Delen vinden we super lief

Voor niets gaat de zon op. En dat geldt ook voor deze gratis zomeractiviteiten voor het hele gezin. Doe er – letterlijk en figuurlijk – je voordeel mee. Want je wilt natuurlijk niet dat de kinderen de hele zomervakantie lang aan hun spelcomputer of smartphone gekluisterd zitten. En zelf wil je misschien ook graag even een zomerpauze inlassen bij Meneer Casino.

Papillon Country Resort in Denekamp, vacanze col cuore, glamping, camping , Denekamp, Papillon

Natuurlijke speeltuinen en bossen

In Nederland hebben we niets te klagen wat natuurlijke speeltuinen en bossen betreft. We hebben het dan niet over de lokale speeltuin waar je een kleine of wat grotere bijdrage moet betalen om naar binnen te mogen, wat op zich ook prima is. Maar echt over gratis speelplekken en natuurlijk het bos zelf, dat op zichzelf een grote speeltuin is. Trek er gewoon op uit naar een nabijgelegen bos en laat je kinderen ‘los’. Zodat ze lekker kunnen klimmen, rennen, ravotten, picknicken. En wie weet spotten ze nog wat wilde dieren ook.

Stranden en meren

Zeg je Nederland, dan zeg je water. En een dagje naar het strand of een meer is altijd een succes. Een ideaal uitstapje voor als het zonnetje schijnt. En ook voor als het weer wat minder is. In Nederland hebben we een lange kuststrook en heel recreatieplassen die gratis toegankelijk zijn. Laat de kinderen zandkastelen bouwen en lekker zwemmen. En geniet met zijn allen van al het lekkers uit de van thuis meegenomen, goed gevulde picknickmand.

dag van de zonnebrand, leisurelands, leisurepas

Fietstochten

Nederland staat ook bekend om zijn fietsvriendelijke infrastructuur. En we hebben natuurlijk allemaal een fiets. Dus hup, spring op jullie stalen rol en maak een fietstocht door het platteland en/of (deels) door de stad. Er zijn tal van kindvriendelijke fietsroutes geschikt. Die vind je online of bij de plaatselijke VVV. Neem een lunchpakket mee voor onderweg en maak zo af en toe een pitstop.

Bezoek aan de kinderboerderij

Kinderboerderijen zijn vaak gratis toegankelijk en perfect voor een dagje uit met de kinderen. Ze kunnen de dieren voeren en soms ook knuffelen. En ze leren het een en ander over het leven op de boerderij. Ook organiseren veel kinderboerderijen educatieve activiteiten en workshops.

Openluchtconcerten en festivals

Het festivalseizoen is inmiddels alweer geopend. Vele daarvan zijn peperduur. Maar tijdens de zomermaanden zijn er ook ontzettend veel gratis openluchtconcerten en festivals. En dit is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met muziek en cultuur. De lokale (online) evenementenkalender vertelt je er alles over.

Bibliotheekactiviteiten

El Pintor, kinderboeken, oorlog, tentoonstelling verzetsmuseum

Ook veel bibliotheken organiseren gratis activiteiten voor kinderen, vooral tijdens de zomervakantie. Van voorleesmiddagen tot knutselworkshops, en meer. Een bezoekje aan de bibliotheek is meteen een leuke manier om de kids (nog wat meer) aan het lezen te krijgen.  

Speurtochten en geocaching

Organiseer zelf een speurtocht in je buurt of ga geocachen. Dat laatste is een soort moderne schattenjacht waarbij je met behulp van GPS-coördinaten op zoek gaat naar verborgen ‘schatten’ in de omgeving. Een avontuurlijke en educatieve activiteit waarvan het hele gezin, of zelfs de hele buurt, kan genieten.

Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief