Delen vinden we super lief

Altijd leuk een nieuw beestje in huis. Onze nieuwste huisgenoot is een lief, klein egeltje. Nou ja lief…. Hij heeft een batterij in zijn buik en last van losse stekels op zijn rug. Dus we hoeven geen schoteltje melk neer te zetten. Egeltje plof is ons nieuwste gezelschapsspel. En wat voor één! Deze egel staat garant voor heel veel lol en een constante schaterlach.

Blijf eens van mijn neus af!!

Hoe irritant is het als iemand de hele tijd op je neus tikt? Dat vindt ‘Egeltje plof’ ook. Na een aantal keer tikken, wordt hij zo boos, dat zijn stekels uit zijn rug ploffen. Het idee is simpel. Je werpt de dobbelsteen, die bepaalt hoe vaak je op zijn neus mag drukken: één, twee of drie keer. Zo ga je door, totdat het egeltje ontploft. Om het spannend te houden, weet je van te voren niet na hoeveel keer hij gaat schieten. Genoeg ingrediënten voor heel wat spanning bij fanatieke peuters en kleuters!

Vangen die stekels!

Als variant kan je ook proberen om de stekels te vangen. Hoe je het spel ook speelt, het is één en al actie. Zodra dit spel uit de kast is gehaald, wordt de huiskamer gevuld met de heerlijke schaterlach van mijn meisje en haar vriendjes. Want wat een ontzettend gezellig spel is dit! En dat in tegenstelling tot het humeur van de egel.

Kleuters aan zet bij Egeltje Plof

Het spel is bedoeld voor kindjes van 4 tot 8 jaar. Maar mijn peuter van 3,5 vindt het al helemaal te gek. Een ‘potje Egeltje Plof’ duurt ongeveer 10 minuten. Niet te lang dus. Prima voor peuters en kleuters. Wij raken voorlopig niet uitgespeeld. Kindjes blij en mama blij want ik ben gek op die heerlijke schaterlach. Ik vind het een topper.

2 manieren om te spelen:

Het leuke aan dit spel is vooral dat je het op 2 manieren kunt spelen!

1. Gooi de dobbelsteen. Bij bijvoorbeeld een 3, druk je 3 keer op de neus van Egeltje. Hopelijk worden de gele pijltjes niet afgeschoten! Maar als je de egel een beetje geërgerd hebt, dan heb je verloren!

2. Je kunt elke kleur van de pijltjes een aantal punten geven. Pas de spelregels toe zoals hierboven beschreven. Zodra Egeltje z’n stekels schiet gaat het er om dat je zoveel mogelijk pijltjes kunt grijpen. Met de meeste punten ben je de winnaar!

Verkrijgbaar bij Toychamp, bol.com en vele andere webshops. €29,99

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief