Delen vinden we super lief

wereldfamiliedag kusjesdagBij ons thuis is het elke dag kusjesdag, maar vandaag mag er extra veel gezoend worden. Mijn hart smelt als ik mijn kindjes op til en ik een spontane kus op mijn wang krijg. Of als mijn hubby thuis komt vanuit zijn werk en direct op me af komt om me een pakkert te geven. Een kus wordt nooit overgeslagen. Het is immers een uiting van liefde, passie, respect, vriendschap of een eenvoudige begroeting. En zo wordt het kussen ook niet op deze #wereldkusdag overgeslagen.

Trending

De trending hashtag op twitter momenteel. Dus heb je die collega altijd al een kus willen geven, of de kassière bij de buurtsuper. Sla je slag en wellicht ligt er liefde op de loer! Ik ga mijn gezin vanavond de kusjes overload geven! En mocht de vonk overslaan en waag je je aan een ‘echte kus“? Lees dan snel verder, hier is namelijk onderzoek naar gedaan.

kusjesdag

Kusjesdag

Kusjesdag is ingezet om aandacht te vragen voor de kus. Een zeer fijn tijdverdrijf waar we wereldwijd hetzelfde over denken.  Veel mensen zien het kussen als een formaliteit, begroeting en uiteraard als voorspel voor seks. De kus verdient echter meer aandacht dat de banale insteek. Kussen is namelijk iets bijzonders en fijns. Ik ben dus wel blij met deze themadag. En eerlijk is eerlijk, een goede, lange zoen partij met mijn hubby is alweer een tijdje geleden. Vandaag maar verandering inbrengen. Al weet ik niet of ik het wereld kus record kan vestigen.

“A kiss seals two souls for a moment in time”

Themadagen

Het is een ware trend aan het worden om elke dag een thema mee te geven. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een dag aan verbonden. Zo heb je nationale CAPSLOCK-DAY, Wereld familiedag, Nationale Begroetingsdag, Ananas dag, Rokjesdag, Schoonmoeder dag, koffiedag, pettendag, lolliedag, bellenblaasdag, dag van de Bedreigde Advocaat, warme truiendag, nationale Hoerendag, nationale stiefmoederdag, kusjesdag, dag van de komkommer en ga maar door. Het scheelt niet veel of iedere dag heeft wel een thema.

Record kus op kusjesdag

Vandaag ontkom je er dus niet aan. Kussen maar op deze kusjesdag! Wij zijn benieuwd wat het thema morgen wordt. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer met al die verschillende themadagen. Toch omarm ik het, het geeft de dagen een beetje meer flair en een leuke awareness. Ik pleit wel voor nationale dropjes of sushidag ;-D Vanavond zal ik mijn kindjes en eega eens onderwerpen aan heel veel kusjes.

Op deze wereld kusjesdag worden wereldwijd ook allerlei activiteiten georganiseerd om records te verbreken. Denk hierbij aan de langste kus.  In het Guiness Book of Records zijn er vele grappige en leuke ‘kus’ records  terug te vinden. Een kus kan je ook als symbolisch gebaar geven zoals een kus op de wangen, een handkus en  het kussen van de ring van de Paus niet te vergeten. Het blijft een magisch iets dat gekus.

‘Mag ik een kus lenen? Ik beloof het terug te geven’

Het belang van een goede kus

Parship, de online dating site, heeft speciaal voor Wereld kusjesdag een onderzoek laten uitvoeren op het gebied van kussen. Hieruit blijkt dat 82% van de vrouwen afknapt op een slechte eerste kus. 7 op 10 Nederlanders vindt zoenen belangrijk, maar zoent niet in het openbaar” Dat doet me toch denken aan mijn eerste kus met Kay. Ik weet bijna zeker dat als het niet een kriebel in mijn buik had veroorzaakt, of ik er op afgeknapt was, ik nu niet zo lang gelukkig met hem ben. Deze testresultaten, daar kan ik mezelf wel in vinden. Die eerste kus moet aanslaan! En dat gebeurde, ik heb het ook wel getroffen met de grootste romanticus op aarde. Hij trok alles uit de kast om indruk op mij te maken.

“A kiss is something you cannot give without taking’. ‘And cannot take without giving”

Zoenen: met romantiek of seks geassocieerd

Mannen hebben minder moeite met een slechte eerste kus. Dit vond ik best gek om te lezen. Voor meer dan de helft van de mannen staat een slechte kus namelijk niet in de weg voor een volgende afspraak. Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship, verklaart;: “voor vrouwen zegt die eerste kus vaak iets over de romantische klik, die juist voor vrouwen zo belangrijk is”. ‘Mannen zoeken veel minder achter die eerste kus en hebben eerder een seksuele associatie met zoenen” Tsja altijd weer die mannen of niet? Dat geeft toch wel weer een andere wending op deze kusjesdag. Maar ach ik zal ze niet over één kam scheren haha.

kusjesdag

“Het werk van een moeder wordt betaald met kusjes en knuffels”

Zoenles

Wanneer het aankomt op een relatie, wil de meerderheid van de mannen (58%) wel dat hun (toekomstige) partner goed kan zoenen. Niet gek, want de meeste Nederlanders (95%) zijn er namelijk dol op. Maarja oefening baart kunst. Dus vrouwen, wees niet te moeilijk, zoenen kun je hem leren. Net als de kleding keuze van je man. Die kun je door de jaren heen gewoon ietwat bijschaven. Een kledingstijl kun je veranderen, een karakter niet. Uiteindelijk ben je zijn persoonlijke stijladviseur en bepaal je uiteindelijk de inhoud van zijn kledingkast. Al heb ik wel hulp en koop ik zijn shirts online. En betreft die zoen-les, dat was bij mij niet nodig, maar wijs je date niet af op een mislukte eerste zoen!

“Een kusje hier en een kusje daar, ik ben mama, de kusjesverzamelaar”

Kus kritiekHotel Van der Valk Tiel kusjesdag

Maar wat nou als de eerste kus op kusjesdag vies tegenvalt, maar de date wel ontzettend leuk is? Een deel van de vrouwen schroomt niet om de man van wat advies te voorzien: één op de tien mannen heeft wel eens kritiek gekregen over zijn zoenkwaliteiten. Dan verbaast het me wel weer dat vrouwen dit dan gelijk op de eerste date kenbaar maken, maar dat daargelaten. Dit is waarschijnlijk ook de verklaring waarom de mannen onzekerder zijn (22%) dan de dames (9%) over hun kus kunsten. En uiteindelijk ook de vrouw hun kledingstijl laten bepalen, of is dit bij jullie niet het geval, haha

Openbaar zoenen: ongepast?

kus strijken Rituals vaderdag camapgne

Voor alle daters onder ons nog een laatste waarschuwing dat uit het onderzoek naar voren komt; 85 % van de Nederlanders heeft nog nooit een blauwtje gelopen, maar de kans op een afwijzing is wel groter wanneer de eerste kus op een publieke plek plaatsvindt. Denk dus niet je eerste kus te scoren in de bioscoop, de kroeg of het park, want 66% vindt het zeer ongepast om in het openbaar te zoenen. Hier kan ik mij zeker in vinden. Dat heeft mijn hubby destijd ook goed gedaan. De subtiele eerste kus nadat hij eerst uitgebreid voor me had gekookt. Keurig Kay, je bent een blijvertje 😀

Wereld record

We kunnen ook proberen om het record ‘de meeste zoenen ontvangen in 30 seconden’ te verbeteren. Dat aantal staat nu op 55 kussen. Ben je meer een gever, dan kun je proberen om het record uit Duitsland te verbeteren, dit ligt op 117 zoenen in 1 minuut.

Boem, pats, pang! Een kusje op je wang
Op je andere ook nog één
En kijk ook eentje in de lucht….Vang!!

Veel plezier deze kusjesdag!

Lees ook: Internationale kus dag, sla je slag op deze wereld kusdag

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.267 leden van Parship Nederland (18 tot 80 jaar), februari 2017.

Delen vinden we super lief