Delen vinden we super lief

De grote zomervakantie is nabij, juli is ingetreden en we kijken allen reikhalzend uit naar de zomer en schoolvakantie van de kinderen. Dit jaar hebben we drie weken vrij genomen en gaan we een fijne familie vakantie tegemoet. Hebben jullie al plannen voor de zomervakantie?

Maandag 2 juli

 • HappySunshine

Sportdag bij mijn zoontje op school betekent; smeren, smeren, smeren. De week begon voor de kleine ma nsportief. In de volle zon hebben de kinderen actief meegedaan aan zaklopen, kruiwagentje lopen en rondjes rennen. Fanatiek als hij is, merk ik dat hij de DNA van papa heeft meegekregen, een echte sporter. Met dit weer ontkomen we er niet aan om goed te blijven smeren. Hebben jullie een favoriet merk?

Ik ben gezwicht voor happysunshine en extra leuk, we mogen een kortingscode weggeven waarmee je 10% korting ontvangt op je online bestelling op de webshop happysunshine.nl Als je bij de het veld <opmerkingen> Olivette10 invult, ontvang je 10% korting. Dat is toch mooi meegenomen en ideaal voor aankomende zomervakantie.

 • OudersVanNu

Het nieuwe magazine van OudersVanNu kwam binnen met een kleine verrassing. Een Paw Patrol armband! Een leuke manier om aandacht te geven aan de actie van Reddingsbrigade Nederland en Nick Jr. Zij hebben namelijk de handen ineen geslagen voor een zomercampagne gericht op jonge kinderen en waterveiligheid. Reddingsbrigade Nederland wil dat iedereen op een veilige manier van het water geniet, ook de allerkleinsten.  Het bandje gaat mee op vakantie! Belhamel Lucas krijgt er om elke pols eentje 😀

Een Berehandig én tof Pawpatrol 06-veiligheidsbandje voor aankomende zomer dat Nick Jr. samen met de reddingsbrgade heeft ontworpen! Een veilig gevoel voor elke ouder ~ tof cadeautje bij het leukste blad voor (aanstaande) ouders ☀💦 #oudersvannu #cadeautje #abonee #reddingsbrigade #lifeguard #strand #brandweer #zee #scheveningen #fashion 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Dinsdag 3 juli

Die ochtend ontvingen we de bioscooptickets voor de familievoorstelling Hotel Transsylvanie 3! kennen jullie deze film al? Ze zijn op netflix te zien en het is echt hilarisch.  Deel 3 komt snel in de bioscoop en daar vertellen we uiteraard snel alles over. Hierbij alvast een voorproefje. LoveIt!

 • Lions meeting 100e vergadering

Bij een 10oe vergadering sta je als lionsclub uiteraard bij stil! We zetten ons in voor zoveel mooie, lieve, leuke en goede doelen! Ook aankomende jaar zijn we weer goede acties aan het opzetten, dus ken je een goed doel, of heb je ene tof idee, laat het ze weten via de Facebookpagina van LC ’t IJ ! Ook nieuwe leden verwelkomen we na een leuke welkomstvergadering, aarzel niet om ons te contacteren! De toffe acties die we hebben opgezet zijn je vat niet ontgaan!

Woensdag 4 juli

 • Consultatie bureau

Om 9:00 stond de 1e afspraak voor Yvette en gelijk was mij mijn zoontje Lucas aan de beurt. Ze zijn weer door de APK. Het consultatiebureau vind ik wel heel veel gedoe. Altijd fijn om te weten dat je kind op de lijn der verwachtingen zit, maar ieder kind is toch echt anders? Ik kan het goed vinden met de meiden die er werken, maar als die klik er niet is dan kan het best een heel gedoe zijn.

zomervakantie consultatiebureau

 • Zomerbios

Had je de blog al gelezen die ik had geschreven over de zomerbios? Het leek me weer zo leuk om met de kinderen naar de bioscoop te gaan. Kleine Lucas is me alleen net even iets te klein. De zomerbios die Nick Jr. samen met Pathé heeft geïnitieerd, beidt uitkomst ook voor straks tijdens de zomervakantie!

De zalen zijn verlicht en op het grote scherm zijn de nieuwste afleveringen van Paw Patrol te zien. Tof! We hadden de gehele zaal voor ons alleen! Ideaal. Ik had mijn werkmiddag verschoven naar de middag zodat we met z’n allen van de bioscoop konden genieten nadat we de checkup hadden bij het consultatiebureau.

Lees ook: Zomerbios: Beleef PAW Patrol, Blaze en Shimmer & Shine deze zomer in de bioscoop bij Pathé

Met m’n drie beste vriendjes naar de Nick Jr. zomer bioscoop @pathe waar ze hun favo Nick Jr.karakters zien 👧🧒👦 Zowel PAW Patrol, Shimmer & Shine en Blaze verschijnen op het grote scherm in de Pathébioscopen met nog nooit getoonde NIEUWE afleveringen. Hoe tof is dat!! Olivier was vrij waardoor we er vroeg op uit trokken.met z’n viertjes 🎬🍿 Blaze zorgde voor interactie met het publiek met cijfers en getallen dat muzikaal werd omlijst 🎼🎹 Bij Shimmer & Shine ging Yvette stralen en draaide alles om glitter, zeemeerminnen & magie ✨💫✨ met de favoriete pups als afsluiter die richting het strand reisden #woefwoef Wat een feestje om met de vriendjes op pad te gaan Bij je bezoek tijdens de zomerhuis krijg je ook een kleine verrassing en kun je je paspoort laten volstempelen m, we komen snel weer terug, leuk! . 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Waterpret geeft zomervakantie gevoelzondag theamdag dag van de komkommer

De woensdag middag hebben we in de tuin besteed. Met de zon op onze bol hebben we de achtertuin tot waterpretpark omgebouwd. Mama achter de computer en de kids hadden dikke pret. Het lijkt haast al zomervakantie met dit prachtige weer.

Lees ook: Waterpret met Little Tikes Fun Zone! De collectie speelattributen is uitgebreid voor heel veel speelplezier

En omdat deze moeder dankbaar was dat de kinderen zo lief waren, hun bord leeggegeten hadden, kon ik mijn chantage middel inzetten. Dat was een ijsje bij onze favoriete restaurant Margherita Tutta La Vita. Papa schoof aan na het werk en we konden nog even van het zomerse weer genieten.

Donderdag 5 juliKinder make up Souza

Mijn meisje is meer dan gelukkig met haar eigen make-up set. En geen zorgen, ze zal er echt niet als een Barbie bij lopen! Eerder als clown, bleek ook deze middag weer teo ni kterug kwam van m’n werk. Ik schreef er een blog over. Eest was ik nogal anti-kindermake-up, maar dat koppie wist me te overtuigen dat er niets verkeerd aan is.

Lees ook: Kinder make-up : Tranen van geluk, bij mijn kleine meisje
 • Internationaal Bikini dagbikini dag

We liepen vandaag op internationale bikini dag niet rond in een bikini. Ook hebben we er ook niet echt aandacht aan geschonken, maar van deze afbeelding moest ik wel grinniken. Zo herkenbaar!  Ik stop vaak genoeg van alles in m’n BH. Het is heel handig als portemonnee!

 • Surprise van Honig

Die avond hoefde ik niet te koken aangezien Honig ons verblijdde met een tof perspakket. We ontvingen alle ingrediënten voor een mediterraanse macaroni. Daar ben ik altijd voor in om te testen. En had je mijn blog er overgelezen? Sommige uitkomsten daar schrok ik best van 4 varianten en maar 3 keer per week? Echt? Mijn zoontje dook samen met me de keuken in, altijd gezellig!


Vrijdag 6 juli Wereld kusdag

In iedere cultuur op deze aardkloot is het het zoenen een toonbeeld van liefde. Een teken van affectie waar een speciale themadag voor is ingeroepen. Wereld Kusdag wordt elk jaar op 6 juli georganiseerd. Dit zijn de themadagen naar mijn hart. Ik schreef al een leuke blog over wereld kusjes dag en ging ook verder in op deze bijzondere themadag:

 • Première Save the earth

  Lions Save the earth musical

Deze avond waren we bij de landelijke PREMIERE van “Save the Earth” georganiseerd door de stichting Lions & Duurzame Leefomgeving. Een prachtig spektakel gebaseerd op de afscheidsspeech van Wubbo Ockels. Het project bestaat uit enkele onderdelen waarvan de spetterende musical “Save the Earth” met o.a. Jürgen Raymann en zal in diverse theaters in het land vertoont worden 🎬🎹🎼 De landelijke pers (Het AD) was er bij en belooft een groot succes te worden. zomervakantie premiere save the earth

Het doel van het project is aandacht vragen voor duurzaamheid & het milieu. 🌎 En de lions vragen niet alleen aandacht, ze zorgen er ook voor dat Nederland door de inzet van de Lions een stukje schoner en duurzamer blijft! We hebben genoten!

Zaterdag 7 juli

 • Dag van het sprookje

De 7e van de 7e maand staat elk jaar in teken van sprookjes. En niet zomaar. Het getal komt in veel sprookjes en volksverhalen terug. Een dag waar ik graag aandacht aan besteed! Wat geen sprookje was, was het sporten deze ochten, oh boy. Wat gaat je conditie snel achteruit, vooral met de warmte. Ik heb het volgehouden, maar met pijn en moeite! Ik moet echt weer vaker gaan! Vooral omdat ze in de zomervakantie twee weken dicht zijn!

Vandaag is het 7-7 ook wel de “Dag van het Sprookje” Mijn favoriete themadag Het is een initiatief van de @efteling De zevende van de zevende werd gekozen omdat het getal vaak een belangrijke rol speelt in sprookjes en verhalen. Wie kent niet de zeven geitjes, zeven dwergen, zevensprong en de zevenmijlslaarzen. Een magische, sprankelende en zonnige dag ✨

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Zondag 8 julizomervakantie le pain quotidien

 • Le pain quotidien

Oma was er al vroeg en we gingen ontbijten bij mijn favoriete “le pain quotidien”Aan grote tafels kun je er samen ontbijten, brunchen of lunchen. Een aanrader!  Verse, fijne gerechten op een fijne plek. Amsterdam Oost is altijd een feestje! Toen de kids het zat waren en het hele restaurant over namen, gingen we huiswaarts. We komen hier weer graag terug aankomende zomervakantie. Ook deze mama vindt het soms heerlijk om niets te hoeven doen!

Oma is op bezoek en zometeen gaan we naar ballet … jippie maar nu eerst ontbijten bij “Le Pain Quotidien” (vertaald ‘het dagelijkse brood’) om de zondag goed te beginnen. Hier serveren ze simpele & elegante gerechten met biologische & lokale ingrediënten waar je het Parijse gevoel van krijgt✨🥐🍞🥖🥨🍳 #lepainquotidien 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

 • Dansers van Morgen

Deze mega fan van ballet wilde niets liever dan naar het nationale ballet met oma en dochterlief. Nu ze bijna vier is, is ze er wel klaar voor. En om nu eerst de zomervakantie af te wachten voor een kindervoorstelling duurde mij te lang! Geheel in stijl gingen we naar een bijzondere voorstelling. Wat was het gaaf. Voor de kleine meid een lange zit, maar ze klapte het hardst van de gehele zaal! Ze straalde van oor tot oor! Dit is absoluut voor herhalings vatbaar!

Lees ook: Ballet voor kinderen en families. Het nationale ballet opent graag haar deuren

zomervakantie ballet

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube  We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief