Delen vinden we super lief

Het kan niet op qua themadagen. Zo worden we op 30 april uitgedaagd om de waarheid te spreken op de dag van de eerlijkheid extra complimenten te geven op complimentendag, staan we stil bij ons geluk op world happiness day, kussen we onbeperkt op kusjesdag en bevorderen we vriendelijkheid op de be an angel day. Op 13 november staan we jaarlijks stil bij wereld vriendelijkheidsdag, ofwel World Kindness Day. Dat overigens niet te verwarren is met de ‘Internationale Doe Vriendelijk Dag’ dat jaarlijks op 17 februari gevierd wordt. Kun je het nog bijhouden?

World Happiness Day, gelukkige mensen, geluk, liefde, eten

LoveIt

In een tijdperk van hufterigheid en onaardig gedrag jegens elkaar, is world happiness day een initiatief waar ik graag aandacht aan schenk! Uiteraard overlapt de wereld vriendelijkheidsdag qua inhoud ietwat met andere dagen, maar ach, van mij mogen er meer van deze dagen geïnitieerd worden! LoveIt en hoop dat jullie met me mee doen!

Het gaat om de kleine gestes

Wereld Vriendelijkheidsdag

Jaarlijks is het op 13 november Wereld Vriendelijkheidsdag (World Kindness Day / Welt-Nettigkeitstag / Journée Internationale de la Gentillesse.) Deze dag staat vooral in het teken van de goede daden die er om ons heen worden geïnitieerd! Deze positiviteit en vriendelijkheid verbind elkaar waarbij we vooral niet kijken naar ras, religie, of geslacht. Het doel van World Kindness Day is vooral om verder te kijken dan onszelf, voorbij de landgrenzen, voorbij onze cultuur, ons ras en onze religie. We zijn wereldburgers en het is helemaal niet zo gek om daar extra bij stil te staan!

Rinkel de bel en je wensen komen uit. Tof cadeau om iemand zomaar blij te maken

Wereldburgers

Als we vooruitgang willen boeken als wereldburger in menselijke relaties, moeten we ons vooral concentreren op wat we gemeen hebben. Als we namelijk gelijkenissen vinden, ervaren we empathie en bouw je sneller een band op. En dat begint uiteraard met vriendelijk tegen elkaar doen op wereld vriendelijkheidsdag! Het is menselijk om mensen uit andere culturen ‘anders’ te ervaren als we het vergelijken met onze eigen gewoonten en overtuigingen.

Hoe vaak ik wel niet perplex ben doen staan of onder de indruk was van intense cultuurverschillen of eigenschappen van wereldburger! Vooral in de tijd dat ik China studeerde, of ervaarde dat vrouwen in bepaalde landen veel minder zeggenschap hebben. Het betekent echter niet dat we beter zijn, of dat onze cultuur de standaard is! Vooral bij het maken van vrienden uit andere culturen ontdek je ondanks duidelijke verschillen, ook veel overeenkomsten. Dat maakt vriendschap zo bijzonder en onze blik op de wereld weidser en ‘rijker’!


De vrouwen op de schaaltjes vertegenwoordigen de verschillende vrouwen van de wereld. Samen staan we sterk! Samen maken we verschil.

Betere wereld

Samen maken we er een betere wereld van en kunnen we een positief effect hebben op de wereldvrede. Zoals de naam al aangeeft, gaat World Kindness Day over vriendelijk zijn voor de wereld en de medemens. We leven op de ‘Lonely Planet’ dat niet alleen verwijst naar een reisgids. Het is een beschrijving van de aarde, de enige planeet in ons zonnestelsel waar het wemelt van leven. Het is alles wat we hebben. En misschien wordt het tijd dat iedereen iets meer aan anderen begint te denken en minder aan zichzelf. Daarom vind ik persoonlijk Wereld Vriendelijkheidsdag een heel goed initiatief!

Wereld Vriendelijkheidsdag vieren

Dus vandaag ben ik extra aardig tegen de medemens en uiteraard ook de aarde! De eenzame buurman breng ik een bloemetje, ik zal opstaan voor een ander in de tram en help een ander in de supermarkt. Voor mijn collega’s neem ik een taartje mee en mijn kids zal ik extra knuffelen. Het zit hem niet in het grote, maar juiste in de kleine gestes! Het moet ook wel ietwat behapbaar blijven!

Vriendelijk zijn voor mens en dier

Vriendelijk ben ik eigenlijk wel van nature, maar een willekeurige daad van vriendelijkheid is een leuke toevoeging. Wat ook leuk is om te doen, is gewoon glimlachen naar een vreemde, of om koffie voor een willekeurig iemand te kopen. Ook ga ik me opgeven om te koken voor daklozen met onze Lionsclub. En uiteraard ben ik vandaag extra aardig voor onze (digitale) katten

Kleine cadeau tips

En mocht je graag iets willen geven aan een dierbare op deze vriendelijkheidsdag, dan raad ik altijd de cadeautjes aan van RTS, Bij Return to Sender kun je cadeau’s kopen die zowel een mooi gebaar zijn voor de ontvanger, maar die ook vrouwen in ontwikkelingslanden helpen. Ideaal voor wereld vriendelijksheidsdag. Alle cadeaus zijn overigens handgemaakt door vrouwen in India, Thailand, Bangladesh, of een van onze vele andere landen.

Wie goed doet, goed ontmoet

En mijn kinderen probeer ik vooral mee te geven dat vriendelijkheid zoveel brengt in het leven. “Wie goed doet, goed ontmoet”, is mijn credo! En last but not least, wist je dat onderzoekers ontdekt hebben dat er een positieve relatie bestaat tussen geluk en vriendelijkheid? Vriendelijke daden ondernemen maakt iemand gelukkig, en mensen die gelukkig zijn, zijn meestal vriendelijker voor anderen. Win-Win!

Fijne Wereld Vriendelijksheidsdag iedereen!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief