Delen vinden we super lief

Al een eeuw lang inspireert Lions Clubs International een groot aantal aanwezig Lions van over de hele wereld tijdens de jaarlijkse conventie. Er worden seminars georganiseerd, een veelzijdig programma met workshops en ook zijn er sprekers aanwezig van wereldklasse. Afgelopen jaar was dat Tony Blair in Milaan waar ik met mijn vader bij was. Voor het eerst was ik aanwezig bij een conventie dat zo groots was opgezet en ik keek mijn ogen uit! Ook reizen we naar de International Lions conventie in Singapore waar ik mijn vader als Lion zal bijstaan als inkomend gouverneur. Tijdens deze conventie worden we vereerd met een bezoek van Malala Yousafzai. Een naam die jullie niet zal zijn ontgaan.

Over Malala Yousafzai

Er zijn weinig jonge vrouwen die een moordaanslag hebben overleefd en een Nobelprijs voor de vrede in de wacht heeft gesleept op haar jonge leeftijd. Het bijzondere van Malala is dat ze met al haar prestaties van wereldformaat, zichzelf niet als buitengewoon beschouwt. Ze is een vrouw die indruk maakt op velen en een groot voorbeeld voor velen!

Malala is geïnspireerd door het activisme van haar vader en begon haar campagne voor meisjeseducatie op 11-jarige leeftijd. Ze had een anonieme blog voor de BBC, Diary of a Pakistani Schoolgirl en schreef over het leven onder de Taliban. Ze begon daarna al snel publiekelijk te pleiten voor het onderwijs van meisjes. Ze sloot zich aan bij haar vader tijdens zijn bezoeken aan naburige dorpen om te rekruteren voor de school. Terwijl hij tot de mannen sprak, sprak zij de vrouwen toe. Hun campagne was het onderwerp van een korte documentaire van de New York Times in 2009.

Internationale bekendheid

Malala begon al snel internationale aandacht en onderscheidingen te ontvangen vanwege haar fantastische werk en uitgesproken mening. O.a door haar enorme (internationale) bekendheid werd ze op 15-jarige leeftijd aangevallen door de Taliban. Malala herstelde in het Verenigd Koninkrijk en heeft sindsdien misschien nog wel nog meer passie om haar strijd voor meisjes voortgezet.

Malala Yousafzai

In 2013 richtte ze samen met haar vader, Ziauddin, het Malala-fonds op. Een jaar later, op 17-jarige leeftijd, ontving Malala de Nobelprijs voor de vrede in Stockholm als erkenning voor haar inspanningen voor de vrede. Ze wil namelijk elk meisje tot 12 jaar gratis, veilig en kwaliteitsvol onderwijs aanbieden. Malala rondt momenteel haar bachelordiploma af aan de universiteit van Oxford. Hier richt ze zich op filosofie, politiek en economie.

Malala blijft een inspirator in de strijd tegen de barrières om naar school te gaan! Armoede, oorlog en genderdiscriminatie blijven een probleem- en houdt meer dan 130 miljoen meisjes over de hele wereld van school.

Dat dit heel snel mag veranderen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief