Delen vinden we super lief

Al acht jaar woont onze trouwe pluizebol Don bij ons in huis. Een witte pers, vernoemd naar Don Corleone uit ’the Godfather’. In deze klassieker krijgt een kat het voor elkaar om lekker bij “the Don” op schoot te zitten en gekroeld te worden. En dat past prima bij een typisch kattenleven.

Taffy, niks beter dan het leven van een kat

Vanaf deze maand is op Boomerang de nieuwe komische serie “Taffy” te zien. In de serie doet wasbeer ‘Scraggs’ zich voor als kat om bij een goedgelovige weduwe te mogen wonen. De hond des huizes heeft hem door en doet er alles aan om Taffy te ontmaskeren. Genoeg ingrediënten voor heel wat hilarische taferelen. Is het kattenleven inderdaad zo een goed leven? Hierbij een paar kenmerken van een kattenleven aan de hand van beroemde poezenbeesten.

Tom, de ‘angst’ van iedere muis

Wie kent hem niet? De aartsvijand van muis Jerry. Tom en Jerry kunnen niet met en niet zonder elkaar. Tom is een beroepsmuizenvanger. Al is niet altijd duidelijk wie nou wie voor de gek houdt. Onze Don is bij ons in huis gekomen op het moment dat ik een muis ontdekte. En ja, het werkte. Ik heb heel lang gaan muizen meer gezien. Tot begin dit jaar… Tijd voor pensioen denk ik.

Sylvester, “kom maar Tweety!”

Sylvester en Tweety wonen samen bij granny. Misschien niet de handigste huisgenoten want Sylvester heeft ’tweety opeten’ tot een levensdoel gesteld. Twee huisdieren samen is niet altijd een groot succes. Zo rende de kat bij mijn ouders vroeger door de huiskamer, achter de chinchilla van mijn broer aan. De kat van mijn ouders was aan 1 oog blind en had drie bellen om zijn nek hangen. Nog steeds kwam hij wel eens met een vogeltje thuis. Bij onze Don is elke vogel veilig. Hij heeft te veel karaktereigenschappen van Garfield denk ik.

Garfield heeft eten en slapen tot kunst verheven

Slapen! Dat kan Garfield als geen ander. En met zo min mogelijk moeite, zo veel mogelijk eten. En dat eten moet wel goed zijn. Heel herkenbare katteneigenschappen. Soms ligt Don op de bank als ik naar mijn werk ga. Als ik uren later thuis kom, ligt hij nog steeds op precies dezelfde plek. Ik verdenk hem ervan dat hij de hele dag daar op diezelfde plek heeft gelegen. Eten doet onze huisprins alleen wat hij lekker vindt. Een blikje kattenvoer keert hij de rug toe. Ook wel lekker makkelijk voor mij, elke dag hetzelfde droogvoer.

De baas des huizes

Dan kom ik toch weer terug bij ‘good old Garfield’. Baasje Jon heeft niks te zeggen, de hele wereld draait om de extreem luie Garfield. Hij wil zijn leven zo relaxt mogelijk maken. De kat is de baas in huis. Wil je werken op de computer? Jammer dan want de trouwe huisvriend ligt het liefst midden op het toetsenbord.

Hello Kitty, te schattig!

Heel veel kattenliefhebbers vinden hun kat ook gewoon heel erg lief. Zoals de tè schattige “Hello Kitty”. Ze wordt ook wel gezien als de Japanse Nijntje. Ik vind onze Don inderdaad een super lief beessie. Hij vindt alles best en heeft zijn looks ook nog eens mee.

Onze Don is misschien niet zo een jager, maar afgezien daarvan past hij prima tussen de bekende katten. Hij houdt (nou ja hield) de muizen op afstand. Is ongelofelijk lui, zijn grootste hobby is eten, laat zich graag aaien maar is vooral ook heel erg lief. Het kattenleven is inderdaad zo verkeerd nog niet. Niet zo gek dat Taffy zich graag als kat laat vertroetelen. In ieder geval genoeg ingrediënten voor heel wat hilarische scenes.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief