Delen vinden we super lief

Toen de eerste trailer van Cats de film online stond en we de sterrencast getransformeerd zagen worden in katten, ging het online los! En dat was niet altijd even positief! Ik kan het me indenken dat je de beelden van onderstaande trailer zowel, eng, spannend en ook supertof kunt vinden! Zelf ben ik geen katten fan, toegegeven! We hebben zelf een kat Selva en poes Rosé die ons helpen muizen vangen. Ik ben geen BFF met ze, maar ze hebben het goed toeven in casa Olivette.

Top of flop!

De musical Cats werd een kolossale hit en werd wereldwijd bezocht door zo’n 80 miljoen fans. Zelf heb ik het nooit gezien, Tsja, ik ben meer een honden fan zoals hierboven beschreven! Maar zo’n kaskraker over katten, die op het grote scherm verschijnt, is wel een must-see! De verwachtingen lagen hoog! Nu is de vraag natuurlijk of de film een top, of flop is! De overzeese criticaster waren fel! Ze misten een plot, vonden het saai en met zo’n sterrencast een enorme tegenvaller. Ik ben het zelf gaan beoordelen en ging geheel in stijl naar de premiere….

Filmbewerking Cats

CATS van Universal Pictures en Working Title is een zeer vernieuwende filmbewerking van de wereldberoemde Andrew Lloyd Webber-musical. We zagen al dat een mega sterrencast waar je ‘U’ tegen zegt, dat verschijnt in de film!

Denk aan namen als o.a. James Corden, Dame Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson en Francesca Hayward. Ze waren allen getransformeerd in de meest magische wezens! Oscarwinnaar en regisseur Tom Hooper maakte hiervoor gebruik van nieuwe technologie waardoor ze net echte katten lijken! Dit is wel echt knap gedaan!

Bewonderenswaardige productie

CATS beleefde haar wereldpremière in 1981 in het New London Theatre, waar het uiteindelijk een recordaantal van 21 jaar gespeeld heeft met in totaal bijna 9.000 voorstellingen. Een baanbrekende productie dat gebaseerd is op T.S. Eliots “Old Possum’s Book of Practical Cats”! Best bijzonder voor een productie waarbij het ontbreekt aan een duidelijk verhaal en een cast die zich gedurende de show als lenige katachtigen voortbeweegt! In de film hebben ze dit slim weten neer te zetten. Vooral de verhoudingen zijn lastig en mijn inziens knap bewerkstelligt! De film recensenten vallen hierover, al vind ik ze soms wel iets te knorrig! Ik doe het ze niet na!

Award winner

De musical Cats won een Olivier en een Evening Standard Award voor Beste Musical. En in 1983 won de Broadway-uitvoering van deze productie maar liefst zeven Tony Awards, waaronder die van Best Musical. Deze buitengewone productie liep in totaal 18 jaar, dat zeer bewonderenswaardig is! Een Oscar zie ik niet zo snel in het vizier voor de film Cats, al ben ik wel zeer gecharmeerd van het nieuwe lied van Taylor Swift in deze film!

Cats de film

Katten zijn eigenzinnig met elk een eigen karakter! Velen zijn bekend en kennen zelfs een eigen tekenfilm zoals Garfield, of de gelaarsde kat. Er is zelfs een internationale dag voor dit huisdier in het leven geroepen! Deze film is dan ook echt een must-see voor katten fans. Mijn schoonmoeder waarmee ik de première heb bezocht, was zeer enthousiast. Ze vod de negatieve kritieken dan ook niet terecht.

Zelf vond ik de scenes soms iets te lang duren en voorspelde ik het einde wel ietwat, maar ach, het was wel heel knap in elkaar gezet! Ik deel niet de mening dat het bar en bar slecht is!

Ik kan mijn vinger er niet opleggen wat ik dan wel echt exact van de film vind! Het is een talentenjacht voor straatkatten waar we het één na het andere liedje voorgeschoteld krijgen. Er zitten grappige stukjes in en je blijft kijken naar de figuren en het katachtige bewegen van de grote sterren. Het was eigenlijk best vermakelijk, ook al mist het een echt verhaal! De dansbewegingen zijn tof en als musical liefhebber kun je je hart zeker ophalen!

Beautiful ghosts

Voor de bioscoopfilm CATS hebben Popicoon Taylor Swift en componist Andrew Lloyd Webber samen gewerkt aan een nieuw origineel nummer. Je kunt hieronder de ‘achter-de-schermen beelden’ over het nummer “Beautiful Ghosts” zien. Leuk om te zien hoe dit tot stand is gekomen.

Tot slot

Mijn advies is dan ook; ga het bekijken en oordeel zelf! Cats is zo’n iconische musical geweest! Ga het zien zonder verwachtingen en laat het me weten! Ik ben benieuwd!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief