Delen vinden we super lief

De zomervakantie gaat van start en de weg naar het zuiden kan een flinke rit zijn. Niet alleen jijzelf maar ook de kids en de hond zien het waarschijnlijk niet zitten om een dag (of nacht) door te tuffen naar de eindbestemming. We geven dan ook met plezier zes tips om op te letten bij het boeken van de ideale tussenstop.

1. In de buurt van de snelweg

Voor een ideale tussenstop wil je niet uren omrijden dat idealiter niet langer dan 20 minuten omrijden is. Vaak logeren we net iets onder Parijs, of rijden we toch nog even een paar uurtjes door naar Lyon. Ook wil je wel graag dat je auto veilig staat. Als je bijvoorbeeld gaat kamperen met de kinderen neem je niet alles mee naar je hotelkamer en dus wil je wel dat de auto veilig geparkeerd kan worden. En recent nog toen we naar Chateau de la preuille reisden, stopten we nog nabij Parijs.

© Studio Nomades

2. Honden welkom!

Ook tijdens de vakantie wil je natuurlijk niet zonder je trouwe viervoeter. Bij de verblijfslocatie Le Barn nabij Parijs zijn ze dol op honden en rekenen ze ook geen extra kosten voor het verblijf van jouw honden. Let hier op bij het boeken.

© Lavinia Cernau

3. Elektrische laadpalen aanwezig

Stress om op tijd de auto op te laden en of de laadpaal het wel doet, wil je ten allen tijden voorkomen. Check dan ook zeker of de locatie voldoende laadpalen heeft! De tijd dat jij geniet in het restaurant of een nachtje slaapt is jouw batterij én die van je auto weer helemaal vol. Tip: geef bij je reservering alvast door dat je gebruik wil maken van een laadpaal.

© Lavinia Cernau

4. Midden in de natuur

Na een aantal uur in de auto is niets zo fijn als uitstappen op een plek midden in de natuur. Natuur en groen heeft een bewezen effect op ons welzijn. Le Barn ligt op het landgoed van paardenstoeterij Le Cense, een terrein van niet minder dan 200 hectare groot. Het geheel is omgeven door het beschermde natuurpark Haute Vallée de Chevreuse.

© Studio Nomades

5. Goed restaurant

Kinderen op bed en jij met babyfoon aan tafel voor een geweldig diner. Goed en lekker eten is van groot belang en vooral tijdens de vakantie. Bij Le Barn gaat kwaliteit boven alles. De meeste producten komen uit de biodynamische moestuin van Le Barn zelf. Tip: blijf wat langer en volg een workshop biodynamisch tuinieren bij de tuinman.

le barn, parijs
© Studio Nomades

6. Vakantie is begonnen – gevoel

Factoren die bijdragen aan het “yess” de vakantie is begonnen zijn de sfeer, het interieur, het restaurant en de activiteiten die worden georganiseerd. Le Barn organiseert de hele zomer door activiteiten. Denk aan: brocantes, yoga, concours de jeu de boules of een cursus om in een echte doka je eigen foto’s te ontwikkelen. Ideaal om in Franse sferen te komen.

Over Le Barn

Op slechts 45 minuten rijden van het bruisende Parijs, bevindt zich het Le Barn, een uniek hotel gelegen in het hart van het prachtige Haute Vallée de Chevreuse. Wat Le Barn zo bijzonder maakt, is de schitterende 19e-eeuwse boerderij met zijn karakteristieke landbouwschuren, waarin een groot aantal van de 73 kamers van het hotel zijn ondergebracht. Elk van deze kamers biedt de gasten een adembenemend uitzicht over het uitgestrekte landschap dat zich voor hen ontvouwt.

Echter, deze locatie heeft nog meer verrassingen in petto. Het vermaarde restaurant van het hotel, genaamd La Serre, onderscheidt zich door zijn unieke culinaire concept. Hier worden uitsluitend verse vruchten en groenten geserveerd die op de omliggende percelen worden geteeld, het hele jaar door. Dit betekent dat gasten kunnen genieten van de puurste smaken, rechtstreeks van het land naar hun bord.

Kortom, Le Barn is niet zomaar een hotel. Het is een oase van rust en authenticiteit, waar gasten kunnen genieten van de charme van het platteland, zonder concessies te doen aan comfort en luxe. Of je nu op zoek bent naar een ontsnapping uit de drukte van de stad of een unieke ervaring wilt opdoen, het biedt het allemaal.

De oude windmolen op het perceel heeft plaatsgemaakt voor sauna, hamam en – in de openlucht – Noorse baden met uitzicht over het bos en de paardenstallen. Fietsers, liefhebbers van yoga, hardlopers en wandelaars vinden er de perfecte omgeving om van hun hobby te genieten. Meer informatie is te vinden op lebarnhotel.com.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief