Delen vinden we super lief

Welk kind wil er nou geen eigen huisdier? Onze meiden hebben geluk. Al lang voordat zij op komst waren, woonde onze witte pers Don al bij ons in huis. ‘The Don‘, ook wel genoemd. Een heerlijke, lieve goeierd. Honden vindt ze tegenwoordig een “beetje spannend” en de discussies over konijnen, cavia’s en vissen liggen nog in het verschiet.

huisdier, hondje, uitlaten, papegaai

Als we kattenvoer gaan kopen, lopen we altijd even langs de andere beestjes. Die wil ze ook wel in huis vertelt ze dan. Mama en papa vinden een kat meer dan genoeg. Dus als er een huisdier bij komt dan eentje van stof met eventueel een batterij in zijn rug.

Mama, mag ik een hond?

“Dit jaar kopen we een konijn voor Suzie”, zegt mijn man elk jaar tegen zijn broer als ons nichtje jarig is. Daar zit je dan met dat konijn. Niks tegen een konijn hoor, maar wij willen er geen in de tuin en zeker niet in huis. Ik weet al wie ‘hoofd-konijnenhok-verschonen‘ wordt. Daar zit ik echt niet op te wachten. Of nog erger: een hond!

Ik begrijp hondenliefhebbers heel goed. Het zijn echt super leuke beesten. Zelf moet ik er niet aan denken om de trouwe viervoeter drie keer per dag uit te laten. Ik hou niet van vroeg opstaan en als de kinderen eenmaal in bed liggen, wil ik de deur niet meer uit. Helaas voor onze meisjes, blijft het hier bij een kat en eventueel ooit wat vissen. Mijn zwager heeft ondertussen twee konijnen in de achtertuin. En ja, het zijn hele grappige beestjes.

Zorgen, spelen en troetelen met je eigen huisdier

Onze oudste is gek op Don. Ze knuffelt hem graag uitgebreid. Don zelf, is iets minder enthousiast over de twee kleine nieuwelingen in ons huis. Van de kleinste heeft hij (nog) niet zo veel last. Dat kroelen hoeft echt niet zo van hem. Amelie vindt het nou eenmaal heerlijk om te zorgen.

Voor haar pop, haar zusje en haar huisdier. Gelukkig zijn er ook beesten die het helemaal niet erg vinden om helemaal dood geknuffeld te worden en altijd overal mee naartoe willen: de ‘Walk-A-Lots‘ van FurReal.

Je eigen uitlaatdienst

Aan een speciaal riempje kan je wel drie vriendjes klikken. Lekker flaneren op straat met je eigen hond, kat of zelfs een draak of eenhoorn. Het kan allemaal. Terwijl jij de beestjes voor je uit duwt, kijken ze vrolijk om zich heen en kwispelen met hun staartje.

Net als echte huisdieren maken ze lieve geluidjes. Deze schattige huisvriendjes zijn er ook in een kleine versie. De kleine maatjes zijn perfect om op tafel mee te spelen. Ons volgende huisdier wordt er zo één. Je hebt er geen kind aan.

FurReal Walkalots Grote Dieren €24,95 eenhoorn schaap en draak vanaf 1 oktober, Kleine Dieren €12,99.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief