Delen vinden we super lief

Little Book of Balenciaga schetst het verhaal van modeontwerper Cristóbal Balenciaga en de voortzetting van het merk na zijn overlijden. Een stijlvol cadeauboek voor elke modefanaat! Deze stijlvolle editie bevat vele afbeeldingen en is geschreven door modehistoricus Emmanuelle Dirix. Het is voor mij een van de favoriete boekjes aangezien ik het verhaal achter dit iconisch modemerk nog niet kende. Daarnaast is het een aanvulling van mijn fijne collectie.

Cristóbal Balenciaga

Lees in dit boek over het werk, het leven en de nalatenschap van ontwerper Cristóbal Balenciaga. Na zijn overlijden bleef het merk actueel en het wordt nu gedragen door een jong publiek van fashionliefhebbers. Balenciaga wordt gezien als de godfather van het conceptuele ontwerp, meester van de vorm en echte modevisionair. Hij was een van de meest iconische modeontwerpers van de twintigste eeuw: de puurheid van zijn lijn, het draagcomfort van zijn kleding en zijn gebruik van stoffen, kleur en volume hebben de mode van richting doen veranderen.

Iconische creaties

Balenciaga, little book of , modehuis

Ook zijn iconische creaties, waaronder de revolutionaire baby-doll-, envelop- en zakjurken komen aan bod. De invloed van de couturier is nog steeds zichtbaar in het modebeeld en ook het merk Balenciaga bleef na zijn overlijden actueel, geliefd en gedragen.

Het boek bevat vele betoverende afbeeldingen van de ontwerpen en de meeslepende tekst is van modedocente en -historicus Emmanuelle Dirix. Het deel over Balenciaga maakt onderdeel uit van de reeks Little Books over de bekende modehuizen en in onze ogen een absolute must have op je koffietafel!

‘Haute couture is als een orkest, waarvan de dirigent Balenciaga is. Wij andere couturiers zijn de muzikanten en we volgen de richting die hij geeft.’ – Christian Dior

Little book of Balenciaga  | Emmanuelle Dirix | 9789043923941  | €17,50  | Verschijnt op 30 augustus 2022 

Over de Little book of-serie

De Little Book of-serie is een verzameling geïllustreerde en compacte boeken die het verhaal vertellen over iconische modehuizen.

Het zijn prachtige editie als bijvoorbeeld Little book of Hermes,  Little Book of Chanel, Little Book of Dior, Little Book of Gucci en Little Book of Prada die al in mijn boekenkast, of koffietafel schitteren. Met foto’s van de meest tijdloze en gevierde ontwerpen, plus boeiende verhalen over de creatieve genieën achter de merken.

 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief