Delen vinden we super lief

Opa is dood, overlijdensrisicoverzekering, overlijden, verzekeren

Zowel bij een gezinsuitbreiding, of bij het kopen van een woning ontkom je er niet aan om na te denken over verzekeringen. Het is niet mijn favoriete bezigheid, maar met name een praktische klus dat van groot belang is. Voorkomen is beter dan genezen zeg ik vaak en ik wil nooit hoeven zeggen: ‘ohw had ik maar…‘. Een overlijden voorkom je vaak helaas niet, maar wel de financiële crisis waarin je kunt belanden.

De romantiek van het kopen van je droomhuis, het inrichten en de vele actiepunten opvolgen die er bij komen kijken zijn leuk. De af te sluiten verzekeringen waren er daardoor ietwat ingeschoten. Toch is het van groot belang om stil te staan bij de juiste verzekeringen. Kleine kinderen worden groter en je wilt ze niet met een rekening laten zitten als er onverhoopt iets met je gebeurt. Met name de overlijdensrisicoverzekering is er eentje waar je niet graag bij stil staat, ‘maar ohboy het zal je toch overkomen….

We verzekeren dat wat ons zeer lief is

Kostenplaatje

Bij het kopen van ons huis hebben we de financiën goed in beeld gebracht. Ons bestedingspatroon zal anders zijn bij een hogere hypotheek en we realiseren dat bij een groter huis, ook hogere vaste lasten om de hoek komen kijken. Naast de hypotheekkosten zullen we meer gas verbruiken en ook het water en elektra zal betaald moeten worden. De gemeentelijke heffingen brachten we in beeld en ook de kosten van de belangrijke verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering werden erbij gezet. Je wilt er niet aan denken, maar mocht jij of je partner wegvallen tijdens de looptijd van de verzekering, dan kan je daar (een deel van) de hypotheek mee aflossen. Voor ons is dat een rustgevende gedachte.

Overlijdens­risicoverzekering (ORV) van Allianz

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) zorgt voor financiële zekerheid van je nabestaanden. Heb je een ORV en mocht je tijdens de looptijd komen te overlijden, dan staat je partner, kinderen of andere nabestaanden niet met lege handen en wordt het bedrag dat je hebt verzekerd uitgekeerd. Zo kunnen zij financieel verzorgd verder en kan er in rust gerouwd worden. Ook ik dacht zelf, ‘ach dat overkomt ons niet’, maar als het inkomen komt weg te vallen heb je naast het grote verdriet een hele grote zorg extra.

Je sluit een overlijdensrisicoverzekering al af voor een paar euro per maand. Wat je overigens betaalt aan premie is afhankleijk van jeaf van je leeftijd, je gezondheid, of je rookt, de looptijd en het bedrag dat je wilt verzekeren. Dit is snel genoeg berekend op de website van Allianz.

Bij de verhuizing zorgden we voor de juiste inboedel en opstal verzekering

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief