Delen vinden we super lief

verhuizen of verbouwen, verhuizen, te koop, nieuw huis, tips
Vanaf de sleuteloverdracht ben je zelf verantwoordelijk voor gas en licht en de verzekeringen Niet pas als je helemaal verhuisd bent.

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om je verzekeringen onder de loep te nemen. Dat begint bij de energieleverancier, je zorgverzekering en daarnaast ook je inboedelverzekering en opstalverzekering. Er komt veel regelwerk kijken bij een verhuizing, maar als het eenmaal geregeld is, kun je weer tijden vooruit en kun je met een gerust hart slapen. Want als je schade hebt, lopen de herstelkosten soms hoog op en dan is het wel fijn als je voor alle opgedane schade verkeerd bent.

Inboedelverzekering

Al je waardevolle spullen wil je uiteraard ook op je nieuwe stekje goed verzekerd hebben en dat alle spullen bij een verhuizing ook onder je inboedelverzekering valt. Een adreswijziging is dan een noodzaak, maar neem tegelijk ook je verzekering eens onder de loep. Het kan voorkomen dat het hoger, of wellicht lager uitvalt, afhankelijk van de risico’s die een verzekeraar loopt. En als je dan toch bezig bent, kijk dan ook gelijk naar je opstalverzekering. Het is even wat regelwerk, maar een absolute must!

inboedelverzekering, alliaz, verzekering, woonkamer, gigantmeubel, tv meubel, woonkamer, styling,
Tip: door de jaren heen kunnen je nmeubels en interieur een update hebben gekregen en dus meer waard zijn! Geef dit door aan je verzekering dat je

Verzeker alle spullen in je woning met een goede inboedelverzekering

  • Bij o.a. brand-, neerslag-, bliksem-, storm- en lekkage- schade ben je verzekerd voor de schade
  • Schade door diefstal, inbraak en vandalisme is gedekt
  • Bij gestolen sleutels worden de vervangende sloten tot €1000,- vergoed
  • Audio- en computerapparatuur verzekerd tot €15.000,-
  • Inboedel uitwonend studerend kind gratis meeverzekerd tot €5000,-, toch handig voor de toekomst.

Opstalverzekering

Als de bovenstaande inboedelverzekering is georganiseerd, kun je de opstalverzekering er gelijk in mee nemen. Als je al een koopwoning had, had je dit waarschijnlijk al wel lopen, tenzij dit via een VVE (vereniging van eigenaren) al geregeld is. Deze verzekering vergoed met name schade aan de woning en alles wat daaraan vast zit. Wel een fijne gedachten als je huis omringd is met bijvoorbeeld veel bomen. Ook hierbij is het advies om de verzekeringen te gaan vergelijken en een offerte op te vragen. Bij Allianz wisten ze me goed te adviseren en een goed aanbod neer te leggen. Ook hier geldt; better safe than sorry!

inboedelverzekering, alliaz, verzekering, woonkamer

Bij een opstalverzekering ben je verzekerd voor:

  • Brand, blus- en rookschade
  • Inbraak, diefstal en vandalisme
  • Regen, hagel, sneeuw en storm
  • Omvallende bomen en hijskranen
  • Waterschade, bijvoorbeeld door leidingbreuk
vakantiehuisje, sprookjescamping, rheeze, vakantie
Oost west, thuis best? Daar hoort de beste woonverzekering bij.

Tot slot

inboedelverzekering, telefoons, hendy, iphone 12, telefoon

Zowel bij de inboedel- en opstalverzekering is je woonadres en de daarbijbehorende postcode van invloed op de premie van je verzekering. Dit geldt voor zowel de opstalverzekering, inboedelverzekering en ook een autoverzekering. In de ene buurt heb je immers meer risico dan in de andere wijk. Het is wel goed om rekening te houden met een opzegtermijn van een maand. Wees hier wel scherp op, aangezien het invloed kan hebben op een eventuele schadevergoeding als je je adreswijziging niet op tijd doorgeeft.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief