Delen vinden we super lief

de parken, hermitage, l'hermitage, ermitage, rhone, wijn, apeldoorn, stadsvilla, rijksmonument

Het is eindelijk zo ver: we hebben de sleutel van ons nieuwe huis! Het is nogal een stap. Waar we voorheen alleen verhuist zijn van de ene naar de andere wijk, gaan we nu echt Amsterdam voorgoed verlaten. Na meer dan een half leven in de hoofdstad, moest ik toch wel even slikken om deze prachtige en fijne stad te verlaten. Gelukkig krijgen we er heel wat voor terug. Vooral heeeeel veel extra ruimte. Ons mega huis staat al sinds 1878 te pronken.

Je kunt dus wel stellen dat dit geen jonkie meer is maar het is wel een knappert. Dit juweeltje kan nog wel een klein opknapbeurtje gebruiken dus voorlopig staat er een bouwcontainer voor de deur en zijn manlief en ik verkleed als ware klussers. Pffff wat een werk! Ik ben nu al toe aan vakantie maar gelukkig hebben we hier en daar ook wat profs ingehuurd.

Mouwen omhoog en klussen maar

verhuizen

Er komt heel wat bij kijken als je je huis stevig onder handen neemt. Maar ja, beter nu dan wachten totdat alle spullen een vast plekje hebben gekregen. Een paar jaar geleden hebben we ons huidige huis verbouwd dus een klein beetje ervaring hebben we wel met het vullen van de afvalcontainer. Zo moet je er voor zorgen dat er meteen een container voor de deur staat waar je al je zooi in kwijt kunt. En neem maar van mij aan dat er heel wat bouwafval bij komt kijken.

Een container is onmisbaar bij een verbouwing

Wij begonnen vol goede moed. Binnen “no time” hadden we al een hele berg rommel voor de deur liggen. Voordat we echt een privé gebergte op de stoep zouden creëren, hebben we toch maar snel iets beters geregeld. Ook wel fijner voor de buren dan al dat rondvliegend hout en karton. Ondertussen staat de bouwcontainer voor de deur.

Dat was snel geregeld want binnen 24 uur werd hij al geleverd. Dus wij kunnen stevig doorwerken. Natuurlijk is al dat afval niet echt goed voor het milieu. Daarom is het fijn dat alles direct verwerkt wordt op het terrein van het afvalverwerkingsbedrijf en waar mogelijk wordt er ook nog een deel gerecycled.

verf, verhuizen, nieuw huis, container, verf

Kloddertje roze hier, kloddertje roze daar

pixers kinderkamer verf

Alles voor het goede doel! Het is nu voorlopig nog even heel erg veel rommel, maar ons huis begint steeds meer te lijken op het paleisje wat wij voor ogen hebben. De kids hebben allemaal hun eigen kleurtjes en behangetjes uitgezocht en mama heeft de nieuwe kroonluchter al klaar liggen.

Met dat beeld voor ogen klussen we nog even door. De container wordt geleegd en er wordt weer een nieuwe neergezet. Want nee, we zijn nog niet klaar maar stapje voor stapje gaat het de goede kant op. Ondertussen ben ik wel toe aan een weekje vakantie om daarna te genieten van ons nieuwe plekje. Hopelijk laat het zonnetje zich zo nu en dan even zien want die koffie in onze nieuwe tuin bevalt ons best goed. Gelukkig ligt de tuin er prima bij, dat scheelt weer een project. Alhoewel… een hottub zou zeker niet misstaan. Ik heb al een mooi plekje voor ogen…. nu nog even sparen…

container huren, verf, verbouwen, verhuizen
Alle rommel eruit hoppa inde container en van vooraf aan beginnen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief