Delen vinden we super lief

AlitaAlitaAls filmliefhebber heb ik uitgekeken naar de release van Alita: Battle Angel. Laat ik vooropstellen dat ik wars ben van sci-fi of tovenarij. Voor mij heeft een film impact als het enigszins realistisch is en het verhaal me weet te raken. Dit is uiteraard zeer persoonlijk, iedereen heeft immers zijn eigen film-voorkeur. Deze film heeft me toch echt weten te triggeren ondanks het ‘Phantasy‘ thema. Ik werd in de film meegezogen….

Battle ready

De dresscode voor de première was « Battle Ready » en uiteraard gaf ik daar gehoor aan  Twentieth Century Fox, Pathé Theaters en IMAX presenteerden samen feestelijk de première, waar ik naar uit heb gekeken. Vooral na het zien van de trailer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wil de echte Alita opstaan ⚡️ ALITA: BATTLE ANGEL gaat vanavond feestelijk in première waar we in een actiespektakel over HOOP, LIEFDE & EMANCIPATIE belanden. “She was searching for her past, and discovered her destiny” Starring talented @rosasalazar in deze prachtige, grensverleggende @AlitaMovie En de Swang Song van @dualipa maakt het helemaal af! Love iT ♥️ #Dressdcodeready

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Alita: Battle Angel in IMAX 3D.

De film wordt echt gezien als grensverleggende actiespektakel van de visonaire filmmakers James Cameron (‘Avatar’ – ‘Titanic’) en Robert Rodriguez (‘Sin City’). En dat begrijp ik wel. De blikken, de personages, het doet je echt verwonderen. Een nieuwe actieheld is geboren! De muziek is van Tom Holkenborg (‘Mad Max: Fury Road’ – ‘Deadpool’) dat de film extra ‘body‘ geeft. En ook Dua Lipa heeft een prachtig lied ingezongen!

Het verhaal van ALITA: BATTLE ANGEL

Alita Het verhaal speelt zich een aantal eeuwen in de toekomst af. Dat is intrigerend en zet je aan het denken. Zou de wereld er echt zo uit zien over 300 jaar? Het is fantasy, maar tegelijkertijd wordt je meegenomen in het verhaal en wordt je een met de karakters.

  • Cyborg

De achtergelaten cyborg ‘Alita‘ wordt gevonden op de vuilnisbelt van Iron City door cyber-arts Ido. Hij neemt de bewusteloze Alita mee naar zijn kliniek en zorgt er voor dat ze weer tot leven komt. Wanneer Alita ontwaakt, heeft ze geen herinnering aan wie ze is en heeft ze geen idee in welke wereld ze zich bevindt. Dan begint het verhaal.

Elke ervaring beleeft ze voor het eerst en alles wat ze doet is nieuw voor Alita,. Terwijl ze haar nieuwe leven op de rit probeert te krijgen in de verraderlijke straten van Iron City, doet Ido zijn best om Alita af te schermen voor haar mysterieuze verleden.

  • LiefdeAlita Alita

Haar vriend Hugo helpt haar daarentegen om juist herinneringen op te wekken. Er bloeit iets op tussen de twee totdat dodelijke vijanden achter Alita aankomen en haar omgeving bedreigen. Je word echt meegezogen in het verhaal. Het is op dat moment dat Alita ontdekt dat ze over buitengewone vechtcapaciteiten beschikt die ze kan gebruiken om haar dierbaren te redden. Ze is heel veel van hen gaan houden en haalt alles uit de kast om hen te beschermen.

  • EmancipatieAlita

Alita vertrekt om het op te nemen tegen de onrechtvaardigheden van deze donkere, corrupte wereld. Ook is ze vastbesloten om erachter te komen waar ze vandaan komt. Gaandeweg zal ze ontdekken dat één jonge vrouw de wereld waarin ze leeft kan veranderen. We waren onder de indruk van de karakters, personages en revolutionaire beelden. heel knap in elkaar gezet.alita

Oordeel zelf

Het is echt een aanrader als je dol bent op een actieverhaal waarin hoop, liefde en emancipatie een belangrijke rol speelt.. De volle 122 minuten heeft het me weten te triggeren. Internationaal zijn de meningen wel wisselend over de release. Er is veel lof voor de visuele effecten, actiereeksen en de prestaties van Salazar, sommigen noemden het zelfs één van de beste manga vertolkingen. Anderen gaven aan dat het soms ietwat verwarrend over kan komen. Oftewel, gaat het zien en oordeel zelf.

Vanaf 14 FEBRUARI is de film overal te zien.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 


Delen vinden we super lief