Bij ons thuis is het elke dag kusjesdag, maar vandaag mag er extra kusveel gezoend worden. Mijn hart smelt als ik mijn kindjes op til en ik een spontane kus op mijn wang krijg. Of als mijn hubby thuis komt vanuit zijn werk en direct op me af komt om me een pakkert te geven. Een kus wordt nooit overgeslagen. Het is immers een uiting van liefde, passie, respect, vriendschap of een eenvoudige begroeting. En zo wordt het kussen ook niet op deze #wereldkusdag overgeslagen. De trending hashtag op twitter momenteel. Dus heb je die collega altijd al een kus willen geven, of de kassière bij de buurtsuper. Sla je slag en wellicht ligt er liefde op de loer! Ik ga mijn gezin vanavond de kusjes overload geven! En mocht de vonk overslaan en waag je je aan een ‘echte kus”? Lees dan snel verder, hier is onderzoek naar verricht.

Kusjesdag
Kusjesdag is ingezet om aandacht te vragen voor de kus dat wereldwijd als zeer fijn tijdverdrijf kusjesdagwordt gezien. Veel mensen zien het kussen als een formaliteit of een begroeting. Maar ook als voorspel voor seks. het verdiend echter meer aandacht dat de banale insteek. Kussen is iets bijzonders en fijns. Ik ben dus wel blij met deze themadag. En eerlijk is eerlijk een goede zoen partij met mijn hubby is alweer een tijdje geleden. Vandaag maar verandering inbrengen.

Themadagen
Het is een ware trend aan het worden om elke dag een thema mee te geven. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een dag aan verbonden. Zo heb je nationale CAPSLOCK-DAY, Nationale Begroetingsdag, dag van de chocolade, Rokjesdag, brillendag, koffiedag, pettendag, lolliedag, bellenblaasdag, dag van de Bedreigde Advocaat, warme truiendag,  nationale Hoerendag, nationale stiefmoederdag, dag van de komkommer, kusjesdag en ga maar door. Het scheelt niet veel of iedere dag heeft wel een thema.

Record
Vandaag ontkom je er dus niet aan. Kussen maar op deze kusjesdag! Wij zijn benieuwd wat het thema morgen wordt. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer met al die verschillende themadagen. Toch omarm ik het, het geeft de dagen een beetje meer flair en een leuke awareness. Ik pleit wel voor nationale dropjes of sushidag ;-D Vanavond zal ik mijn kindjes en eega eens onderwerpen aan heel veel kusjes.

Op deze wereld kusjesdag worden wereldwijd ook allerlei activiteiten georganiseerd om records te seksspeeltjesverbreken. Denk hierbij aan de langste kus.  In het Guiness Book of Records zijn er vele grappige en leuke ‘kus’ records  terug te vinden. Heel leuk om eens rond te kijken.

Het belang van een goede kus
Parship, de online dating site, heeft speciaal voor Wereld kusjesdag een onderzoek laten uitvoeren op het gebied van kussen. Hieruit blijkt dat 82% van de vrouwen afknapt op een slechte eerste kus. 7 op 10 Nederlanders vindt zoenen belangrijk, maar zoent niet in het openbaar” Dat doet me toch denken aan mijn eerste kus met Kay. Ik weet bijna zeker dat als het niet een kriebel in mijn buik had veroorzaakt, of ik er op afgeknapt was, ik nu niet zo lang gelukkig met hem ben. Ik kan me dan ook wel in deze testresultaten vinden. Die eerste kus moet aanslaan!

Zoenen: met romantiek of seks geassocieerd
Mannen hebben minder moeite met een slechte eerste kus. Dit vond ik best gek om te lezen. Voor kusjesdagmeer dan de helft van de mannen staat een slechte kus namelijk niet in de weg voor een volgende afspraak. Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship, verklaart;: “voor vrouwen zegt die eerste kus vaak iets over de romantische klik, die juist voor vrouwen zo belangrijk is. Mannen zoeken veel minder achter die eerste kus en hebben eerder een seksuele associatie met zoenen” Tsja altijd weer die mannen of niet? ;-D Ze denken maar met 1 ding. Dat geeft toch wel weer een andere wending op deze kusjesdag. Maar ach ik zal ze niet over één kam scheren haha.

Zoenles
Wanneer het aankomt op een relatie, wil de meerderheid van de mannen (58%) wel dat hun (toekomstige) partner goed kan zoenen. Niet gek, want de meeste Nederlanders (95%) zijn er namelijk dol op. Maarja oefening baart kunst. Dus vrouwen, wees niet te moeilijk, zoenen kun je hem leren. Net als de kleding keuze van je man. Die kun je door de jaren heen gewoon ietwat bijschaven. Een kledingstijl kun je veranderen, een karakter niet. Uiteindelijk ben je zijn persoonlijke stijladviseur en bepaal je uiteindelijk de inhoud van zijn kledingkast. Al heb ik wel hulp en koop ik zijn shirts online. En betreft die zoen les, dat was bij mij niet nodig, maar wijs je date niet af op een mislukte eerste zoen!

Kus kritiek
Maar wat nou als de eerste kus vies tegenvalt, maar de date wel ontzettend leuk is? Een deel van de vrouwen schroomt niet om de man van wat advies te voorzien: één op de tien mannen heeft wel eens kritiek gekregen over zijn zoenkwaliteiten. Dan verbaast het me wel weer dat vrouwen dit dan gelijk op de eerste date kenbaar maken, maar dat daargelaten. Dit is waarschijnlijk ook de verklaring waarom de mannen onzekerder zijn (22%) dan de dames (9%) over hun kus kunsten. En uiteindelijk ook de vrouw hun kledingstijl laten bepalen, of is dit bij jullie niet het geval, haha

Openbaar zoenen: ongepast?
Voor alle daters onder ons nog een laatste waarschuwing dat uit het onderzoek naar voren komt; 85 % van de Nederlanders heeft nog nooit een blauwtje heeft gelopen, maar de kans op een afwijzing is wel groter wanneer de eerste kus op een publieke plek plaatsvindt. Denk dus niet je eerste kus te scoren in de bioscoop, de kroeg of het park, want 66% vindt het zeer ongepast om in het openbaar te zoenen. Hier kan ik mij zeker in vinden. Dat heeft mijn hubby destijd ook goed gedaan. De subtiele eerste kus nadat hij eerst uitgebreid voor me had gekookt. Keurig Kay, je bent een blijvertje 😀

Boem, pats, pang! Een kusje op je wang
Op je andere ook nog éénkusjesdag
En kijk ook eentje in de lucht….Vang!!

Veel plezier deze kusjesdag!

Liefs Olivette,

met een dikke kus xxx

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.267 leden van Parship Nederland (18 tot 80 jaar), februari 2017.