Delen vinden we super lief

De Zoektocht naar El Dorado bordspel voorkant

Je opent je ogen en kijkt om je heen. Het enige wat je ziet is groen, groen en nog eens groen. Je bent in het oerwoud en strijdt tegen andere expeditieleiders. Samen bevinden jullie je in De zoektocht naar El Dorado. Maar wie lukt het om als eerste El Dorado, de mysterieuze stad van goud, te bereiken?

El Dorado is een Deck Building Game

El Dorado is een ‘deck building game’. Dit houdt in dat het bouwen van je eigen kaartendeck het belangrijkste element is. Door een optimale samenstelling te maken kun je de winst binnenslepen.
Iedereen begint met een startdeck van 8 kaarten: 1 Zeeman, 3 Verkenners en 4 Reizigers.

Kaartjes uit De Zoektocht naar El Dorado

Daarnaast bestaat het speelbord uit 1 starttegel en 6 dubbelzijdige terreintegels. Voor het eerste spel wordt een bepaalde opstelling aangeraden, maar het is dus ook mogelijk om je eigen samenstelling te bepalen. Hierdoor kun je eindeloos variëren, te leuk!

Voltooi De zoektocht naar El Dorado met je eigen deck

Op het bord beweeg je je over verschillende soorten terreinen. Je kaartendeck met team van zeelieden, reizigers en padvinders helpen je om zo snel mogelijk de terreinen over te steken. Alleen zo kun je El Dorado bereiken.

De zoektocht naar El Dorado het speelbord
Een voorbeeld van de opstelling

Om te starten trek je 4 kaarten uit je deck. Hier begint het strategisch denken al gelijk. Maak je de keuze om nu direct vooruit te kunnen in het oerwoud, of ruil je jouw kaarten in voor kaarten die je in de toekomst vooruit helpen? Onderweg kom je obstakels tegen die je kunt overwinnen. Als meerdere spelers El Dorado bereiken, wint degene die de meeste obstakels heeft overwonnen.

De zoektocht naar El Dorado, inhoud doos
Het spel is prachtig vormgegeven, echte kwaliteit.

Tactisch en strategisch spel

Het spel is tactisch, strategisch en vereist goed denkwerk. Daarnaast is niet lastig te begrijpen en dit maakt het daardoor erg toegankelijk, ook voor beginnende spelers. De beurten kunnen snel gespeeld worden, waardoor het tempo er lekker in blijft zitten. Fijn voor degenen met een korte concentratieboog (me). Er is voor meer gevorderde spelers voldoende variatie mogelijk door nieuwe samenstellingen van het bord.

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020

De Zoektocht naar El Dorado is net als ‘Overbooked’ en ‘Ik Leer Symmetrie‘ genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar 2020′. De verkiezing voor speelgoed van het jaar is onafhankelijk, omdat de consument bepaalt wie wint. Met jouw stem maak je bovendien kans op leuke prijzen. Klik hier om te stemmen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief