat 2019 hét Rembrandtjaar is. Dit jaar is het 350e sterfjaar van één van Nederlands grootste kunstenaars. Reden genoeg om hem extra onder de aandacht te brengen. In het Rijksmuseum is momenteel de tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ te zien. Het Rijks heeft alle schilderijen, etsen en tekeningen (alle Rembrandts dus) uit hun eigen collecte bij elkaar gebracht voor deze tentoonstelling. Leuk voor ons en voor nijntje, die meekijkt naar de werken van deze grote schilder.nijntje lezen kunst nijntje lezen nijntje x rembrandt

nijntje kijkt mee

In samenwerking met het Rijksmuseum is het boek nijntje x rembrandt’ uitgebracht. Een leuk boekje om de allerkleinste in aanraking te laten komen met kunst. Rembrandt en Dick Bruna hebben nogal een andere stijl. Er vallen toch heel wat overeenkomsten te ontdekken voor de kleinsten. Amelietje zoekt enthousiast mee naar gelijkenissen.

baby museumMensen, dieren, landschappen, alles komt terug in de werken van deze twee Hollandse iconen. Leuk voor ouders en opa’s en oma’s, maar zeker ook voor de kleine kunstaanschouwers zelf. Rembrandt heeft bij ons meisje nog lang niet het status van nijntje bereikt. Maar ze vindt het een prachtig boek. Helemaal leuk dat ze zelf actief mee kan doen. Vrolijk wijst ze naar de afbeeldingen en vertelt ze wat ze mooi vindt.

Kunst voor kidsdigitaal museum nijntje lezen nijntje x rembrandt

Amelie ging al heel jong mee naar het museum. Eerst slapend in de kinderwagen. Later samen schilderijen kijken. Museumbezoekjes zijn wat vluchtiger dan wanneer ik zonder peuter op stap ga. Interactieve onderdelen zijn erg populair net zoals werken met katten of andere beesten. Standbeelden zijn ook erg in trek bij ons meisje. Ze kan keihard lachen door gekke mannetjes of een “giraffe met dikke billen”. Als kunstliefhebber vind ik het heerlijk om zo met mijn kleine meid op ontdekking te gaan.

Kunstboekjes

nijntje rugzakIk kijk altijd even bij de kinderboekjes als we in een museumwinkel zijn. Toen ze heel jong was heb ik een keer een boekje gekocht vol kunstwerken met extra dikke pagina’s. Niet speciaal voor kindjes maar wel heel leuk om samen in te kijken. Dan wees ze naar de parel van “Meisje met de parel” en de slaapkamer van Van Gogh. Toen ik hoorde dat er een boek kwam met de twee Nederlandse helden Rembrandt en nijntje kon ik niet wachten tot het uit zou komen.

Dit nieuwe nijntje boekje gaat helemaal mee in de belevingswereld van de allerkleinsten. Een hele leuke introductie van de kunstwereld. Vaak zijn de kinderkunstboekjes die ik vind toch voor de wat oudere kinderen.

Ik vind het in ieder geval helemaal top! En Amelie vroeg vanmiddag nog of we nijntje gingen lezen. Dus dat zit ook wel goed.

Winactie

Ben je net als wij enthousiast geworden van nijntje x rembrandt? We mogen een exemplaar weggeven van dit fantastische boek ‘nijntje x rembrandt’! Meedoen is eenvoudig: Laat een reactie achter onder deze blog, of onder het Facebook bericht en je maakt kans om dit leuke boekje te winnen. Of misschien wel voor iemand anders, hoe leuk zou dat zijn! De winnaar maken we dit weekend bekend.

Digitaal kan je nijntje ook volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

aileen testen zwangerLiefs Aileen

Hey, ik ben Aileen, gelukkig getrouwd met Martijn en woonachtig in het altijd gezellige Brabant. Samen zijn wij ouders van de liefste, grappigste en leukste peuter Amelie. Ons meisje is lekker eigenwijs en druk bezig om de wereld om haar heen te ontdekken, zoals dat hoort bij een twee jarige. Ze is in 2016 geboren in Londen waar we een fantastische tijd hebben gehad samen met ‘Don’ onze kat.  Het gezinsgeluk is in februari uitgebreid met de geboorte van Eloise waarmee Amelie gepromoveerd  tot grote zus. Naast mijn deeltijdbaan vind ik het heerlijk om op onderzoek te gaan en ben ik dol op muziek, theater, feestjes, rennen en fietsen. Genieten van het leven staat bij ons op nummer één en dat doen we dus ook graag!

 

 


Delen vinden we super lief